Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Samurajkyckling


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 150 g champinjoner
  • salt, fajitakrydda
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • Pineapple Salsa Medium 230 g
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl chilisås med mindre socker
  • 2 msk tamarisoja
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Stek i rikligt med smör, pudra över fajitakrydda och salta.
  2. Stek på hög värme tills filéerna fått färg. Lägg över i annan gryta så länge.
  3. Klipp baconet och stek med lök och svamp tills det fått fin färg.
  4. Lägg i filéerna igen och rör ner salsa, creme fraiche, grädde, chilisås och tamarosoja. Smaka av med mer salt och eventuellt mer fajitakrydda.
  5. Låt puttra ihop i 10 minuter. KLART!