Tacogratäng med ostsås

av Åse

Våra barn började skolan i dag efter vår semester på Cypern! Skönt för alla parter på ngot sätt! Haha!
Enkla snabba men givetvis mättande maträtter är prio ett nu i början känner jag när man inte riktigt kommit in i rutinerna igen!

Jag tog lite av det jag hade hemma och det blev så gott!

Jag tycker att mjukost binder bra i gratänger. Man kan självklart använda färskost istället för mjukost!




Riktig comfortfood som dessutom är så enkel!





Tror ni kommer gilla!! 😜

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tacogratäng med ostsås


  • Författare: åsefalkman fredrikson

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 påse sockerfri tacokrydda eller hemmagjord
  • 1 burk tacosås (ca 200 g)
  • 1 tub mjukost paprika a 275 g
  • 200 g crème fraiche
  • 1 röd, hackad paprika
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 gr.
  2. Bryn köttfärs och lök. Tillsätt tacokrydda och tacosås. Låt puttra ihop. Lägg i form. Rör ihop creme fraiche och mjukost. Häll ovan köttfärsen. Stö den hackade paprikan över, krydda och strö ost över. Ställ in i ugnen ca 25 min tills gratängen fått fin färg.

Nutrition

  • Serving Size: 4
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

17 kommentarer

sara 29 augusti, 2017 - 16:34

Hej,
Tänkte jag skulle testa receptet men hittade ingen paprikaost 🙁 Kikade sedan på Kavlis hemsida och där var den inte ens med i sortimentet?

Svara
Åse 29 augusti, 2017 - 16:41

Det var märkligt, den fanns som synes när jag gjorde receptet 🙂 Går bra med annan smak.

Svara
Sofia 28 augusti, 2017 - 10:29

Testade tacogratängen igår och både jag och min kille ger den många tummar upp, supergod!

Svara
Carina 24 augusti, 2017 - 14:16

Hej!
Kommer det någon uppdatering av appen? Det är så bra med recepten på ett ställe. Använt många och de är toppen. Kram

Svara
Åse 24 augusti, 2017 - 15:12

Med största sannolikhet nej, och appen kommer nog läggas ner.

Svara
Kicki 24 augusti, 2017 - 09:16

Hej Åse,
Jag tycker du brukar ha så många fina recept, men mjukost….
INGREDIENSER: HÅRDOST (52%), vatten, smältsalter (E339, E452), röd paprika (1,0%), surhetsreglerande medel (citronsyra, natriumkarbonat), konserveringsmedel (E202). OSTEN ÄR PASTÖRISERAD
Inget jag vill stoppa i kroppen smältsalter, surhetsreglerande medel, citronsyra, konserveringsmedel…uh 1% paprika var väl det som var bra =)
Nej jag gör nog min egna paprikaröra och har i =)

Svara
Åse 24 augusti, 2017 - 09:29

Hej!
Konserveringsmedel, smältsalter etc är ju saker man i alla livsmedel ska begränsa men kan vara svårt att komma i från helt och det är ju ett personligt val om man väljer att äta lite av sådant.

Bacon, plånboksskinka (även övrig chark) mjukost, kaviar är sådana undantag som jag gör och bloggen speglar ju mina val 🙂
Jag dricker även några glas vin till helgen trots att det inte är en hälsodryck och många gånger av druvor som är kraftigt besprutade (om det inte är eko).
Jag äter färdiggrillad kyckling ibland trots att kryddan innehåller skräp som e-ämnen, jag äter färdig kebab då och då av samma anledning som att jag köper färdiggrillad kyckling. 

Jag är av åsikten att kroppen klarar lite skräp ibland speciellt när vi drar ner rejält på de stora bovarna som vitt mjöl, vitt socker, transfetter, gluten och näringsfattig mat.

Du väljer så klart vad du vill stoppa i din mun 🙂 Jag ger läsare inspo till att leva så balanserat och bra som möjligt, göra medvetna val, välja sina strider, må bra under tiden 🙂

Svara
Elin 24 augusti, 2017 - 10:31

Det här snacket om tillsatser, konserveringsmedel m.m. har blivit väldigt överdrivet. Många läser bara kvällstidningarnas rubriker och bryr sig inte om att läsa på vidare i ämnet. Tillsatser behöver inte vara något negativt! Konserveringsmedel är t.ex. något som använts i många många år, och är sällan negativt för våra kroppar. Hysterin kring e-nummer är också väldigt överdriven. Och citronsyra? Vad menar du är negativt med det?

Svara
Jane 23 augusti, 2017 - 21:51

Ser supergott ut! Finns det sockerfri tacokryddor att köpa?

Svara
Åse 23 augusti, 2017 - 21:54

Yes spicemaster, men enkelt och godast att göra egen! Recept finns på bloggen

Svara
Elin 23 augusti, 2017 - 21:07

Hej!!
Va spännande med mjukost som redning? Försökte klicka mig vidare men hitta inge recept.
Så tänkte om du har fler tips hur du använder det?

Svara
Åse 23 augusti, 2017 - 21:56

Hej!
Hur menar du att du försökte klicka dig vidare? Hjälper dig om du bara utvecklar :))

Svara
Anna 23 augusti, 2017 - 20:08

Lustigt. Jag sökte förut i dag på din blogg på just taco. Var så sugen på tacogratäng och tänkte få lite ny inspo. Första om kom upp var kycklingtacogratängen med vitkål. Kändes kul och lite annorlunda och dessutom en variant jag aldrig gjort själv. Strax senare lägger du upp denna med mjukost. Får se vilken jag väljer att göra på fredag. 🙂 Tack för alla dina recept och tips! Mjukost i mat är förövrigt jättegott!!
//Anna Haeggman

Svara
Maria 23 augusti, 2017 - 20:00

Gillar och ska testa 😀

Svara
Erica 23 augusti, 2017 - 18:45

Skall det vara 2 burkar tacosås?

Svara
Emma 23 augusti, 2017 - 18:13

Vad brukar du ha för tacosås som du har i ? Eller är det valfritt efter smak… mvh Emma

Svara
Åse 23 augusti, 2017 - 18:14

Valfritt =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!