Tonfiskröra

av Åse

Ujujuj sååååå mätt jag är!
Till lunch blev det ett rejält fröknäcke med tonfiskröra.a

Supergott till MIKROFRÖKNÄCKE!
31082015-012A5131
31082015-012A5141

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tonfiskröra


Ingredienser

  • 150 g tonfisk i vatten
  • 2 kokta, hackade ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1/2 dl hackad saltgurka
  • lite het chilisauce, typ tabasco eller min favorit d’elidas)
  • salt, svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka äggen och hacka.
  2. Häll av vattnet från tonfisken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med sslt, peppar och het chilisauce.
  3. Förvara i kylskåpet.

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

27 kommentarer

Mi 17 januari, 2024 - 21:33

Så gott tyckte vi alla! Gott på smörgås och till våfflor med räkor, skinka och annat smått!❤️

Svara
Åse 18 januari, 2024 - 11:30

Vad roligt att höra! tack för fin feedback =)

Svara
Viola 13 augusti, 2023 - 19:02

Svara
Annica 19 maj, 2023 - 07:54

Grymt god tonfiskröra! Tips att lägga till kapris och dijonsenap för ännu mer syra och sting 😊

Svara
Åse 19 maj, 2023 - 08:50

Tack för tips! Kul den uppskattades 🙂

Svara
Veronica 9 maj, 2019 - 21:05

Superenkelt och supergott! Eftersom jag har IBS som 10% av befolkningen har, så bytte jag ut löken mot selleri istället.

Svara
Åse 10 maj, 2019 - 10:01

Tack för feedback! Kul det smakade!

Svara
Ida 21 januari, 2018 - 08:31

Älskar din blogg och dina recept 🙂 har hållet på med Lchf i 4 veckor nu tack vare din blogg som jag började läsa.
Har redan märkt stor skillnad, gått ner en storlek på kläder och tappat många överflödiga kilon 🙂
Detta recept på tonfiskröran ska absolut testas, då jag älskar tonfiskröror.

Svara
Åse 21 januari, 2018 - 09:48

Ojoj härligt Ida!! Vad roligt att höra! Heja heja!!

Svara
Anna Mattsson 2 november, 2016 - 06:41

Hur länge tror du jag vågar ha tonfiskröran i kylskåpet. Gjorde den i måndags. Är den okej på fredag. Älskar den och kör efter #56kiloform2016 tack snälla💕. Med vänlig hälsning, Anna lchfochmagott

Svara
Åse 2 november, 2016 - 07:50

Hej! Absolut ok 1 vecka i allafall! :)) grymt, kör hårt!!

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 16:01

[…] & skinka), gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: 1 runt fröknäcke med tonfiskröra Middag: Fylld lövbiff med sting och stekt […]

Svara
Jenny 12 september, 2015 - 17:41

Vilket fabrikat av olivolja använder du till majjon?

Svara
Åse 13 september, 2015 - 11:29

Lite olika! Zeta just nu

Svara
Fredrika 2 september, 2015 - 17:59

Så smart med MCT i majo!
Vilket fabrikat använder du på mild olivolja?
Själv lyckas jag bara med rapsoljan, men skulle hellre ha fettsammansättningen från olivoljan. Tack för härlig inspiration på alla plan:)

Svara
Fröknäcke / Knäckebröd glutenfritt - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 1 september, 2015 - 13:03

[…] lite längre och sedan trycka ut ca 10 cm runda pläattar så får man runda knäckeskivor som i detta receptet. Ibland skär jag färdiga skivor när knäcket varit inne i ugnen en […]

Svara
Jenny 1 september, 2015 - 09:25

Hej!
Jag valde att testa detta med LCHF efter inspiration från din blogg och din insta… mitt främsta syfte var att få bort mina extrakilon som tillkommit efter graviditeter, men har nu hållit på i 2 månader utan att varken vågen eller måttbandet minskar 🙁
Började med att läsa din bok om viktminskning och har försökt följa dina tips och råd, men de hjälper inte… har googlat runt, jämfört, försökt komma fram till hur mycket jag bör äta i mängder men alla rekommenderar olika, blir galen… hur mycket jag ska äta, vilka mängder? Känner mig ju inte mätt hur jag än försöker pussla med måltiderna, hittar ingen balans 🙁
Använder mig av Lifesums app för att kolla mängder men inget händer.
Enligt olika kalkylatorer ska jag ställa in efter vad jag VILL väga och vissa utefter hur mycket jag FAKTISKT väger, de kan variera mellan en fördelning på 20-45-105 gram till 20-70-160 gram (kolhydrater/proteiner/fett)/dag
Vad stämmer?
Jag är 164 lång, väger 73 kg och vill komma ner till 62 kg – och skulle nog säga att jag rör mig i minsta laget då jag har ett stillasittande jobb (försöker utöka i mån av tid vilket är svårt med 4 små barn 😉 )
Skulle bli jätteglad om du kunde tala om vart jag bör ligga i mängder för att jag ska ha nån chans att komma ner i vikt.
Kram å fortsatt trevlig dag /Jenny

Svara
Åse 1 september, 2015 - 09:55

Hej!
Jag har inte möjlighet att lägga ner tid på att ge personliga kostråd här på bloggen (bara generella) eftersom jag behöver veta mycket mer om dig och exakt hur du äter för att råda, det är därför jag har mina kostrådgivningstjänster 🙂
Men det jag kan säga är att det generellt tar ca 6 månader innan hormoner är i balans på LCHF och det tar även tid att bli fettdriven (det metabola stadiet då kroppen lärt sig att använda din fettväv som primär energikälla. Man fokuserar dessutom ofta på det som är GOTT i början på kostomläggningen istället för det som GÖR gott och det försvårar viktminskningen)
Ät riktig mat med 2-3 måltider per dag (Inga mellanmål!) och var försiktig med mejeri mer än så är svårt för mig att råda här.

Svara
Nina 1 september, 2015 - 08:34

Hej
Härliga recept du har, blir så inspirerad, nu när jag försöker på Paleo, som tycks passa mig perfekt 😉
Liten kommentar, din länk till majonnäsen är ”fel” http://www.56kilo.se/majjonas … hittas nog på … /majonnas, kanske du vill korrigera felet? Ha det bra och tack för inspirationen!

Svara
Åse 1 september, 2015 - 08:37

Tusen tack för det! Jag fixar =)

Svara
Suzanne 1 september, 2015 - 08:19

Tack för receptet, såååå gott det blev. Jag la till egenodlad färsk dill och en klick philadelphiaost, majonnäsen räckte inte. Blev två knäcke till frukost. Har också tagit bort oljan i knäcket och det blir mycket frasigare. Tack för det tipset! Äter aldrig frukost numera men äter just nu penicillin så då behöver magen lite också.

Svara
Åse 1 september, 2015 - 08:27

Vad kul att det smakade! =) Krya på dig! =)

Svara
Eva Lindholm 1 september, 2015 - 07:33

Tack för intressant blogg!
Har du ett bra recept på fröknäcke utan olja? Jag testade men bakplåtspapperet fastnade och fick skrapas bort, trots att jag tog bort det direkt:(

Svara
Åse 1 september, 2015 - 07:36

Det är bara att addera 1 msk olja till mitt recept. Hade du verkligen bakplåtspapper och inte smörpapper?

Svara
Jeanette 31 augusti, 2015 - 21:34

Heeej! Har läst om d’elidas chilisås på andra bloggar också och skulle gärna vilja testa den. Var kan man hitta den här i Helsingborgstrakten?

Svara
Christina Johansson 31 augusti, 2015 - 17:18

Hej, jag har inte kommenterat men förut läser din blogg varje dag. Jag har alla dina böcker och tycker att du har ett väldigt klokt och sunt tänkande. Jag har en fråga angående bönpasta. I den senaste boken är du inte alls förespråkare till sojabönor. Har du slutat helt med bönpasta?
Christina

Svara
Åse 31 augusti, 2015 - 17:23

Hej! Nej jag äter mungbönspasta ibland! Undviker helst sojabönpasta. Jag inte har några förbud, bara livsmedel jag äter mer eller mindre ofta. Jag flrespråkar inte gluten eller socker heller men äter det ibland också. Jag gör medvetna val och är medveten om konsekvenserna.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.