Räkmacka LCHF

av Åse

För det första så gillar jag inte (längre) att sätta etikett på min mat men eftersom ”Räkmacka” eller ”Räksmörgås” oftast innebär en skiva vitt bröd så blir titeln som ovan så att de som vill ha en mjölfri räkmacka hittar receptet.
Jag var sugen på något lätt och fräscht smakmässigt idag, dvs skaldjur eller fisk typ.
Räkmacka på LCHF bröd kan jag tycka blir för mäktigt så idag blev det botten på kesoplättar fast jag till lite bakprotein för att få lite mer brödkänsla.
Min man tyckte att det t.o.m. var godare än med traditionell brödbotten och jag tyckte typ det smakade likadant! Brödet smakar man ju knappt under allt det gottiga!!
En skön och bra dag måste ju avslutas på ett bra sätt också! =)
IMG_4441
Älskar mina TineK ljuslyktor  och min DAY Bricka. Hjortar (rådjur!???) från Borett.
IMG_4445
 
IMG_4447
Huvudsallad, räkor, eko citron (så mkt sötare och mer smakrika än de besprutade vanliga!), gurka och romsås

IMG_4460

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Åse 20 november, 2013 - 17:12

Hur mycket bakprotein lade du till receptet?
Blev ju supersugen på räkmacka så det blir det nog på fredag! Yummi!

Svara
Åse 20 november, 2013 - 17:38

Typ knappt en halv skopa!

Svara
Birgitta 21 november, 2013 - 18:16

skopa? rymmer den en deciliter?

Svara
Åse 21 november, 2013 - 18:21

en skopa protein är oftast på 20 gram, så 10 gram alltså.

Svara
Anna-Livet på liden 20 november, 2013 - 07:33

Oj vilken tur att jag läste detta, har trott att questbars är bra och nyttiga, vad lurad man blir! Men att det innehåller sånt som kan påverka beroendecenter känns absolut rimligt, jag hade verkligen svårt att inte överäta dessa barer när jag hade dem hemma, hade ett konstant sug efter dem och bestämde mig därför att inte köpa hem fler, och det var ju bara bra det ser jag 🙂

Svara
ida 19 november, 2013 - 23:06

Var är tallrikarna i från?

Svara
Stina 19 november, 2013 - 22:40

Mums ser gott ut. Åse har du någon uppfattning om Questbars? Har du koll om de är LCHF ok och om de innehåller skumma ämnen som är onaturliga?
Trevlig kväll!

Svara
Åse 19 november, 2013 - 22:45

Ingela (lchfbutiken) svarade på detta på fb, jag personligen är dåligt insatt.
”Innehåller två sorters proteinisolater som kan påverka beroendecenter hos vissa samt skada tarmluddet hos dom flesta, sötas också med sukralos som är cancerframkallande på djur. Typisk lowcarb produkt i Amerikansk anda men knappast naturlig LCHF. Funkar dock för den som inte bryr sig om hur kroppen skadas o bara räknar kh.”

Svara
Johanna 21 november, 2013 - 17:06

Nja… de nya varianterna innehåller inte sukralos utan eyritol och stevia. Isolatproteinet är på inget sätt sämre än tex bakepro. Båda är vassleprotein. Så OM man vill äta en proteinbar skulle jag säga att questbar är ett helt ok alternativ.

Svara
Åse 21 november, 2013 - 17:15

OK, vad bra du berättade om sukraloset! Personligen har jag inget problem med proteinprodukter, dock questbars har jag noll koll på.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.