Räkcrepes – glutenfria, lågkolhydrat

av Åse

Hej fina läsare!

Nu är vi på väg hem från Göteborg, har haft en mysig helg hela familjen! Ungarna älskade Karlsson på Taket!
I går åt vi på mongolisk restaurang, nom nom nom!!


Min Noel med Karlsson (Markoolio)

I fredags åt vi räkcrepes här hemma, så gott! Ett gott vin hittade vi också.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkcrepes – glutenfria, lågkolhydrat


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Pannkakor:
1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
3 ägg
3 dl vispgrädde eller half/half (grädde/mjölk)
lite salt
salt och peppar

Fyllning:
4 dl grädde
Salt, peppar
1 msk pressad citron
1 dl hackad dill
200 gr. skalade räkor
3 msk naturell färskost

Gratinering:
2 dl riven ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna och låt stå ett tag.
Grädda 4 pannkakor i smör på medellåg värme och låt svalna.
Du kan behöva späda smeten med lite vatten.
Koka upp grädden under omrörning och koka i 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och citron. Rör nen färskost, dill och räkor.
Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop. Strö över ost.
Gratinera i 10 minuter på 225 gr.

 

 

 

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Alice 2 september, 2012 - 10:05

Hej Åsa! Måste bara säga att jag slutat googla recept. Jag går in på din blogg och använder sökfunktionen här istället, du gör alltid de godaste recepten och man hittar alltid det man söker. Vi provade pannkakssmeten idag till frukost och min sambo är fruktansvärt kritisk till lchf, han älskar sitt vita bröd helt enkelt. Men idag lurade jag i honom dessa pannkakor och han åt med glädje utan att ana något. För det är ju så, man tror att man inbillar sig att det smakar som ”vanligt” för att smaklökarna ändrats osv, men nej även sockerjunkien tycker det smakar samma, då måste det ju göra det?
Himla glad för din blogg! Kram

Svara
Åse 2 september, 2012 - 14:07

Haha vad roligt, tack gulliga du! Blir så glad av sådana här historier!! =)) KRAM

Svara
Ann Ekblom 8 februari, 2012 - 13:14

Skulle baka frukostbullar och såg att det ingick 0,5 dl pofiber (profiber?) och 0,5 dl bakepro. Finns det någonstans i handeln som inte är på nätet? Bor i Halmstad

Svara
Åse 8 februari, 2012 - 14:48

Hej! Pofiber finns i handeln och på vissa ställen även BakePro!

Svara
Jenjo 7 februari, 2012 - 07:29

Vilken underbar helg ni verkar ha haft. Hotell och Markoolio som busiga Karlsson på Taket… Kan nästan inte bli bättre för en stor barnfamilj… 🙂
Kramis

Svara
Danielas Lchf-Liv 5 februari, 2012 - 21:47

Vilken mysig helg!
Och alltid lika vackra bilder…man blir ju alltid hungrig när man kikar in här!
Kram

Svara
Anna-Karin 5 februari, 2012 - 19:59

ÅÅÅ ser jätte goda ut, måste testas!
Du jag har gjort din lasange men hur gör jag för att inte plattorna ska fastna så mycket i bakplåtspappret?? Måste man olja in det?
Tack för en jätte bra blogg!

Svara
Linruz 5 februari, 2012 - 16:39

Kom på en grej när jag redan postat det andra….
Vad reder du av såser osv om du inte tar Redix?
kram igen

Svara
Linruz 5 februari, 2012 - 16:37

Mums…..de där crespen ser smarriga ut.
helgen verkar ha varit helmysig 🙂
Kram och ta hand om dig
Lina

Svara
Anna-Lena 5 februari, 2012 - 16:36

Visst var den bra, vi såg den för några helgen sedan här i Halmstad. Synd att helgen snart är över.

Ha en fortsatt skön söndag, kram kram

Svara
ÅsaS 5 februari, 2012 - 16:22

Verkar som ni haft en mysig helg med både nöjen och mat. Själv har jag jobbat hela helgen, men även hunnit njuta en del av ledighet. Blev mello med ost för mig, medan övriga familjen tuggade i sig chips och ostbägar. Känner mig stolt över mig själv då jag inte ens smakade minsta lilla smula från någon av påsarna. Inte ens godiset lockade mig, trots att ena påsen var proppad med salt lakrits. Kan det betyda att jag är på rätt väg?! =)

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.