Trerätters med goda vänner

av Åse

Såååå nu kommer lite info och bilder från gårkvällens middag med tema VITT.
Vi är fyra par som träffas ca var tredje månad hos varandra och det paret som har middagen väljer ett tema de vill ha för kvällen och varje par bidrar med 500:-

I går stod detta på menyn hos oss:

Förmingel: Krustader med skagenröra, räkor, caviar och dill
Mousserande vin: Marques de Monistrol CAVA

Förrätt: Jordärtskockssoppa med smörstekt surdegsbröd
Vin: Cono Sur Gewürstraminer

Huvudrätt: Halstrad hälleflundra med palsternackspuré, limemarinerade räkor och champagnesås
Vin: Simonsig Chardonnay

Dessert: Vit chokladmousse med marinerade hjortron
Dessertvin: Nederburg



Fat från Gerbera


Alkoholfritt Chapel Hill till Pernilla som är gravid och Annelie som körde

Sååå gott!! Men jag blev mätt redan efter förrätten 😉


Darling sister <3


Huvudrätten på plats!

Glömde ju de limemarinerade räkorna!!! Var en rejäl bit hälleflundra men den ligger lite gömd bakom citronen på bilden 😉


Söta gravida Pernilla

Detta är en av de godaste efterrätterna jag vet! Hjortronen är marinerade i samma dessertvin man dricker

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

32 kommentarer

Marie Svensson 24 april, 2012 - 18:52

Hej!

Tack för supertrevlig läsning! Alltid inspirerande och tjusigt 🙂
Ska ha bjudning i helgen och blev såld på dina meny – huuuuur fin som helst!
Vill du dela med dig av den? 🙂

Ha en fin kväll!
Kram från Ystad

Svara
Sara & Busungarna 23 april, 2012 - 18:31

Uuurtjusigt!!
Helt klart ett godkänt genrep inför när ni ska bjuda hem Familjen Riis! 😉 haha

Svara
Åse 23 april, 2012 - 19:04

Hahaha!!!

Svara
Sofia 23 april, 2012 - 12:45

Otroligt fina menyer. Hur har du gjort dom? Vilket typsnitt har du använt?

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:55

Det är min man som svängde ihop dem en kvart innan gästerna kom! haha! Jag printade bara ut dem och klippte 😉

Svara
Recepten Gourmetmiddagen 23 april, 2012 - 12:05

[…] kommer recepten för middagen vi hade i […]

Svara
Mariann Fäldt 23 april, 2012 - 12:05

Hej Åse,
Tack för en jättebra blogg och för att Du bjuder på Dig själv med sådan generositet och glädje. Jag tittar in här ganska ofta och blir alltid så inspirerad. Dina recept är otroligt goda och framför allt oftast enkla och snabba att göra vilket passar mig och min familj perfekt.
Tack/ Mariann

PS. Din äldste son och min son är otroligt lika… När han är med på bild ’hajar’ jag alltid till… det är så roligt… 🙂

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:07

Tack vad snällt Mariann!
Haha ja de säger ju att vi har en tvilling någonstans =))

Svara
Caroline 23 april, 2012 - 11:52

Åh vad gott allt såg ut!! 🙂 Och så fint! Kommer recepten att komma upp snart? 😉

Kram och tack!!

Svara
Maud Fahlén 23 april, 2012 - 10:45

Oj så snyggt det vart med vitt i köket, rent och fräscht.
Jag har själv ett högblankt vitt stort (8 pers) med svarta höga skinnstolar, det är såå fint och man blir inte det minsta less det. Lätt åxå att föra in en färg när helst man är sugen på det.

Supertrevlig meny du hade, det är så mysigt att samlas till en ”finare” middag ibland…

Ha en fortsatt fin dag, Kram från ett regnigt och tråkigt Västerbotten

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:08

Åh låter hur snyggt som helst!! Syrran har något liknande, ursnyggt! KRAM!

Svara
DUOMUNDI 23 april, 2012 - 09:35

Men oj vad kul! Parmiddagar är sjukt underskattade faktiskt!

Svara
Maria 23 april, 2012 - 06:50

Ser jättegott ut !! Kul med ”temafester” .. Blir lite tanke bakom då.

=)

Svara
Josef Boberg 22 april, 2012 - 22:34

Gott och fint, verkligen… 💡 – som det ser ut i menyn och på bilderna

Svara
ÅsaS 22 april, 2012 - 22:25

Ser riktigt underbart trevligt ut! Alla är ni så uppklädda och fina och ser verkligen ut att trivas. Vilken trevlig tradition ni har, som middagsgästar varandra med jämna och ojämna mellanrum. Sådana vänner är guld värda! Håll hårt i dem!
Kram ÅsaS

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:12

Ja det ska man göra!! Kram tillbaka!!

Svara
Anita 22 april, 2012 - 21:57

Vad mysigt dukat, upplägg på maten. Och så himla kul att alla är uppklädda oxå. Nu fick jag lite nya vintips som jag lagt in i Systembolagets app. 🙂 Tack

Svara
Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF 22 april, 2012 - 21:51

Vad härligt allt såg ut – mat, viner, dukning och människorna. Var hittar man sådana vackra vänner 😉

Vitt – så snygg!! Vet vem jag kontaktar om jag får för mig att börja måla om

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:14

Haha ja bjuder du bara på lite godsaker så ;))

Svara
Angelica 22 april, 2012 - 21:47

Åh det ser super gott ut! Kan du inte lägga ut recept så man kan laga denna underbara måltid själv. Jag indrar också som ovan om plasternackspure är ok lchf?

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:15

Svar ovan =)

Svara
Annah 22 april, 2012 - 20:27

Men herre gissus så gott… sitter här och dreglar 😉 Värsta gourmetkocken! Jag kan flytta in hos dig any day 😉

Kram

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:19

hahaha! =)

Svara
Anette G 22 april, 2012 - 20:03

Sicken tjej du är! Håller med en tidigare ”talare”. Du har snudd på idolstatus!

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:19

<3 Gulle!

Svara
Catrin 22 april, 2012 - 19:26

Du är så OTROLIGT duktig och inspirerande; även om det låter lite löjligt har du närmast idolstatus hos mig. Som kolhydrat”junkie” och hopplöst fast i mina kh-rika snacks (är popcorn månne beroendeframkallande?) beundrar jag dig för hur du lyckats vända trenden och behålla din nya vikt. Det är verkligen beundransvärt. Ett stort tack också för att du delar med dig till andra, både av goda recept och erfarenheter!

Liksom du är jag gammal VV:are som nu gett upp hoppet om den metoden. Det spelar ingen roll om de kallar det points eller propoints, principen är densamma och det är dömt att misslyckas. Jag räknade precis ut att jag sedan första gången 1993 gått ner totalt 200 kg med VV…hur många jag gått upp vill jag helst inte tänka på!

En väninna till mig gick för några år sedan Anna H:s brevkurs. Jag har haft tillfälle att bläddra lite i materialet. Nu undrar jag om din brevkurs är uppbyggd på samma sätt, eller om det finns skillnader? Jag tror att jag skulle behöva en puff i rätt riktning men jag bor för långt ifrån för att kunna delta ”live” (annars tror jag att det skulle vara underbart att träffas i grupp och diskutera med- och motgångar…).

Svara
Åse 23 april, 2012 - 12:21

Men söta vännen! Kram!

Jadu jag vågar knappt tänka på hur många kilon jag bantat och ätit upp :((
Ja kursen är uppbyggd på ungefär samma sätt, den är djupgående! KRAM!!

Svara
Lotte 22 april, 2012 - 19:11

Så HIMLA snyggt med bordet och dukningen!! Va stolt 🙂
Kram Lotte

Svara
Zaderack (Jennie) 22 april, 2012 - 18:56

Men, va fint ni hade gjort det 🙂 och de där små menyerna va ju jättefint!!!
Det där med palsternackspuré skulle ja vilja prova, MEN får ja äta det som tjock LCHF:are 😉

Svara
Åse 23 april, 2012 - 09:45

Det är KLART bättre än potatismos =) Är man inte gravt sockerberoende så tycker jag att man kan äta det ibland.

Svara
Fru M 22 april, 2012 - 18:53

Så trevligt det ser ut och maten ser verkligen god ut.
Nu förstår jag varför du målade bordet vitt 🙂

Svara
Åse 22 april, 2012 - 18:56

haha! Lite efterkonstruerat, bestämde temat för några dagar sedan *S*

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.