Ädelostfylld Kyckling

av Åse

Det här är en sådan nostalgirätt! Den här gjorde vi SÅ ofta när jag viktväktade (2006 o framåt) och sedan har den hängt med!
Den ska jag absolut göra nästa vecka när jag är hemma igen!
Detta receptet postades 2014 men är väl värt att lyftas fram igen!

18082014-IMG_4703

Det här tycker jag att ni ska göra SNART!
Gillar ni inte ädelost kan ni så klart fylla med tex färskost!

18082014-IMG_4710
18082014-IMG_4714


18082014-IMG_4720
18082014-IMG_4722

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ädelostfylld kycklingfilé


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Totaltid: 30

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 60 gr ädelost
  • 3 msk soja
  • 3 msk smör eller rapsolja /kokosolja utan smak
  • salt, peppar
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk mortlad rosépeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Blanda soja och matfett i en skål. Lägg ett djupt snitt horisontalt i filéerna, pensla filéerna på insidan med blandningen. Salta och peppra. Lägg osten i varje snittyta och tryck ihop. Pensla med blandningen och salta och peppra. Krydda med dragon och rosépeppar.
  3. Häll grädden runt om kycklingarna och tillaga i ugn i ca 30-40 minuter. Servera med valfritt tillbehör.
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 25

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

2 kommentarer

Kamilla 10 oktober, 2023 - 21:01

Men jisses så gott detta såg ut att vara.
Erkänner att jag blev småhungrig fast det inte var länge sedan vi åt middag.

Ha en fin fin tisdagskväll

https://kamillaskamera.com/

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.