Ingredienser
Plattor
- 4 ägg
- 1,25 dl (125 g) färskost som philadelphiaost
- 1/2 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
Fyllning
- 1 sats tomat/pizzasås: 56kilo.se/tomatsas-till-pizza-pizzasas
- 1 gul lök
- 200 gr. bladspenat
- 250 g ricotta
- 150 g gorgonzolaost
- 1/2 dl torrt vitt vin
- salt, grovmald svartpeppar
- 1 dl valnötter
- 1 dl riven mozzarella
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
- Lägg degen på ett bakplåtspapper. Smörj ett annat papper och lag ovanpå. Kavla ut till en rectangular platta lika stor som plåten. Låt pappret vara kvar ovanpå och sätt in i ugnen.
- Grädda i ca 10 minuter.
- Höj ugnsvärmen till 225 gr.
- Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär i 10×15 cm platter med pizzaskärare eller kniv.
- Lägg en sträng fyllning längs långsidan och rulla ihop och lag i smord form med skarven nedåt. Upprepa tills alla plattor är fyllda. Häll tomatsåsen ovanpå och strö riven ost ovanpå.
- Grädda i ugnen ca 15-20 minuter tills osten smält och tomatsåsen bubblar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4