Frukostbullar

av Åse

Frukostbullar! Ännu ett brödrecept! Missförstå mig inte, vi ska inte sitta och äta bröd i stället för riktig mat men personligen vill jag gärna äta ett brödsubstitut någon gång i veckan =)
Det roliga med recept är ju hur levande de är! Hur de kan anpassas, utvecklas genom tycke och smak och gå från hand till hand
En rar läsare, Maria delade med sig av hennes anpassning av Birgitta Höglunds recept i Annas bok (LCHF för kvinnor) på 56 kilos fansida på Facebook och jag provade receptet innan idag, de blev fantastiskt goda! Ingen nötsmak, ingen ostsmak, dock i mitt tycke, blev de lite väl kompakta. När man använder kokosmjöl så ska man ta lika mycket vätska som nötmjöl. Så jag gjorde om, och lade till 0,5 dl grädde och 0,5 dl mer vatten och bullarna blev kanonbra!! De toppar nog LCHF brödlistan á la Åse nu! =)
Man kan lägga i lite linfrön eller solroskärnor om man vill!

Här kommer recptet!

6 frukostbullar
0,5 dl fibrex
0,5 dl vatten
2 ägg
0,5 dl BakePro
1 dl kokosmjöl
1 dryg tsk bakpulver
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
1 dl kesella
2 msk kallpressad kokosfett

Lägg fibrex i blöt i 0,5 dl vatten. Blanda under tiden alla ingredienser utom kokosfettn. Lägg i fibrex och kokosfettn och blanda väl. Forma 6 bullar och lägg upp på bakpappersklädd form. Grädda i ca 20 min i 200 gr.

1 bulle: 137 kcal, 11 g fett, 7,2 g protein, 1,7 g kolhydrater
PS: Triggas du att äta mer än du tänkt dig på LCHF bröd så är det bättre att satsa på en frukost bestående av protein och fett bara.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

70 kommentarer

Swiss Skin Renewal uppföljning! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 28 september, 2015 - 20:01

[…] har fått en hel del nyfikna mail och kommentarer kring detta inlägget där jag testar Swiss Clinics Skin Renewal! Jag lovade ju att återkomma med […]

Svara
Villa 19 juni, 2013 - 21:37

Hej vill bara tacka för en superblogg! Jag äter inte lchf men min dotter har celaki och då är många recept här super. Framförallt brödrecepten! Man vill ju göra det nyttigt inte bara byta ut till glutenfritt mjöl som innehåller så mycket kolhydrater. Så tack, du hjälper fler än dom som vill äta lchf!

Svara
Mia 19 november, 2012 - 20:42

Bakepro finns det ngt annat att ta har inte det hemma och tänkte baka typ nu!

Svara
Åse 19 november, 2012 - 21:07

Man kan inte bara ersätta bakepro rakt av men man kan prova att utesluta det om det inte är i några mängder.

Svara
Z 29 oktober, 2012 - 11:44

oj, vad gott det ser ut. Nästan som vanliga frukostbullar:D
Jag har hittat kokosmjöl från risenta i min matbutik i stan, går det att använda som kokosnötmjölet i receptet eller måste jag köpa den dyra varianten från bodystore?:)

Svara
Åse 29 oktober, 2012 - 11:49

Hej! Jag har riktigt dålig koll på de olika knosnötmjölerna som börjar poppa upp tyvärr. Men jag hade provat! =)

Svara
lulu 8 maj, 2012 - 20:15

hej
fibrex? finns många olika varor där det står fibrex på..Pofiber?

Svara
Sanna 20 mars, 2012 - 10:34

Tack för tipset! Jag bakade just en modifierad version av det här brödet och det var mycket uppskattat. Däremot tror jag tat jag behöver öva mer innan det blir perfekt.

Svara
veran 29 februari, 2012 - 12:23

Hej!
Bakning är inte jag inte så bra på, experimenterar inte gärna. Går det att utesluta bakepro eller ersätta det med något annat?

Svara
Åse 29 februari, 2012 - 12:37

Hej, det beror helt på vilket recept det är och hur mycket som ingår i receptet.

Svara
veran 29 februari, 2012 - 12:42

Jag blev nyfiken på dessa frukostbullar. Jag saknar bröd och vill få maken intresserad av att äta annat bröd än köpebröd. Läste någonstans att bakepro inte var sånyttigt.

Svara
Åse 29 februari, 2012 - 12:46

En del har problem med att Bakepro innehåller ytterst lite sojalecitin.
Jag kan inte svara på hur dessa blir utan bakepro, tyvärr, men jag gissar att du kan öka på lite fibrex och lite kokosnötmjöl.

Svara
Louise Gylling 30 januari, 2012 - 16:07

Hej!
För ca två år sedan prövade jag LCHF. Jag var överviktig med ca 20 kg.

Jag åt strikt enligt LCHF men jag mådde väldigt dåligt och blev väldigt trött.
Man kunde också se från dag till dag hur kroppen svullnade upp.

Efter tre veckor orkade jag inte hålla ut längre och återgick till det normala med blandkost.
Kroppen återhämtade sig efter några veckor.

Vad kan jag gjort för fel?
Passar LCHF verkligen alla eller finns det en del som faktiskt far illa av LCHF?

Tacksam för svar

Louise

Svara
Åse 30 januari, 2012 - 16:30

Hej! Det låter mycket märkligt! Omställningsbesvär har de flesta och det brukar ta ca 4 veckor så är kroppen anpassad. Men att svullna upp och binda vätska har jag aldrig hört. Nu vet jag inte exakt hur du åt så jag kan inte svara.
Alla människor mår bra av att dra bort socker, snabba kolhydrater, lättprodukter fulla med socker och tillsatser, sedan hur mycket kolhydrater vi tåler är individuellt.

Svara
Anna 16 november, 2011 - 15:10

Tänkte precis prova baka dessa, men funderar på om man ska smälta kokosfettn först innan jag blandar ner den?
MVH Anna

Svara
Johanna Forslund 12 november, 2011 - 20:38

bakar brödet just nu och hoppas på att jag äntligen ska hitta brödet för mig. Skönt med frukost omväxling 🙂
Hade dock bara cocosa extra virgin med smak av kokosnöt så får se om man känner av det något i bröden =)

Svara
Åse 12 november, 2011 - 20:48

Håller tummarna!!!

Svara
Tarina 27 september, 2011 - 13:42

Dessa var jätte goda Åse, testade de idag.
Gott med ost och smör på 🙂

Svara
Åse 27 september, 2011 - 14:25

=)) Vad roligt att de smakade!!

Svara
Onegirlie 19 september, 2011 - 19:23

Hej
Har nyligen hittat till din sida här. Vilka recept. wow =)
Men jag undrar hur man får tag på cocosolja? Är det samma som cocosfett i fast form? (som man smälter ner)

Svara
Åse 20 september, 2011 - 09:15

Hej! I ovanmenyn finns en länk som heter Livsmedel, där finner du svaret =)

Svara
Anett 7 september, 2011 - 15:09

Dette så supergott ut !!!
Kan jag använda pofiber istället för fibrex? (jag vet inte vad fibrex är…)
Kesella – är det samma sak som vi i Norge har ”Kesam” ?

Svara
Enelya 6 september, 2011 - 09:41

Jag har äntligen fått hem mitt kokosnötmjöl och tänkte baka dessa imorgon men jag blir lite fundersam när jag ser att vatten står med 2 gånger. Ska man ha vatten till att blötlägga fibrex och sen vatten igen senare eller har du bara råkat skriva med det 2 gånger?

Svara
Åse 6 september, 2011 - 09:55

Det ska vara med två ggr! =

Svara
Enelya 6 september, 2011 - 09:56

Tack för det snabba svaret, då vet jag det! =)

Svara
Kristina Sv 1 september, 2011 - 07:51

Hej Åse,

Jag kämpar på. Fast det är inte så mkt kämpa, trivs utmärkt med den här kosthållningen även om jag ibland fuskat lite och vi ännu inte kommit igång med de riktiga produkter man bör använda så som kokosfettn och specialbröd. Mår i alla fall så mkt bättre av att äta så här och att slippa gå och tänka på mat hela tiden! Man har ju en del diskussioner, framförallt på jobbet. Många låter skeptiska, framförallt till att inte se denna kost kopplat till en livsstil, de tycker det är ok gör en kortare tid. Jag har för lite kunskap inpluggad för att argumentera om blodfetterna även om jag läst länkarna du tipsade om. I alla fall så var det intressant i går när jag satt och pratade på jobbet visade det sig att en gammal kompis till mig som nu är tillbaka från mammaledigheten hade ätit LCHF med sin man hemma under en tid i vintras/våras. Hon berättade att hon inte märkte så mkt men ryckte kosten funkade i alla fall, men så efter 2-3 månader så hade hon plötsligt rasat i vikt. Så mkt att hennes man sa att det var dags att stanna upp lite!! Och det hände utan att hon ansträngde sig extra! Nu är hon smalare efter trean än hon var innan hon blev gravid med honom :-).
Jag såg just att mitt första inlägg till dig var den 7:e augusti. Då var jag inne o kollade för att se CAD man skulle äta. Jag o sambon mjukstartade några dagar senare. Jag har undvikit vågen och mörker inte direkt att det är skillnad på kläder. Men jag undviker en massa vägande och mätande, har så lätt för att bli fixerad vid det och riskera att bli besviken och då lättare släppa kosten. Vill bara må bra och hoppas att jag senare kan få uppleva det min kompis upplevde!
Hon hade en intressant manlig vän i USA som starkt propagerade för denna kost, han hade blivit av med all sina fettknölar (lipom?) som han skulle ha opererat och läkarna var eld och lågor. Och från att ha varit för rund är han nu lite för benig berättade hon!
Jag har till slut en liten fundering, försökt två ggr gå med i facebooksidan, men får det inte att funka trots att jag fyller i alla uppgifter! Var är ni?!

Önskar dug en bra dag, här i Stockholm skiner silen för fullt just nu så det känns ganska skönt!
Kram!

Svara
Kristina Sv 1 september, 2011 - 07:58

Lopps! Ursäkta alla stavfel, sitter på bussen med min iPhone och den där stavningskontrollen är inte alltid så bra när man är lite för snabb :-). !!

Svara
Åse 1 september, 2011 - 11:47

Vad roligt!!! Alla behöver inte vara strikta! Kör på ditt eget sätt!!
Gå in på FB och sök efter 56kilo.se sedan gillar du sidan där så får du upp alla uppdateringar i din feed på FB. KRAM!

Svara
Humlamamman 31 augusti, 2011 - 22:13

Grattis till din nya utbildning – det måste kännas underbart!!
Bullarna ser jättegoda ut, måste testa det medebums 🙂

Svara
Sofia 31 augusti, 2011 - 20:43

Hej
Detta recept fick jag igår utav min syster. Kanske har du redan testat?.

Browniekaka
1 burk svartabönor
2 bananrt
1½dl kakao

Mixa ihop, lägg i en kakform och grädda 15-20 minuter i 150grader.
Kakan ska vara väldigt kladdig när du tar ut den, den stelnar i kylen sen.

Supergod. Funderar på om man inte ska hacka ner lite valnötter också =).

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 22:30

Hej! Lite för mkt kolhydrater och ganska för lite fett/protein men någon gång kanske =) Låter lite skumt med svarta bönor i dock?

Svara
Anna 31 augusti, 2011 - 18:04

Nu står mina bullar i ugnen och jag väntar men spänning!
har ju precis startat en blogg.. älskar din recept och din sida och länkar ofta till dig hoppas det är ok!
Mvh Anna

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 18:31

Sjävklart OK! =)

Svara
SHK 31 augusti, 2011 - 13:42

Ser jättegott ut. Prövade färdig bakmix från LCHF butiken, det smakade för mycket mandel. Detta ser mer ut som riktig bröd och smakar nog mycket bättre!

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 15:46

Det är verkligen en höjdare!!

Svara
Jajja 31 augusti, 2011 - 11:49

Halloj.

Förlåt jag har inte hunnit varit in och skriva grattis till dej, men här kommer det: GRATTIS!! Va kul, det kommer att gå galant för dig som kostrådgivare.

Kul med alla nya recept, man tackar och bugar;)

Ha en bra dag, kram Jajja.

Svara
Lillasyster 31 augusti, 2011 - 10:47

Kan man använda vanligt naturellt proteinpulver istf bake pro? Nån som testat?

Antar att det har med värmetålighet att göra eftersom bake pro är framtaget just för bak och matlagning, men just nu är bake pro-inköp inget som är högt prioriterat pga priset tyvärr. Visst, det räcker säkert länge men det ska fortfarande köpas in :/

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 11:06

Min lillasyster kallar också sig för Lillasyster här på bloggen så jag tror alltid först att det är hon som kommenterar när du skriver 😉
Bakepro är som du säger ett bakprotein
Som tåler värme bättre än proteinpulver.

Svara
Lillasyster 31 augusti, 2011 - 11:52

Det kan aldrig bli för många Lillasystrar i världen *s*

Då får det vara med bakningen tills vidare för min del för som sagt så är bake pro för dyrt för stunden =(

Men jag hänger envist kvar och blir frestad av dina recept ändå =)

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 19:49

Haha! Så sant =)
Prova du med proteinpulver kan ju fungera!

Svara
Emelie 31 augusti, 2011 - 10:07

Hej
Ska jag testa att baka idag, men kokosnötsolja?? Var hittar man de?

MVH

Emelie

Svara
Emelie 31 augusti, 2011 - 10:08

Kokosolja menar jag;)

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 10:38

Uppe i menyn finns en länk som heter ”Livsmedel” där står det var man hittar det mesta jag använder i mina recept 🙂

Svara
Solblomma 31 augusti, 2011 - 10:01

Åse, ska prova dessa bullar redan idag. En liten fråga bara. På Marias hemsida så är receptet likadant förutom att hon har med 2 ägg. Har du glömt att skriva med ägg, eller ska det inte vara med?

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 10:26

Åh men vad förvirrad jag var i går då!! Klart det ska vara ägg i! TACK!!!

Svara
Maria 31 augusti, 2011 - 08:57

Gud va kul. Jag ska testa din variant :P. Jag länka till dig idag 😉
Tror vi kommer ses på mässan i oktober, ska bli kul!!!

Svara
Maria 31 augusti, 2011 - 08:58

ska dit med bästaste Elli 😉
http://www.ettlivibalans.blogspot.com/

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 09:00

Kul, då ses vi där! =))

Svara
CamillaP 31 augusti, 2011 - 08:49

Men Åååååse, nu vet jag ju inte vilket brödrecept jag ska baka först ;))) hehe Fick min leverans från LCHF butiken igår så nu kliar det i fingrarna att testa en massa.
KRAM

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 08:51

Detta är by far det bästa i mitt tycke! nammiiiiiiii

Svara
CamillaP 31 augusti, 2011 - 08:56

Ja men då börjat jag nog med detta då! =)

Svara
CamillaP 1 september, 2011 - 10:52

Bakade igår!!!! MUMS =) Den kräsne ”brödmannen” godkände oxå ;))

Svara
Åse 1 september, 2011 - 11:46

Kul!!

Sara- Mamma till Yrla och Noel- 31 augusti, 2011 - 08:47

Hej jag undrar om man kan byta ut cocosnötsmjölet mot något annat? ja har inget sånt hemma tyvärr

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 08:51

I detta receptet är kokosnötmjölet viktigt, då är det bättre att du provar något annat bröd med råvaror du har =)

Svara
Irene 31 augusti, 2011 - 08:40

Oj! Detta måste testas till helgen! Så perfekt med brödsubstitut när man ska iväg någonstans, eller att rosta till helgfrukosten. Faktist enda gångerna jag äter bröd, och jag känner inte att det triggar mig. Konstigt nog, för bröd har alltid varit det jag gillat mest..

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 08:45

Ja det är samma sak här, det är riktigt mjöl som triggar mig inte ”mackan” som sådan. Jag äter 1 skiva sedan är jag nöjd =) Och det är ju så det ska vara att vi funderar, tänker och analyserar och kommer till bukt med triggande faktorer.

Svara
Maria 31 augusti, 2011 - 09:17

Du behöver inte ens rosta brödet gumman. Jag äter mitt bröd 3e dagen irad och det är fortfarande saftigt. Men såklart du kan ju om du vill 😉

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 09:19

Jag fryser alltid in bröd med en gång och tar bara ut den bullen/skivan man ska använda =) Rosta gör jag bara om jag vill ha rostat 😀

Svara
becca 31 augusti, 2011 - 07:59

Hej åse!!! Måste be om ursäkt för du inspirerar mig så himla mycket så att jag måste baka allt du lägger upp! 🙂 Detta bidrar till att jag lägger upp recepten på min blogg! 🙂 men , jag refererar till dej. Är det okey? Kan inte vänta tills dessa smarriga bullar står i min ugn! Tack för att du är så inspirerade och en bra förebild! kramar becca

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 08:26

Hej!! Bara roligt =)) Men en länk tillbaka uppskattas alltid, tack!

Svara
Anita 30 augusti, 2011 - 22:44

Spännande, det ska jag prova.

I dag har jag varit på Maxi och fått tag i Kung Markatta Kokosolja. De hade bara fått hem 12 burkar, är tydligen bristvara än, enligt personalen där. Så jag hamstrade några stycken.

Är det den oljan du bakar på? 🙂

Svara
Åse 30 augusti, 2011 - 22:49

Åh vad bra!! Nej det är cocosas med kung markattas är lika bra!

Svara
Anita 30 augusti, 2011 - 23:03

Menar du Cocosa Pure? Jag har skickat efter den oxå.

Svara
Åse 31 augusti, 2011 - 07:02

Yes cocosa pure

Svara
maja 31 augusti, 2011 - 16:32

Tack för detta tips! Har letat halvt ihjäl mig:)

Anita 1 september, 2011 - 15:10

Haha, nu har jag bakat dem. Stod här med nästan färdig deg upptäckte att jag ingen kesella hemma hade. Men som Kajsa Varg ”man tager vad man haver” jag tog 34% Cremé Fraiche. Får se hur de smakar i morgon till frukost. De var i alla fall mjuka när jag tog dem ur ugnen. 😉

Jag bor 6 km från affären. Men ska köpa Kesella nästa gång jag handlar. 🙂

Hanna 30 augusti, 2011 - 22:40

Låter jättegott! Vilken ugnstemperatur samt hur länge ska de gräddas?

Svara
Åse 30 augusti, 2011 - 22:45

Haha sorry! Lägger till!

Svara
Dagarna 30 augusti, 2011 - 22:15

Så många bra recept på LCHF bröd du delar med dig av.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.