Saftig lax med kall dijonsenap och äggsallad

av Åse

I går svängde jag ihop en enkel men väldig god middag! Smarrigt!!
Såsen passade perfekt till laxen och med en god äggsallad till blev det outstanding!
Att ugnsteka lax på låg värme har man inte alltid tid till men resultats blir så mycket bättre! Jag använder termometer som piper när innertemperaturen är 52 grader, ca 30 minuter misstänker jag.
4 portioner
4 laxfiléer
salt, svartpeppar eller ekologisk, sockerfri citronpeppar
Äggsallad
4 ägg
4 msk majonnäs
2 msk mjukt smör
salt, svartpeppar
Såsen
1/2 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap (efter smak)
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad oregano
salt, svartpeppar
Börja med såsen: Blanda majonnäs med creme fraiche, dijonsenap och kryddor. Smaka av och ställ kallt i någon halvtimme.
Salta och peppra laxen och lägg i form. Kör den på 120 grader till en innertemperatur på 52 grader.
Under tiden koka äggen hårdkokta. Hacka dem med äggskärare kors och tvärs och blanda med majonnäs och mjukt smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera med valfria grönsaker.
IMG_1928

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Annalena Boström 27 mars, 2013 - 12:46

Har du tips på nåt gott vin?

Svara
Åse 27 mars, 2013 - 12:53

Hubert Beck!

Svara
Martina 26 mars, 2013 - 15:51

Mmm så gott och enkelt! Älskar lax i alla dess former så till påsk blir det givetvis lax, hoppas på fint väder så jag kan grilla den 🙂

Svara
Malin Henriksson 26 mars, 2013 - 11:54

Hej Åse!
Det låter ju smarrigt som bara den 🙂 jag älskar lax o man blir lite less på samma sås hela tiden. Fast min dotter kan äta hur mkt som helst av romsås :))
Ha en fin dag!
Kram

Svara
Åse 26 mars, 2013 - 11:56

Romsås är ALLTID gott! :)) kram!

Svara
al68 26 mars, 2013 - 10:45

Mums vad gott. Igår gjorde vi din goda Caesarsallad, sjukt god. Fick dock sticka till affären i all hast, hade köpt sardiner istället för sardeller. Tyckte dom såg väldigt stora ut när jag öppnade burken, tog lite tid innan polletten trillade ner ; )
Ha en skön dag, kram kram

Svara
Åse 26 mars, 2013 - 10:57

hahaha!! =)) härligt det smakade till sist!!

Svara
Paula 26 mars, 2013 - 10:32

Vad gott det lät med äggsallad. Jag är dock inte så förtjust i senap så jag skulle nog göra någon annan sås till 🙂

Svara
Åse 26 mars, 2013 - 10:44

Du kan skippa senapen och bara ha örterna i =)

Svara
Helena 26 mars, 2013 - 10:14

Åh vad gott och enkelt det ser ut! Det är alltid lika trevligt att kika in på din sida varje dag.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.