Trifle med mascarponegrädde, stekta äpplen och nötcrunch

av Åse

Hej på er!
Har ni det bra så här dagen före Midsommar!?
Kanke är ni i full sjå med att laga mat och gott till midsommarhelgen?
Jag tänkte bara dela med mig av det här smarriga receptet från min bok Ät & Njut!
En av mina favoritdesserter! Sluuuurp!
ase_bok2_©lisawikstrand038
ase_bok2_©lisawikstrand039
Foto: Lisa Wikstrand
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Trifle med mascarponegrädde, stekta äpplen och nötcrunch


  • Författare: Åse Falkman Fredrikson

Ingredienser

  • 3 st ekologiska äpplen
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller vaniljessens
  • saften av 1/2 ekologisk citron
  • 2 msk smör
  • 200 gr. mascarpone
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljessens
  • ev. 1 msk sötströ, eller steviadroppar
  • 1,5 dl mandelmjöl (Icas mandelmjöl använde jag)
  • 50 g smör
  • 1 msk sötströ
  • 1 msk Amaretto

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs upp smöret så det blir gyllengult, lägg i äpplebitar, citronsaft och vaniljpulver. Låt småputtra tills äpplena är mjuka. Ta från värmen och låt svalna.
  3. Rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning, amaretto och lägg på bakplåtspapper, lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se gärna till så att kanterna inte är för tunna då bränns de.
  4. Baka i ugn i ca 7-8 minuter tills mandelcrunchen är gyllenbrun. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor. Blanda med amaretton.
  5. Blanda mascarpone med vanilj och sötning. Vispa grädden och vänd i.
  6. Fyll fyra små glas med lager av mandelcrunch, stekta äpplen och mascarponegrädden. Låt stå kallt i kylskåp i ca 30-40 minuter innan servering. Toppa med lite stekta äpplen och mandelcrunch.

Noteringar

  • Jag använder ofta ekologisk vaniljessens när jag inte vill färga tex. grädden brun.

Nutrition

  • Serving Size: 6

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Christina 24 juli, 2016 - 19:34

När kommer amaretton in i bilden? I oströran?
Kram Stina

Svara
Åse 25 juli, 2016 - 12:14

Hej! Nej i crunchen! =) Jag har uppdaterat receptet! KRAMAR!

Svara
uppochhoppa 23 juni, 2016 - 21:20

Jösses vad gott det där lät och såg ut Åse! jag är ett stort fan av mascarpone så den här desserten ska jag testa, så snyggt i glas dessutom!

Svara
Barbro Walldén 23 juni, 2016 - 17:08

Trevlig midsommar önskas dig och din familj! Du finns med oss på matbordet hela midsommar! Har nyss gjort din majonnäs, lax/skaldjurstårtan, falsk potatissallad, tårtbotten och det lär blir fler Åse-rätter under helgen.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.