Slut på julen!

God fortsättning!

Vi har och har haft det så galet skönt! Jag har knappt gått i något annat än i pyjamas än mindre varit ute, så gaaaaaalet skönt! Detta har varit så välbehövligt och jag är så glad att jag inte planerat in något dessa dagar.
Jag och Vilde har varit på långpromenad och vad är sedan bättre än att krypa upp till en bra film med en äggtoddy! MUMS!

Så här gör jag min!

1 portion
2 äggulor
Sötning med sötma motsvarande 2 msk socker
lite vaniljpulver eller essens (jag föredrar essens)
valfritt: 5 cl rom eller konjak
0,5 dl grädde + 0,5 dl mjölk

Vispa äggulor med sötning till vitt, pösigt skum. Häll upp i glas med rom/konjak och fyll eventuellt upp med varm grädde/mjölk. Strössla lite kanel ovanpå. MUMS!

IMG_5834

Apropå Vilde. Vi har haft problem med honom ute. Han har dragit och varit galet uppspelt, skällt ut både människor, hundar, cyklister och bilar. Inte aggressiv men ”triggad”. Och jag har verkligen försökt allt! Skvallerträning har fungerat ganska bra.
Men så blev jag tipsad om VGWBälte och jag kan bara säga MAGI!!!
Hunden är lugn, drar inte, uppför sig ute och jag fortsätter med skvallerträningen. Helt underbart!!! Promenaderna nu är lugna och både jag och Vilde har mycket trevligare :) Det tillsammans med skvallerträning är melodin.

IMG_5824

IMG_5830

 

Har ni det bra?
Jag funderar på vad vi ska äta ikväll!! Sugen på en riktigt god köttbit tror jag. Vad äter ni? Inte julmat fortfarande väl? ;);)
KRAMAR på er!!

Kommentarer

 1. Viktoria säger

  Hej! Den 12 december visade du bilder på PS call me armband. Du visade även två andra armband 1 svart och ett i guld. Vad är det för märke på dom?
  Mvh Viktoria

 2. Camilla Kempe säger

  Idag blir det en lite udda jultradition som vi har i vår familj, falafelbuffé! Känns fräscht och annorlunda efter julmaten!

 3. Gunnel säger

  Gjorde Janssons pa blomkal i mandags yumyum
  Pa Julafton blev det 4kg !! pulled pork!! Vi hade en del gaster sa jag klurade pa vad som var lattast att laga och det kravdes inte manga knop for det.Bra.
  Jo lite kvar faktiskt och det blir bara battre och battre .:)

 4. Jeanette säger

  Låter som perfekta mellandagar:)
  Som jag skrev tidigare så har jag fått konstiga symptom på stress så jag har valt att ligga i soffan, läsa lite, umgåtts med familjen och tagit lugna promenader:) Det har varit perfekt på alla sätt och det som jag behövde mest just nu…
  Nu ska jag ta den SISTA biten med julskinka på ett bröd, suck.
  Det var gott så länge det varade, men nu blir det lite annat gott framöver, ska prova lite recept i din nya bok<3
  Kram och sköt om dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *