Tortillatårta LCHF

av Åse

Go’kväll raringar! Och exakt vart har denna dagen tagit vägen?? Vi har spenderat hela dagen på Mio, IKEA och Väla känns det som (vardagsrums-ommöblering!) och nu är det snart dags för mig att svida om för jag ska på en tvättäkta tjejfest hos söstra mi! Kan bara bli en toppenkväll när vi tre systrar och två av mina bästa väninnor är samlade (och så några tjejer till!) men först, går kvällens middag! En succé! Gjorde en gammal klassiker, nämligen tortillatårta fast med mitt lågkolhydrat-tortillarecept! Blev precis lika gott som vanligt fast man orkar ju mindre!! (ev av fördelarna med lchf ju, inga kolhydrater som lurar en att ta om fast man egentligen är mätt!)
Jag gjorde tortillan på dagen så det var klart innan jag skulle börja göra tortillatårtan.
6 stora tortillas:
4 dl mjölk
4 ägg
100 g riven ost
4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
3 dl pofiber
2 tsk bakpulver
4 krm salt
olja
Sätt ugnen på 200 gr.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg.
Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
Tortillatårtan:
4-6 portioner:
4 st lchf tortillas
2 st kycklingfiléer
1 st gul lök
1/2 stor purjolök
100 g färska champinjoner
1,5 msk jalapeños, hackade
1/2 burk Thick’n Chunky Salsa
100 gram philadelphiaost eller annan färskost
20 st svarta kärnfria kalamata oliver
2 dl riven cheddarost
Sätt ugnen på 225°C. Skär kycklingfiléerna i små tärningar, tärna löken, strimla purjolök och skiva champinjonerna. Stek kycklingen i smör. Tillsätt lök och champinjoner och låt fräsa. Blanda ner jalapeños, salsa och philadelphiaost. Smaka av med lite salt & peppar.
Lägg tortillabröden med fyllning emellan (som en tårta) på en plåt med bakplåtspapper. Täck även det översta lagret med fyllning. Garnera med oliver och strö osten över. Gratinera ca 15 min i ugnen tills tårtan blivit genomvarm och osten fått fin färg.
Servera med en god blandad sallad!





Skön lördag på er!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

28 kommentarer

Annah 25 november, 2012 - 16:37

Tänkte precis säga att tortilliareceptet inte riktigt stämde, men nu såg jag att det var uppdaterat =)

Svara
Emma 21 november, 2012 - 14:20

Jag älskar alla dina härliga recept! Detta ska helt klart testas 🙂
Min kost har blivit allt mer LCHF-inspirerad, men jag följer inga regler eller så utan äter precis som jag vill. I princip allt jag bakar är LCHF. Igår bakade jag kanelbullar som du gärna får testa göra någon gång. Egenkomponerat recpet:
http://emmanyymaan.se/2012/november/kanelbullar-lchf.html
Den undrar jag när din bok kommer ut? Har aldrig använt en recptbok utan brukar bara googla, men planerar att köpa din eftersom du är en grym inspirationskälla i köket! 🙂

Svara
Åse 21 november, 2012 - 18:25

Hej! Kul att du hittat din egen kost som fungerar och som du mår bra av! Boken kommer ut i januari! =)

Svara
Dagens middag; Het köttfärstårta | GirlyciousDiet 20 november, 2012 - 17:58

[…] Dagens middag; Het köttfärstårta Posted on november 20, 2012 by GirlyciousDiet Hej på er! Nu på kvällen så har jag lagat en jättegod het, köttfärstårta. Först bakade jag tortillabrödet. 3-4 tortillas 2dl mjölk 2 ägg 50g riven ost 2msk fiberhusk 1.5dl pofiber 1tsk bakpulver 2krm salt olja Sätt ugnen på 200 g. Värm mjölken så den blir ljummen. Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter. Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie(eller oljat bakplåtspapper som jag gjorde)ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Ta av folien/bakplåtspappret och pensla med olja. Släng in i ugnen ca. 10minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. (orginalreceptet hittade jag här.) […]

Svara
sarah 20 november, 2012 - 15:00

Hej!
Jag förbeställde nyss din bok! Ska bli hemskt spännande, då jag älskar din blogg 🙂
Tror jag ska testa tortilla receptet ikväll, men göra med någon sorts köttfärsfyllning kanske! 🙂

Svara
LCHF livet för Gottelisa 19 november, 2012 - 20:36

Alltid så spännade recept här på din blogg, jättetrevligt att kika in här och få inspiration. Ha det bra kram Gottelisa

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 19 november, 2012 - 17:02

Mums!

Svara
Cina 19 november, 2012 - 13:12

Hej Åse!
Jag har en dum fråga,men jag funderar på att beställa lite vin utav dig i din vinbutik.Hur går det till rent praktiskt.Hämtar jag vinet på mitt systembolag eller kommer det till mitt utlämningsställe.Som du förstår så är detta något nytt för mig,men gud vad smidigt!

Svara
Åse 19 november, 2012 - 13:48

Hej Cina! Det kommer till ditt systembolag! Väldigt smidigt att bara sitta och beställa på nätet det man vill ha sedan hämta det =)

Svara
Jenny 19 november, 2012 - 11:32

Hejsvejs!
Tack för en inspirerande blogg!
Jag bakade dina muffins med kockos i helgen, lade till 1 pkt saffran i fyllningen.
Blev verkligen supergoda!
Med vänlig hälsning, Jenny

Svara
Anna J 19 november, 2012 - 10:15

Fyllning-receptet. Är det till 3 eller 6 tortillas? Hur många personer uppskattar du att det räcker till

Svara
Åse 19 november, 2012 - 10:19

Uppdaterat nu! 4 st tortillas ska vara i tortillatårtan

Svara
Jenny 19 november, 2012 - 09:35

Hejsvejs!
Tack för en inspirerande blogg!
Jag bakade dina muffins med kockosfyllning i helgen.
La till ett paket saffran i fyllningen, dom blev verkligen supergoda!
Mvh
Jenny

Svara
Åse 19 november, 2012 - 10:20

Vad kul!! 😉 låter gott!!

Svara
Anna i Skåne 19 november, 2012 - 09:26

Jag har frusit dessa bröd. Blev hur bra som helst. Även använt dem som pizzabotten. Perfekt snabbmat!!

Svara
Anna 19 november, 2012 - 06:46

Gillar verkligen 56kilo.se. Rolig läsning, fina bilder, bra recept och tips. Ville bara säga det:-))) Ha en bra dag!

Svara
Åse 19 november, 2012 - 10:20

Tack! Vad glad jag blir!! ❤

Svara
Anna Haeggman 18 november, 2012 - 22:47

Gott det ser ut och låter!
Detta borde ju funka toppen att på tex kalas i stället för smörgåstårta. Bara att förbereda och sen gratinera i ugnen när gästerna kommer.
Tack för tipset!

Svara
Johanna 18 november, 2012 - 15:58

Hej! Är receptet till 3 eller 6 tortillas? 🙂

Svara
Åse 18 november, 2012 - 16:31

Haha! Ja bra fråga! Hade blivit lite feeel 🙂

Svara
Pilotfrun 18 november, 2012 - 14:45

Yuuummiiieee! Den måste jag absolut testa! Vad är pofiber;)?

Svara
Jennifer S 18 november, 2012 - 14:09

kan man använda något annat istället för pofiber? hittar inte det här i London. Vet du vad det heter på engelska…

Svara
Maria 18 november, 2012 - 14:01

Hur är det egentligen med tomat – har läst att man inte ska äta röda grönsaker enligt LCHF. Hur är det och varför?

Svara
Åse 18 november, 2012 - 15:11

Nej det stämmer inte. Röda grönsaker innehåller lite mer kolhydrater och en del triggas av tex körsbärstomater men de flesta gör det inte.

Svara
sandra 17 november, 2012 - 21:37

hej vad gott allt ser ut 😀 vad har du för fotoutrustning, inställning osv. när du fotar inomhus ?

Svara
Millisb 17 november, 2012 - 18:36

Så gott det ser ut. Detta ska testas!

Svara
Jenny 17 november, 2012 - 18:15

Går det att göra tortillabröden och frysa in för annat tillfälle, eller tror du dom blir degig då de tinas upp igen? 🙂

Svara
Åse 18 november, 2012 - 11:51

Tror det ska gå bra!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.