Thaiköttbullar med röd curry och kokosmjölk

av Åse

Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip!!! Reklamstopp!
Innan ni får mitt SMARRIGA recept på thaiköttbullar *yummie* så måste jag berätta vad jag lyssnar på nu samtidigt som jag zippar på en god drink gjord på Bacardi Pineapple Fusion, Roses Coconut och 7 Up light (Yes, tror fortfarande inte att jag dör av lite aspartam ibland)
Och den passar perfekt till vad jag lyssnar på! Verkligen sommarkänsla!
Jo, jag lyssnar på min gode vän Magnus Carlssons nya låt TILLSAMMANS som han släppte i dag! Den klättrar snabbt på Itunes topplista! Redan TOPP 8!
Singeln är ledmotivet till hans sommarturné med samma namn. Turnén är lite formad som en allsångsturné (med bl.a Bengtzing och Shirley Clamp som gästartister)
Låten är specialdesignad för Magnus av ingen mindre än Thomas G:son! Och visst är det en Magnuslåt!
Jag har haft den i huvudet mer eller mindre sedan första gången jag hörde den ♥︎
Så bra!
Entrén till konserterna är gratis men ett allsångshäfte säljs för 100 kr där singeln ingår och samtliga intäkter går oavkortat till BRIS!
Så ni där ute i landet, missa inte turnén! Tyvärr är vi i Stockholm när de gästar Helsingborg men jag hoppas vi kan klämma in Örebro på vägen hem!!
HÄR kan ni lyssna på TILLSAMMANS!

PS! Min man Daniel (Deskjockey Publishing) har tillsammans med Magnus layoutat singeln.
NU till maten!! =)
I går kväll så gjorde jag något riktigt smarrigt! Jag gjorde thaikycklingköttbullar (ja-långt ord) som sedan serverades i en klassisk röd currysås! Så GOTT!!!!
Jag serverade Shiratakinudlar till.
05062014-IMG_1225
05062014-IMG_1227
05062014-IMG_1231
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Thaiköttbullar med röd curry och kokosmjölk


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 25

Ingredienser

Köttbullar

  • 1 kilo kycklingfärs eller kycklingfilé som mixas till färs (det gör jag)
  • 1 tsk röd currypasta
  • 2 ägg
  • 1 gul lök
  • 2 msk pofiber
  • 1 näve grovhackad koriander
  • 1 msk fish sauce
  • 1 msk tamarisoja

Kokossåsen

  • 2 burkar (400 g) ekologisk kokosmjölk
  • 23 msk röd currypasta (beroende på hur starkt du vill ha det)
  • 2 tsk hackad koriander (blue Dragon)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Grönsaker (jag hade gröna bönor, minimajs och bambuskott)
  • 1 msk fish sauce eller 1 msk kycklingfond
  • 2 msk tamari soja
  • 1 gul eller röd chili chili
  • rivet skal av 1/2 lime + saften
  • ev salt och peppar

Instruktioner

  1. Mixa kycklingen till färs eller använd kycklingfärs och blanda ingredienserna till köttbullarna. Koka upp vatten med 1 buljongtärning och släpp ner de rullade köttbullarna. När de flyter upp är köttbullarna klara, låt rinna av i durkslag. Stek dem sedan i kokosfett tills de fått fin färg.
  2. Fräs vitlök med bönor och minimajs. Rör ner curryn. Häll ner kokosmjölk och kryddor och låt allt småputtra 5 minuter. Red eventuellt med stärkelsefri redning (jag använder conjacrot)
  3. Smaka av med salt och peppar. Låt köttbullarna puttra med de sista minutrarna.
  4. Servera med lime och lite färsk koriander.
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 10

Nutrition

  • Serving Size: 8

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

13 kommentarer

Maria 21 december, 2019 - 18:56

Jag lagar thaikycklingköttbullarna och undrar om jag kan frysa in dem efter kokningen och sedan ta fram för att steka dem?

Svara
Åse 21 december, 2019 - 18:56

Javisst!

Svara
Camilla 6 juli, 2014 - 12:07

Undrar bara, vad är shitaki nudlar?

Svara
lina 8 juni, 2014 - 18:47

Eller så lyssnar man på låten gratis via Spotify?

Svara
Åse 8 juni, 2014 - 21:52

Ja, varför stödja BRIS???

Svara
Ulrika 7 juni, 2014 - 13:38

Åhhh så gott det lät. En dum fråga, kokosmjölk – är det vanlig kokomjölk man köper i burk och/eller tetra? Vad är kokosgrädde? Bra och dåliga märken, en del innehåller väl lite annat tillsatt också…

Svara
Sandras Matkrypin 7 juni, 2014 - 10:39

De här thaiköttbullarna låter ju supergoda!

Svara
Anette Löfgren 7 juni, 2014 - 10:01

Hej Åse
Jag letar efter en paj som jag har för mig att du gjorde. Innehållet var varmröktlax, spenat lök creamfraiche mm och pajskalet var med sesamfrön. Var kan jag finna den?
Mvh Anette

Svara
Åse 7 juni, 2014 - 10:56 Svara
Annica 6 juni, 2014 - 20:14

Ingen fara, jag ska snart till Tyskland. 🙂 Vet du var man hittar det där?

Svara
Åse 6 juni, 2014 - 20:15

Jag köpte på bordershoppen!!

Svara
Annica 6 juni, 2014 - 20:02

Åhh… den drinken låter god. Vad köper man Bacardi Pineapple Fusion? Och Roses Coconut?

Svara
Åse 6 juni, 2014 - 20:04

TYVÄRR är de köpta i Tyskland! Hoppas det kommer hit!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.