Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bovetefrallor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Totaltid: 130

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 9 dl kallt vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 420 g bovetemjöl (ca 7 dl)
  • 240 g rismjöl (ca 4 dl)
  • 40 g psylliumfröskal (0,75 dl)

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i kallt vatten. Jag använde flatblandaren till min Kitchen Aid.
  2. Mät upp och blanda de övriga ingredienserna. Jag vägde upp allt mitt, så det blev exakt.
  3. Rör ihop degen några minuter och låt allt sedan svälla i 10 minuter. Degen kommer vara kladdig men med studs i så bullar ska kunna rullas med blöta eller inoljade händer. Lägg på plåt med bakpapper och strö lite bovetemjöl över och låt sedan jäsa i 90 minuter med kökshandduk över.
  4. Sätt ugnen på 225 gr.ader och baka av bullarna i 20 minuter.
  5. Låt bullarna kallna helt innan de skärs upp, annars blir bullarna kladdiga.

Notering

Jag använde

  • Risenta bovememjöl + rismjöl
  • Finax Psyllium
  • Förberedelsetid: 110
  • Tillagningstid: 20

Näringsinnehåll

  • Portioner: 15