Saffransplättar

av Åse

Jag älskar saffran, det har ni nog märkt! Har en hel del saffransrecept här! I morse blev det därför kesoplättar smaksatta med saffran och så hjortronyoghurt till! Så juligt, så gott!
Prova!
1 ägg
100 g keso
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
en nypa stevia strö
0,5-1 paket saffran
Yoghurt:
2 msk grekisk yoghurt
frysta, upptinade hjortron
Mixa ingredienserna till plättarna och stek i kokosfett på medelstark värme. Jag klickar först ut två klicka och låter det steka på 5:an (jag har upp till 10) i några minuter. Sedan vänder jag plätthögarna och plattar till dem och steker vidare. Alt som allt ca 5 minuter på varje sida.

Ett annat saffransrecept kommer upp senare! Värt att vänta på, tror jag (har inte smakat än, precis tagit ut från ugnen)
Nu ska jag jäkta i väg! Blir en brådisdag!! Ska avsluta veckans jobb för Fontana och sedan har jag en del att fixa med för i morgon drar jag upp till Enköping/Stockholm med Vickan! Woooop Wooop!!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

25 kommentarer

Julklappstips - Davida Cashmere - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 14 december, 2016 - 11:02

[…] och Michelle har haft en mysig frukost ihop, jag gjorde saffransplättar, muuuuuuums! Lite yoghurt och bär till […]

Svara
Susanne 29 november, 2015 - 18:53

Går det att frysa din Goa saffransostkaka??

Svara
Åse 30 november, 2015 - 09:13

Det ska absolut kunna gå =))

Svara
Tips inför julen | Ett sötare blod 10 december, 2012 - 21:48

[…] gör saffranskesoplättar istället för lussebullar. Själv har jag provat Birgitta Höglunds saffranskakor med mandel och […]

Svara
Annie 21 november, 2012 - 22:21

Gjorde det där receptet igår till lunch och GUD så gott det var! Jag är galen i både lukten och smaken av saffran! 🙂 Ska omedelbart skriva in det där receptet i min receptbok så det inte glöms av!

Svara
sarah 9 november, 2012 - 15:55

Testade receptet idag! 🙂 Det var JÄTTEgott! Åt det med kessella blandat med vaniljsocker(på vaniljstång & sötningsmedel, givetvis.)
Länkade till ditt recept när jag bloggade om det nyss. 🙂
Älskar din blogg, tack för all inspiration!

Svara
Helena 9 november, 2012 - 11:47

Mums vilka goda plättar! Provade med hallon istf hjortron då jag inte hade det hemma. Ska testa hjortron nästa gång.

Svara
Monika 8 november, 2012 - 21:21

Är det HUSK Lindroos pulver (ispagulafröskal) som du menar (Apoteket eller Hölsokosten)? eller ?

Svara
Åse 9 november, 2012 - 07:43

Det är lindroos FIBER-Husk. Inte samma som HUSK.

Svara
Sara på Vardag.nu 7 november, 2012 - 20:14

Det här låter ju hur gott som helst! Saffran är det dags att njuta i mängder snart 🙂

Svara
Linruz 7 november, 2012 - 19:31

Mmmmm måste testas 🙂
Kram

Svara
Ulrika 7 november, 2012 - 19:22

Detta är nog årets dummaste fråga, men var köper man saffran någonstans? Till jul finns det ju typ överallt, men resten av året? Vilken sort är bäst??

Svara
Åse 7 november, 2012 - 19:25

Saffran finns i alla butiker, bakom disk.

Svara
Linda 8 november, 2012 - 20:40

Ja nog var det lite korkat att fråga var man köper saffran, när det inte är jul. Fisksoppa med saffran? Paella?
Jepp, bakom disk – året runt.

Svara
sarah 7 november, 2012 - 15:52

Åh det ska jag testa! 🙂 Ser ju super gott ut!

Svara
Anna-Lena 7 november, 2012 - 14:43

Mums vad gott. Mysigt att åka till Stockholm. Du skall träffa min bästa vännina i montern, Anna Hoffert, hon står i Anna Halléns monter. Ha det så himla mysigt, kramis

Svara
Karin Marthinusen 7 november, 2012 - 14:20

Hva kan jeg bruke i stedet for Keso. Finnes ikke her i Norge

Svara
Åse 8 november, 2012 - 06:46

Hej Norge har en keso (cottage cheese) som bara har 2% fett och som inte smakar riktigt som svensk keso tyvärr.

Svara
Louise 7 november, 2012 - 14:00

Åh smakkombinationen saffran/vispad grädde är ju bland det godaste som finns 🙂

Svara
Åsa 7 november, 2012 - 13:50

Hej
Ser mumsigt ut.
Har en fråga till dig, vad har du bytt ut florsocker med?
Tänker framför allt vad man ska använda när man vill pudra en paj så att det blir det där vita pudret ovanpå?
Hälsn
Åsa

Svara
Åse 8 november, 2012 - 06:47

Finns ett florsocker på erythritol på bl.a. ICA maxi som heter sukrin melis eller så har tex lchfbutiken flor sötrix

Svara
Marielle 7 november, 2012 - 11:47

Nu står det 3/4. Åse kanske har ändrat… annars är ju 3/3 detsamma som 1. Jag är också sugen på att veta hur många plättar det blir. Hur mycket siffran använde du?

Svara
Rebecka 7 november, 2012 - 11:17

Vad betyder 3/3 msk?
Undrar också hur många plättar det blir, två stycken eller?

Svara
Åse 7 november, 2012 - 11:50

3/4 skulle det vara! 🙂 det blir 2-4 st beroende på hur stora man gör dem. Receptet är till 1 person.

Svara
Rebecka 7 november, 2012 - 12:33

Tack för förtydligandet!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!