Vaniljdoftande pannkakor LCHF

av Åse

Hallå i kylan! Värst vad kallt det ska vara då! Men jag och sjuke sonen värmer oss inne med pannkakor som sprider vaniljdoft i hela köket! Mumma!
Snabba pannkakorna som är både gluten och nötfria.
3-4 pannkakor
2 dl grädde
1 dl gammeldags mjölk
1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) (finns på glutenhyllan i välsorterade mataffärer)
4 ägg
1 nypa salt
2 krm vaniljextrakt (ny favvo!) eller 1 tsk vaniljpulver
smör att steka i.
Mixa ihop ingredienserna med stavmixer och låt svälla i fem minuter. Stek i kokosfettet. Smeten blir tjockare allt eftersom så det kan behövas späda med lite mer mjölk.
Sonen fick vispad grädde + sockerfri jordgubbssylt till.
IMG_0313
IMG_0314
IMG_0316
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

37 kommentarer

Ellinor 28 april, 2013 - 10:44

Idag (söndag) lyxar jag till det lite och provar dina pannkakor, brukar annars äta kokt ägg varje morgon 🙂 De var jättebra, och man blev mätt på 2 st istället för fem vanliga. Tycker din blogg är super och jag mår mycket bättre med lchf!

Svara
Frida 12 februari, 2013 - 12:20

Mina blev inte tjocka! 🙁 Hade inte gammaldags mjölk utan tog vanlig röd mjölk, kan det bero på det?

Svara
Jaana 30 januari, 2013 - 11:15

Hej! På många av dina recept skriver du fördelningen mellan protein, kolhydrater och fett samt kcal, vilket jag tycker är mycket bra. Anger du detta för hela receptet eller per portion? Tack för alla fina recepten och bilderna!

Svara
Åse 30 januari, 2013 - 12:24

Det är per portion! Kul att du trivs här! =)

Svara
Mathildas mamma 27 januari, 2013 - 14:27

Usch nej dessa blev inte goda. Smakade som något gummiliknande konstgjort.Nej de med mandel el kokosmjöl är mycket mer som pannkakor eller också dina kesoplättar.
Kram

Svara
Åse 27 januari, 2013 - 14:29

Ja smaken är som baken 🙂 Dessa pannkakorna är det populäraste pannkaksreceptet här =) Jag föredrar mandelpannkakorna.

Svara
Helena 25 januari, 2013 - 00:05

Fantastiskt goda pannkakor! Jag bjöd min mor på dessa och hon kommer bara att göra dessa i fotsättningen. Vi hade hallon som vi blandade med lite sukrin+ och lite vispad grädde.

Svara
Åse 25 januari, 2013 - 17:21

ärligt det smakade!! =) Trevlig helg!

Svara
När fröken får bestämma frukost… | Fru Tusensköna 24 januari, 2013 - 16:27

[…] Recept från denna blogg! […]

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 23 januari, 2013 - 19:22

Gott med pannkaka!
När jag klickar på loggan 56kilo, eller går till adressen alltforforandrar.se/56kilo eller 56kilo.se så kommer jag till Femme, varenda gång. Enda gången jag kan komma in på din blogg här är via bloglovin’ 🙁

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 19:30

Ja jag vet inte varför men misstänker att det är cacherelaterat. Rensa din webbläsares cache. Bloggen på xxxxx kommer raderas i veckan så då försvinner problemet.

Svara
Jeanette 23 januari, 2013 - 18:59

Tack för tipset. Jag har gått och tänkt på pannkakor de sista dagarna och så kom ditt recept som på beställning så de blev middagsmat idag och räcker till frukost imorgon. Jättegoda!
Tyvärr hade jag ingen gammaldags mjölk hemma så jag spädde ut lite grädde med vatten istället, det gick det med. Åt med lite hallon och björnbär.

Svara
Nina 23 januari, 2013 - 17:42

Hej!
Vart köper du sockerfri jordgubbssylt? Och vilket märke?
Jag har letat och hittat sockerfri jordgubbssylt från Önos. Men den är ju inte slät, har kräsna barn 🙂
Kram Nina

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 17:44

Jag gör egen! =)

Svara
Nina 23 januari, 2013 - 17:45

Ok, har du lust att dela receptet på jordgubbssylten?

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 17:51

Inget avancerat recept. Jag kokar upp frysta jordgubbar och reder med Redix (finns hos lchfbutiken.se) och så sötar jag med honung eller naturligt björksocker.

Svara
Nina 23 januari, 2013 - 18:52

Hajjar inte riktigt när du skriver att du kokar upp jordgubbarna. Hur mycket vatten och hur mycket jordgubbar? Häller man av vattnet sen eller hur då?
Har aldrig gjort sylt någon gång, så jag vet inte hur det funkar 🙂
Och hur länge håller sig sylten i kylen?
Mvh
Nina

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 18:56

Som sagt, jag har inget riktigt recept utan tar den mängd jordgubbar jag vill ha (per portion) och kokar upp dem. Inget vatten behövs utan jordubbarna vätskar ju av sig oxh blir mosiga när de sjudit ett tag.

Jenny 23 januari, 2013 - 17:23

Hej jag har en fråga eller två 🙂 Förra veckan började jag med periodisk fasta och det fungerade jättebra men den här veckan har jag fått magkatarr och känner mig hungrig och frusen hela tiden. Jag går upp 4.30 varje morgon eftersom jag börjar jobba 5.45, så fram till 12.00 då jag slutar känns det som en evighet vissa dagar.
När jag väl äter så känner jag mig så uppblåst och lite öm i magen, tycker även att jag går och småäter mer. Det kanske inte är min grej. Du kanske har några tips.
Mvh Jenny

Svara
Anette 23 januari, 2013 - 14:01

Hej! Har en småkorkad fråga.. När du äter den frukosten, äter du både lunch och middag också? / Anette

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 14:16

Just i dag blev det frukost, lunch och middag men oftast bara 2 mål.

Svara
Anette 23 januari, 2013 - 13:59

Låter supergott! / Anette

Svara
Lisa 23 januari, 2013 - 13:33

Hej,
Tackar för din underbara bok och blogg som inspirerar mig dagligen. Älskar att du skrivit så bra om portionsstorlek då jag själv har svårigheter att uppskatta en lagom mängd. Jag blev bara väldigt förvirrad av den portionsstorleken du skrev här, är 157kcal inte lite väl lite för en måltid?
Mvh
Lisa

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 13:39

Man har ju annat till, som grädde eller yoghurt och nötter 🙂 då hamnar ju på minst det dubbla. Sen är ju portioner inte hugget i sten. Min man hade ju tex ätit dubbelt så mkt som jag.

Svara
Lisa 23 januari, 2013 - 13:48

Hej,
Tack för svar!!
Ja det är sant, men iom du skrev att sonen fick grädde + sylt till så antog jag att du inte åt något till alls, därav min förvirring. Såklart är portioner inte huggit i sten och lika för alla, men tänkte om du åt det som en måltid att det var så himla lite (utan något till). Men iof, är man ej hungrig eller äter frukost annars så är det ju inte så konstigt 🙂
Ha en fin dag.
//Lisa

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 14:15

Jag gillar inte vispad grädde =) Äter hellre sur yoghurt med bär och nötter till! Sedan tog jag en kaffe med kokosolja till så jag fick i mig tillräckligt med energi 🙂

Svara
Anna Haeggman 23 januari, 2013 - 11:44

Hej Åse!
ser att du missat skriva dit fiber huseken i receptet. Lätt hänt.
Kram

Svara
Anna Haeggman 23 januari, 2013 - 11:46

Nä, nu ser jag husken. 😀

Svara
Carin 23 januari, 2013 - 11:03

Ser inte bilderna, men det låter väldigt smarrigt! Ska jag pröva!

Svara
Alex 23 januari, 2013 - 10:37

Kolhydratsmängden stämmer väl inte.
Ett ägg har 1 gram kolhydrater och gammeldagsmjölk har fem gram kolhydrater per dl. Dina pannkakor ger då 12 gram kolhydrater per 2 stora pannkakor.
Eller?

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 10:39

Ja precis och receptet är 2 portioner, dvs 6 gram kh per portion. Man anger näringsvärde per portion i recept.

Svara
Lisa med två små 23 januari, 2013 - 10:32

Försöker undvika mjölk, tror du det funkar med motsvarande mängd kokosmjölk?

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 23 januari, 2013 - 10:19

Ser underbart gott ut! Brukar själv göra pannkakor (nästan varje dag faktiskt!), som påminner om dessa 🙂 Mums säger jag bara!

Svara
Minnq 23 januari, 2013 - 10:01

Hur mkt fiberhusk?

Svara
Åsa 23 januari, 2013 - 09:59

Hej
Ska fiberhusken vara i och i såfall hur mkt?
/ Åsa

Svara
Katarina 23 januari, 2013 - 09:57

hej du glömde nog skriva hur mycket fiberhusk som ska i

Svara
Åse 23 januari, 2013 - 10:02

Japp, ändrat! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.