Samurajkyckling

av Åse

Matlusten är inte så där jättestor nu när vi inte har någonstans att sitta och äta men äta bör man annars dör man!
Jag hade tagit fram 2 kilo kycklingfilé i går men hade noll inspo, men det blev helt enkelt Samurajkyckling!
Sååååå gott!
Jag ogillar färdiga ”kycklingkryddor” och liknande produkter för de innehåller så mycket skräp oftast så bestämde mig för att ha i fajitakrydda och jag gör min egen fajitakrydda för att komma ifrån onödigt socker och smakförstärkare.
Men annars kan jag rekommendera Spicemasters ekologiska Fajitakrydda som passar perfekt!

Tänk på att den är utan salt.



Makens portion


Min portion

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Samurajkyckling


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 150 g champinjoner
  • salt, fajitakrydda
  • 1 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • Pineapple Salsa Medium 230 g
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl chilisås med mindre socker
  • 2 msk tamarisoja
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Stek i rikligt med smör, pudra över fajitakrydda och salta.
  2. Stek på hög värme tills filéerna fått färg. Lägg över i annan gryta så länge.
  3. Klipp baconet och stek med lök och svamp tills det fått fin färg.
  4. Lägg i filéerna igen och rör ner salsa, creme fraiche, grädde, chilisås och tamarosoja. Smaka av med mer salt och eventuellt mer fajitakrydda.
  5. Låt puttra ihop i 10 minuter. KLART!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

19 kommentarer

sofieesliv.blogg.se 17 september, 2020 - 10:24

Älskart

Svara
Åse 17 september, 2020 - 10:35

Tack! <3

Svara
Nina 15 april, 2017 - 10:05

Tack för inspiration. Det låter supergott! Detta får det bli söndag eller måndag 🐣😊

Svara
Hanna 12 april, 2017 - 19:49

Jag vill bara säga att du är en stor inspirationskälla!
Jag uppskattar verkligen de tips, råd och recept du delar!
Tack!

Svara
Ingela Persson 11 april, 2017 - 23:17

Hej Åse
Så himla fint ni gör vad roligt.Jag försöker pigga till mig och har letat efter vilka vitaminer ,mineraler du rekommenderar.
Kan du hjälpa mig? Jag har D-vitamin vad mer kan behövas Åse. Jag har varit så utsliten i både kropp och själ måste bli bra.Har glömt bort mig själv och ätit för mycket socker.Hjälp 🐣🐥🐣🤗 Hoppas du har tid att ge tips.
Hälsningar Ingela P

Svara
Åse 12 april, 2017 - 08:25

Hej Ingela, det viktigaste du behöver är att ta hand om dig själv genom att äta bra, röra på dig och lägga in återhämtning i din vardag 🙂
Att stressa och inte återhämta sig sliter på våra förråd. C-vitmin och Zink bränns snabbt vid stress.
Nu är ju vinterhalvåret borta och du får Dvitamin vid solen men det skadar inte att ta ett tag till.

Svara
Ingela Persson 12 april, 2017 - 09:32

Hej igen Åse ,
Tack för svaret Ha nu en riktigt go Påsk med er 🐣🐥🐣💞

Svara
Mia 11 april, 2017 - 22:50

Det låter supergott och smidigt, är lite som dig ändrar alltid lite i recepten 🙃 Kul det ska bli att se ”efterbilderna” på renoveringen!

Svara
ÅsaS 11 april, 2017 - 17:48

Åh, perfekt med ett, för mig, nytt kycklingrecept! Det måste vi testa nästa gång det står kyckling på menyn här.
Men tamarisoja, vad ÄR det, egentligen? Ger den både färg och smak, eller bara det ena? Sälta?
Ser framemot fortsättningen i vardagsrummet.
Önskar er en riktigt god, glad och skön påsk (för det ska iaf jag försöka ha)
Kram ÅsaS

Svara
Åse 12 april, 2017 - 11:26

Tamarisoja är en glutenfri fermenteras asiatisk soja som ger både smak och färg =) Ett bättre alternativ än kinesisk soja mao. KRAM

Svara
Laila 11 april, 2017 - 14:31

Detta låter jättegott – som alla dina recept 🙂 Men hur mycket chilisås ska det vara?
Undrar Laila

Svara
Åse 11 april, 2017 - 15:14

Ajsing, den visar inte 1/2 tecken – ändrat nu =)

Svara
Birgitta Edmalm 11 april, 2017 - 12:28

Jag är förtjust i de flesta av dina recept . Bara en liten fråga. Vad är bakprotein ? Hoppas att ni får en trevlig påsk även om vardagsrummet inte är färdigt. Hälsningar Birgitta Edmalm

Svara
Åse 12 april, 2017 - 11:15

Hej Birgitta! Bakprotein kan du utesluta, det är ett vassleprotein som jag ofta använde förr i mina recept.

Svara
Alli-Mac 11 april, 2017 - 12:06

Tack det låter gott! Satt just och undrade vad jag skulle göra med kycklingfiléerna som jag tog fram ur frysen igår 😁

Svara
Malin henriksson 11 april, 2017 - 11:54

Hej hej!
Vad skönt det ska bli då allt är klart, inte kul att bo i ett byggnadsarbete med allt damm o oreda runtomkring 🙂 men spännande o få se resultatet 😊 I Härnösand har vi påsklov nästa v men barnen måste vara på fritids o dagis ändå tyvärr. Jag har börjat arbetsträna efter 2 år hemma så det känns kul att börja va på banan igen 👏🏻👏🏻👍🏻😄 det här blir första gången barnen inte får vara hemma på något lov o det känns lite konstigt, men de trivs ju där de är på dagarna så jag ska inte ha dåligt samvete. Ha en jättemysig påsk och ta det försiktigt i trafiken. Kram ❤

Svara
Åse 12 april, 2017 - 11:25

Åh vd härligt att höra Malin! Lycka till nu, det kommer gå galant! <3

Svara
Marita 11 april, 2017 - 11:31

Hej Åse ! Jag måste fråga nu när ni målar om
i vardagsrummet , målar ni runt fönstren också ?
Jag menar kanten runt glaset om du förstår vad jag menar 😀 Vet inte om man kan göra det så därför frågar jag / Glad Påsk i röran 🐣🐥

Svara
Åse 11 april, 2017 - 15:17

Hej Marita! Yes! ”Vi” sätter nya foder och målar även runt glasen =) Målaren pysslar med det nu!
Jag har målat övriga fönster i huset tidigare och då målat även det längst in mot fönstret.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.