Zucchinilasagne med chevre och röd pesto

av Åse

God förmiddag! Hoppas ni har en bra början på dagen! Solen verkar ju finnas hos några av er, den lyser dock med sin frånvaro i Skåne :/
Vi ska strax bege oss och hämta en bil som jag ska provköra, ska nämligen byta tjänstebil och funderar på en Renault Captur (beige med svart tak) 
I går svängde jag ihop den här supergoda lasagnen med zucchini.
Jag ÄLSKAR kombinationen lamm, chevre, rosmarin men man kan givetvis använda t.ex kalkonfärs eller nötfärs istället och ha t.ex fetaost istället för chevre! Lär bli grymt gott det också!
012A8129
012A8132
7 Deadly Zins var perfekt till!
012A8135
012A8142
012A8143
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchinilasagne med chevre och röd pesto


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g lammfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g tomatkross
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk grovhackad färsk rosmarin
  • 1/21 tsk 
salt
  • 1 stor zucchini
  • 1 dl riven parmesan
  • olivolja/kokosolja att steka i

Ostcreme

  • 2 dl fet yoghurt
  • 200 gr. chevre
  • 3 msk röd pesto

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r varmluft eller 200 gr. vanlig ugn.
  2. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i lite olivolja.
  3. Låt lammfärsen fräsa med tills den fått fin färg. Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra under lock i ca 20 minuter.
  4. Under tiden skiva zucchinin med mandolin eller med kniv, skär tunna skivor på några m.m.
  5. Lägg på bakplåtspapper (inte smörpapper! Många som köper fel.)
  6. och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter så zucchinin vattnas ur och torkar en del.
  7. Blanda ostcremen.
  8. Montera sedan lasagnen i en ugnsform.
  9. Börja med köttfärsen, sedan zucchiniskivor sedan lite ostcreme och varva sedan så tills allt är slut. Toppa med riven parmesan.
  10. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  11. Toppa med lite rosmarin och låt gärna stå en stund innan den serveras. Även supergod dagen efter!

Nutrition

  • Serving Size: 6

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Tobbe 16 augusti, 2016 - 10:04

Gjorde denna med blandfärs i stället för lammfärs, fetaost i stället för chevre och basilika i stället för timjan. Jättegott! Verkligen super! Men tyvärr rinner det olja/fett om den. Det är nog ingen som skulle kalla den för ”fräsch”. Icke LCHFare skulle nog bli lite äcklade av allt fett som rinner runt på tallriken.

Svara
Åse 16 augusti, 2016 - 10:10

Hej Tobbe! Fläskfärs är ju fet så jag hade hellre tagit nötfärs, jag upplever ofta att flskfärs blir så fet så det använder jag inte.

Svara
Tobbe 16 augusti, 2016 - 10:27

Tack för att du tar dig tid att svara på kommentarer 🙂 Får testa nötfärs nästa gång. Inser nu att jag även hade crème fraiche i stället för matlagningsyoghurt i min ostcrème (ett misstag, inte ett medvetet val), och den är ju mycket fetare än yoghurten, så kan ju testa att köra med typ grekisk yoghurt nästa gång…

Svara
Åse 16 augusti, 2016 - 10:28

Ja prova det! =)) Inte så fräscht nej när det bara rinner fett hihi

Svara
Thérése 12 juli, 2016 - 17:27

Hej!
Hur gör du röd pesto eller vad köper du för märke annars?
Vänligen
Thérése

Svara
Åse 13 juli, 2016 - 10:07

Jag köper zetas! Men det går att googla upp eget recept.

Svara
Carina 10 juli, 2016 - 07:13

Tuff bil och god lasagne.

Svara
Malin E 9 juli, 2016 - 20:52

Jaaaaaaaa!Köp en Renault Captur. Jag har en röd m svart tak.
Är supernöjd????

Svara
Åse 9 juli, 2016 - 23:51

Kuuuuul att höra!!! Så mysig att köra!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.