Saffranslax

av Åse

Detta är en av mina favoritlaxrätter. Galet enkelt och lika galet gott om man gillar lax och saffran! Saffran är vi ju extra sugna på nu när det går mot jul! =)

6 personer

6 laxfiléer
2 burkar (a 2dl) Creme Fraiche med smak av Saffran och Tomat
2 dl grädde
0,5 gul lök
salt, peppar

Lägg laxfiléerna i en form, salta och peppra. Fördela finhackad lök ovanpå och vspa sedan ihop creme fraichen och grädden och häll över. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

19 kommentarer

Sofia 8 maj, 2012 - 17:57

Testade det här receptet förra veckan. Resultatet var att jag fick tyst på mannen i huset (som inte går i vanliga fall), alltså Mycket väl godkänt!
: )

Svara
Snabblax | Johannas LCHF 27 april, 2012 - 14:00

[…] och hällde över. Gräddade i ugnen på 200 grader i en kvart. Receptet har jag hittat hos Åse. Klicka här för att läsa receptet i sin […]

Svara
Åsa 17 december, 2011 - 18:32

Åh gjorde denna i kväll ..såååå gott !!! Grabbarna på 20 månader åt så det stod ut ur öronen på dem 🙂 Kram

Svara
Kickass middag | Fett lätt 30 november, 2011 - 07:21

[…] åt vi en riktigt god middag! Hittade det här receptet och ville såklart prova med lite saffranssmak nu framåt […]

Svara
Dessi 24 november, 2011 - 11:29

Nom! Jag lagade det här igårkväll och det var jättegott! 🙂 Nu räcker det till två matlådor dessutom!

Svara
Åse 24 november, 2011 - 12:56

Härligt Dessi!! Det är supersmarr!! Kram!

Svara
camilla 24 november, 2011 - 06:25

Ja denna laxen är bara sååå god 😉
Kram till dig

Svara
Maud 23 november, 2011 - 21:24

Jag bara älskar lax i alla former. Idag vart det stekt med en härlig spenat stvuvning till + tomat, gurka…. *njammi*
Vart kvar lite så i morgon blir det laxomelett till lunch…. :))

Din variant måste jag absolut prova, jag som redan är frälst på lax med kräftsåsen :))
Jag tackar än en gång för ett härligt recept.

Ha en fortsatt fin kväll…..

Svara
Cecilia 23 november, 2011 - 21:23

Det här var så gott så jag frågade dottern om jag fick slicka tallriken, hon sa nej tyvärr. Men det var nära 🙂

Svara
dessi.se » Åses saffranslax! 23 november, 2011 - 20:45

[…] av enkla recept. Det här lagade jag ikväll och det blev väldigt mumsigt! Receptet hittar ni här. […]

Svara
ÅsaS 23 november, 2011 - 17:48

Mums! Detta ska definitivt testas nästa gång vi serverar lax här hemma. Idag blir det dock lax-soppa, med en och annan potatis och morot, men det känns okej. Ett recept som S och C har lagat i skogen, på stormkök, genom skolan. De älskar den!
Kram ÅsaS

Svara
Eva 23 november, 2011 - 16:02

Löv you ännu ett coolt recept för mig och mamma = lax-o-manerna. 🙂
Det skriver vi genast ner i blocket.

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 23 november, 2011 - 13:28

Åh, vad gott det ser ut. Jag gillar både lax och saffran så det här skulle passa mig perfekt. Gillar mat som ska göras i ugnen, då sköter den sig själv där medans men dukar fram i lugn och ro.
Kram Erika

Svara
Åse 23 november, 2011 - 14:56

Eller hur! Jag gör oftast ugnsmat!

Svara
Lilly 23 november, 2011 - 12:59

Låter smaskigt skall absolut testas!:) Kul att du kommer med så enkla recept, de är guldvärda:)!

Svara
Åse 23 november, 2011 - 14:59

Visst är dem :))

Svara
Cecilia 23 november, 2011 - 12:02

Mums, det här blir dagens middag :-). Är också en sucker för lax, är ju så gott! Till lunch blir det omelett med spenat. Tack för supergoda recept!

Svara
Ann-Sofie 23 november, 2011 - 11:59

Vill bara dela med mig att jag nu har varit utan kolisar och socker ( nästan) i 9 dagar och jag mår så bra!!! Använder många recept härifrån, försöker äta som övriga familjen men väljer bort, bröd, pasta, ris och potatis. Min mage krånglar inte mer, sötsuget är borta och jag är MÄTT! Igår provade jag kokospannkakorna, mums 🙂

Kram!

Svara
Åse 23 november, 2011 - 12:31

Härligt Ann-Sofie!!! Keep up!! =)) KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.