”Spaghetti” och köttfärssås.

av Åse

I dag börjar jag känna mig som människa igen, beror säkert på att nu är glykogendepåerna tömda. Jag tror inte ni förstår hur sockerbakis jag blir! Är jag ute och rumlar en kväll så är jag sliten dagen efter men har jag sockerknarkat så är jag ”bakis” i tre dagar!! Jag blir så galet trött och tung i både hjärna och kropp och vill bara dra ett täcke över huvudet.
Jag åt socker både i fredags, lördags och i söndags nämligen och det är rena giftet för mig.. Och som alla andra sockerknarkare vet så har man svårt att bara hålla det till 1 dag. Det är MÅNADER sedan jag åt så här mkt socker (och det var egentligen inte så mkt men betydligt mer än jag brukar få i mig).
Nu blir det inte mer socker för mig på bra länge kan jag säga!

I går kväll gjorde jag Spaghetti och köttfärssås men jag och maken och mina två äldsta åt gräddkokt vitkål i stället för spaghetti, ett hett tips till er!
Strimla vitkål med osthyvel och stek i smör på svag värme en liten stund, häll sedan över 2 dl grädde, salta och peppra och jag hade även i vitlök. Låt sedan koka in under ca 15 min.
Det ser inte mkt ut på bilden men det är riktigt gott!

Nu är det dags för lunch här, blir en smarrig omelette med brie! Sedan en promenad med lillan som är lite förkyld.
KRAMAR!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

20 kommentarer

Dagens vikt är som att läsa gårdagens.. « pennan2 10 februari, 2011 - 11:51

[…] måste citera Åse (www.56kilo.se) http://56kilo.se/2011/01/20/spaghetti-och-kottfarssas/, för det är precis så här jag är: ”Är jag ute och rumlar en kväll så är jag sliten […]

Svara
Ullis 25 januari, 2011 - 22:04

Lät gott med vitkålen. Detta måste testas.

Svara
Margitha 24 januari, 2011 - 21:09

Nu har jag testat ”pastan” super gott och till det hade vi vicktorias file i ugn mums säger jag bara.

Kram o hej

Svara
Linda 24 januari, 2011 - 18:53

Detta var ju supergott, saknade inte alls vanlig spagetti…
Dessutom var jag lite tveksam till vad mannen skulle tycka, och han var helt lyrisk…tack för bra tips…

Svara
Petra J 24 januari, 2011 - 08:52

Åh vilket bra alternativ till spagetti! Ska jag absolut testa omgående.
Tack för all inspiration jag får av dig!
Kram Petra

Svara
Aejo 23 januari, 2011 - 21:20

Jag känner igen mig, jag kan å vara ”bakis” i flera dar, trött nästan så att jag ger upp glömmer att det beror på för mycket socker eller sädesslag för min del. Ska försöka komma ihåg det till nästa gång….. Tack för en bra sida.

Svara
bella V 21 januari, 2011 - 12:10

åh så mumsigt det ser ut!

Måste fråga, sedan jag började med lchf blir jag ENORMT sugen på vad som helst efter middagen. Samt hungrig efter någon timma, även fast jag ätit mig mätt. På dagarna går det superbra, bara efter middagen jag blir sådär. Gör jag nåt fel? Har inte varit så innan lchf…

För hög halt av kollisar/fett som påverkat tro? hmm.. 😕

Svara
Åse 21 januari, 2011 - 12:33

Hmm ja det låter ju onekligen som att det är fel mellan balansen fett/kolh. Äter du mkt grönsaker på kvällen? Vad brukar du äta på kvällen?

Svara
bella V 21 januari, 2011 - 15:21

något slags kött + blomkåls”ris”. Grönsaker jag äter är gurka, salladsblad, grön paprika. Får trixa lite!

Svara
Åse 24 januari, 2011 - 11:53

Ja som nedan skrev: Glöm inte fettet! Det är fettet som mättar!

Svara
Aejo 23 januari, 2011 - 21:17

Der låter som om att du får för lite fett i dig. Testa ta en klick smör till.

Svara
Suss 20 januari, 2011 - 22:34

Ser ju supergott ut! Jag är dock ingen ”fan” av vitkål men ska nog testa det där, lät så himla gott. Annars får det bli gamla vanliga Squash tagliatelle 🙂

Kram o trevlig helg
Suss

Svara
Helen 20 januari, 2011 - 20:49

Hej !
Vilka härliga och frestande bilder du tar.
Första dagen jag kollar in här…det kommer jag göra många ggr till.
Ska oxå börja med att skippa pasta, ris, potatis, bröd och söta saker.
Finns ju massor med bra tips vad man kan ha till maten, ska testa blomkålsmos på söndag

Svara
Karin 20 januari, 2011 - 18:56

Jag måste verkligen testa detta, vitkål är ju så gott.
Vad jobbigt att bli så ”bakis” efter sockerkonsumtion 🙁

Svara
Jill 20 januari, 2011 - 16:09

Mums! Ser riktigt gott ut! Hur gör du köttfärssåsen? 🙂

Svara
Åse 20 januari, 2011 - 16:34

Soja, crème fraîche, tomatpuré, knorr pastakrydda, buljong, tomatkross, vitlök 🙂

Svara
Jill 20 januari, 2011 - 17:30

Tack för svaret.Tror jag ska testa det i morgon. Har precis börjat med LCHF och försöker komma in i det så gott jag kan 🙂

Svara
annalena68 20 januari, 2011 - 12:48

Läste artiklen med dig, kanon bra, du är så söt ; )

Vi gjorde med detta i tisdags och jag måste erkänna att det var så himla gott att jag ABSOLUT inte saknade spagetti överhuvudtaget. Det är så skönt när man kör LCHF, varje gång jag äter så säjer jag att: GUD vad gott detta var och verkligen njuter ännu mer än annars. Maten blir så mycket godare med fullfeta mejerier, saknar bara en god macke då och då. Gjorde faktiskt ”mandelbrödet” till frukost, det var med gott.

Till helgen blir det plankstek med din Blomkålsduchesse, längtar redan ; )

Kramis AL

Svara
Åse 20 januari, 2011 - 12:53

Tack raraste Anna-Lena!
Eller hur?!! Jag skulle aldrig kunna gå tillbaka till lätmat!
mandelbrödet är gott! Det älskar min dotter (som ju också äter LCHF)
Åhhhhh tack för tipset, det ska jag göra på lördag när syster kommer hit!!

KRAMAR

Svara
annalena68 20 januari, 2011 - 13:06

Tack dig själv ; )

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.