Sesambakad Lax med Pak Choi och sojasås

av Åse

”Nu har jag hittat en ny favoriträtt!” utbrister 18-årige sonen som nyss kommit från sin träning.
Och jag håller med, detta är sååå gott! Vi älskar båda Sushi, wasabi och asiatisk mat så detta var verkligen helt i vår smak!
Dessutom enkelt!
Jag serverade wasabikryddade rotfrukter till men man kan lika gärna servera med enbart Pak Choi!
012A0469
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sesambakad Lax med Pak Choi och sojasås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • salt, peppar
  • 2 st pak choi (kinakål)
  • 3 silverlökar
  • kokosolja att steka i (gärna utan smak)
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sesamolja
  • 1/2 dl vita sesamfrön
  • lime
  • wasabipulver till rotfrukterna

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Salta och peppra laxen och ”panera” i sesamfrön upphällda på tallrik.
  3. Lägg i smord form.
  4. Ugnsbaka i ca 15 min.
  5. Under tiden skär av yttersta botten på pak choien så bladen separeras. Skala och skär löken i skivor. Stek lök och pak choi i kokosolja tills den mjuknat lite. Salta lite.
  6. Rör ihop sesamfrön med sesamolja och soja i en skål.
  7. Servera laxen med valfritt tillbehör* och skeda lite sojasås över lax och pak choi vid servering.

Noteringar

  • * Grilla rotfrukterna i ugn, salta och pudra wasabipulver ovanpå – rör runt och servera till rätten.

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Anna 28 februari, 2016 - 15:28

Tack för många fina recept, man inspireras alltid av Dig! En stilla undran bara om receptet ovan – ska det vara en hel dl sesamolja? Den har ju ganska stark smak.

Svara
Åse 28 februari, 2016 - 15:43

Nej det ska vara det. Det är ju utblandat med ljus soja och man häller ju inte hela på maten, man tar bara några tsk =)

Svara
Sara 26 februari, 2016 - 17:25

Hej. Måste bara fråga om hur det funkar när man vill lägga upp dina recept på sin blogg? Kan man bara lägga dit din länk?
Detta recept till exempel såg jag Tommy myllemäki laga på mitt kök(Nyhetsmorgon) häromdan. Men du har inte länkat?

Svara
Åse 26 februari, 2016 - 17:31

Hej! Då har nog han inspirerats av samma recept som jag dvs från Tasteline som jag också länkat i receptkortet =) Men just kombinationen sesamfrön, lax, soja och pak choi är ytterst vanligt. Jag har läst många same same recept med den kombon, sedan hur man sätter ihop det är lite olika. Jag inspirerades av ett recept på Tasteline fast som du kan se så har jag både lagt till och tagit ifrån.
Jag länkar alla recept som jag lånar på samma sätt som jag uppskattar att de som lånar mina recept länkar (dock får man aldrig ta mina bilder, de stannar här)
”Give credit where credit is due” har varit mitt netikettmotto sedan jag började husera på nätet för 19 år sedan.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.