Saftiga basilikabiffar i ostsås

av Åse

I går provade jag nya Cantadou Basilika & Gräslök och detta blev resultatet! Jag kände mig ganska lat så gjorde en gratäng av det hela med skuren vitkål i botten. Blev fräscht och gott och vi åt alla med god aptit! Ja Alice gillade ju inte ”löken” som hon kallar kålen 😉

8 personer

800 g nötfärs
2 ägg
2 msk kalvfond
Tamari soja
Salt, peppar
1/2 dl grädde
8 finstrimlade soltorkade tomater (jag köper de vacumförpackade utan solrosolja)
Några blad färsk basilika

1/2 vitkålshuvud skuren i bitar
2 burkar Cantadou basilika & gräslök
2,5 dl grädde
1 dl vatten
1 msk tamarisoja
1 msk kalvfond
soltorkade tomater, basilika
oliver

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ingredienserna till biffarna och forma 8 biffar, stek dem på båda sidorna i smör.
Lägg vitkålen i ugnsform, ringla lite olivolja ovanpå, fördela lite oliver, hela soltorkade tomater och basilikablad ovanpå. Lägg biffarna ovanpå.
Koka ihop grädde, ost och smaka av med övriga ingredienser, häll såsen ovanpå.
Låt gå klart i ugnen ca 20-25 minuter, tills vitkålen blivit mjuk.

   

Det blev en toppenmysig middag, vi är ju oftast hela familjen samlade med allt vad det innebär – massa prat och ganska intensivt. I går var det bara jag, Daniel och de äldsta för Juni hade varit så hungrig så hon fick äta en stund innan, Alice hade somnat (och åt senare när hon vaknade) och Noel sov hos en kompis.
Så en skön, härlig, lugn stund med en riktigt god middag! Guld värt!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

Min första arbetsvecka med LCHF | Lyckornas hem och trädgård 25 januari, 2014 - 08:36

[…] Saftiga basilikabiffar i ostsås […]

Svara
Camilla 14 augusti, 2012 - 08:10

Denna rätt gjorde vi till middag igårkväll och den var grymt god. Den lokala ICA hade inte Cantadou men jag tog istället Bonjour gräslök. Tom min grönsakshatande sambo 😉 tyckte att vitkålen var god. Vi är inga LCHFare så jag serverade ris till, men med vitkål till så behövdes inte så mycket. 🙂

Tack för en inspirerande blogg, både inrednings- och matmässigt!!!!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 20 juni, 2012 - 16:50

Mums… det där såg väldigt gott ut. Jag gillar köttfärsrätter och köttfärsbiffar av olika slag är så gott. Praktiskt att tillaga vitkålen i ugnen, det måste jag testa.

Svara
Josefin 19 juni, 2012 - 22:11

Detta måste provas ser riktigt gott ut!

/Josefin

Svara
Therese 19 juni, 2012 - 22:10

Åh, det här lät gott! Ska provas någon dag =D

Svara
Anna-Lena 19 juni, 2012 - 13:48

Visst är det mysigt med samlade middagar. Har fått hem min stora kille med nu, så nu är vi fem igen. Älskar att sitta och äta tillsammans och prata genom dagen mm. OFTAST får vi till det alla tillsammans, UNDERBART.

Ha en skön dag, kram kram

Svara
ÅsaS 19 juni, 2012 - 12:55

Ja du, barn har sina idéer när det gäller maten, stora som små. Här hemma kommer det att serveras Mälargös idag (egenfångad t o m), men vad får man höra? ”Jag tycker inte om fisk!” Men det kommer att gå ner ändå, för jag vet att de äter det och det med god aptit! 😉
Kram från ett soligt Västerås! Hoppas att ni har lika fint sommarväder som vi.
ÅsaS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.