Pulled Salmon med goda tillbehör och vintips!

av Åse

Gooood middag vänner! Tisdag redan, jag hänger inte med! jag befinner mig fortfarande i någon form av skön bubbla och denna sommaren känns som den längsta ever!
På något sätt kan jag ändå se det positiva i att vi har skitväder här i Skåne (och jag vet att det är samma på många håll) – det ÄR ok att sitta i morgonrock uppkrupen i soffan och inte behöva stressa till stranden, fixa grillmiddagar med vänner etc, dammsuga upp insläpad sandstrand och gräs m.m.
Haha ja ni hör, jag är duktig på att se det positiva i det mesta! 😉
Till helgen kommer min älskade Vickan med familj – vi längtar alla! Vi vuxna drar till Köpenhamn på lördagen för att fira Vickans 40-årsdag så här ett halvår senare men så är det ju när vi inte träffas så ofta!
Man är ju lite dagvill så igår blev det lillördagsmys eller fredagsmys (ja så som vi brukar ha det!) men lite vin en måndag och allt! Var så länge sedan jag hade vintips i bloggen så fick offra mig! Haha! #skämt
Det här blev såååå gott! Barnen som stundtals är trött på lax tyckte det var jättegott!
Pulled Salmon (Fisktacos) blir så saftigt och smakrikt.
Först ut var citronpicklad rödlök! Så enkelt men ack så gott!
1 citron till 1 rödlök + lite salt! Enklare blir det inte! Inget socker eller sötning behövs!

Laxen rubbades in i min favorit-rub till lax! Mmmmmmmmmm!


Jag gjorde en avokadodressing till, snabbt och enkelt!

En härlig mättande och nyttig bönröra på svarta bönor!



Till detta drack vi en väldigt god, mjuk och bärig Zinfandel till ett mycket bra pris!
Liiiiiite väl mycket socker i än vad jag annars föredrar i vin men det blir ju ändå inte mycket i ett litet glas! (2,2 g per glas)
Och det här vinet gifte sig så otroligt fint till maten så jag rekommenderar det verkligen! (Fick tips på systemet)


Min älskling ❤️

Pulled salmon, bönröra, limeyoghurt, citronpicklad rödlök, avokadodressing, salsa och jalapenos

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pulled Salmon med goda tillbehör och vintips!


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • Pulled Salmon:
  • 8 laxfiléer
  • Rub:
  • 3 msk honung
  • 4 msk rökt paprika
  • 4 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 lime
  • ev. liquid smoke efter smak
  • vatten till krämig konsistens
  • Citronpicklad rödlök:
  • 2 röda lökar
  • 2 citroner, saften
  • 1 krm salt
  • Avokadodressing:
  • 3 avokador
  • 1/2 urkärnad liten röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime, saften
  • 2 msk olivolja
  • 1 handfull koriander
  • havsalt
  • Svart bönröra:
  • 1 burk eko svarta bönor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 röd lök
  • 1 gul paprika
  • 1 lime, saften
  • 1 handfull färsk koriander
  • Smaka av med: malen spiskummin, torkad koriander, chilipulver, rökt paprikapulver och salt
  • Limeyoghurt:
  • 2 dl fet matyoghurt
  • 1 lime, skalet och saften

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Smörj en ugnsform och lägg de tinade laxfiléerna i den.
  3. Rör ihop ingredienserna till ruben och smörj det på laxen.
  4. Sätt in i ugn ca 30 minuter tills laxen fortfarande är rosa inuti men inte rå. Dra isär med gaffel och blanda lite försiktigt, det får inte bli för mosigt tycker jag.
  5. Mixa ingredienserna till avokadodressingen med stavmixer eller matberedare med knivar.
  6. Skala och skiva rödlöken och blanda med citron och salt. Låt stå ett tag.
  7. Finhacka rödlöken och fräs mjuk i kokosolja.
  8. Häll av bönorna i durkslag och skölj med kallt vatten. Blanda med rödlök, lime, vitlök och smaka av med kryddor.
  9. Rör ihop limeyoghurten.
  10. Servera allt med koriander, tomat, gurka, sallad, jalapenos och salsa

KRAM på er!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

15 kommentarer

Havrebröd med nypon (glutenfritt) - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 7 augusti, 2019 - 18:04

[…] går åt vi tonfiskpastan och ikväll blir det Pulled salmon – skulle kunna leva på fisk faktiskt! Vad äter ni […]

Svara
Marit 14 april, 2019 - 12:18

En fråga ang ruben, är det både saften och skalet som ska i?

Svara
Åse 14 april, 2019 - 12:22

Hej, menar du limen? Yes

Svara
marie 10 oktober, 2017 - 20:32

Ljuvligt gott!!!!

Svara
Lill Johansson 23 augusti, 2017 - 21:12

Hej !
Har köpt färdig Pulled Salamon 2 ggr men när nu frågade efter det så hade lev. slutat med den.
Såå när läser din blogg med recept på detta å vill jag prova.
HOPPAS ska lyckas. Är nämligen finsmakare ska bjuda och vill ska bli bra.
Var hittar man den där såsen liqued smoked nått??
Undrar också vilketvin man ska ta till, förslag på vita?
Du verkarbra på mat!
Tar GÄRNA emot flera recept avdig.
Ps. Du hade så fin blus med på bilden. Var har du köpt den?
Mvh
Lill

Svara
Helene i Götet 27 juli, 2017 - 07:31

Hej Åse, det var så länge sedan jag var inne på din blogg och nu golvas jag nästan av alla fantastiska maträtter; åh så smakrikt och gott:-) Nu ska jag laga flera av dessa recept, stort tack. Hälsning. Helene i Götet

Svara
Anna 27 juli, 2017 - 00:01

Åh det där måste jag prova!! Har noll inspiration nu när det ska lagas både lunch och middag här hemma..

Svara
Maria Glud 26 juli, 2017 - 14:54

En liten parentes, papirøn är absolut bäst att besöka när det är lite varmt som på sommaren, vår eller sensommar. Det kan bli lite kallt på vintern, men det rekommenderas varmt. Kul ställe! Jag måste prova detta goda recept! Ser himla gott ut! Tusen tack! 👍☀️

Svara
Tina 25 juli, 2017 - 22:11

Ser verkligen jättegott ut, ska prova allt! 🙂

Svara
Cilla 25 juli, 2017 - 17:30

Var i Köpenhamn igår, besökte copenhagen Streetfood Market för första gången. Helt galen ställe med mat från hela världen. Perfekt lunch ställe, det brasilianska grillade köttet rekommenderas. Ligger mittemot Nyhamn på Papiröen…

Svara
Åse 25 juli, 2017 - 17:33

Åhhhh ilket supertips! Tack!!!

Svara
Cilla 25 juli, 2017 - 17:46

Vet att ni gillar att prova ”rolig” mat och dessutom var det fin kvalitet! Provade även pulled duck! Man går över på en gångbro från Nyhamn

Svara
Åse 25 juli, 2017 - 19:08

Låter fab! Tack för tips!

Svara
ÅsaS 25 juli, 2017 - 16:14

Åh så gott det låter, och färgrikt! Måste testa nån dag när jag får tag på fin fisk.
Här önskar jag faktiskt regn, fast med måtta. Alldeles torrt i backen och gräset är numera mer brunt än grönt.
Och blir det regn känns det kanske lite roligare och mer motiverande att fortsätta i renoveringskaoset här. Tvättstuga/dusch/ev bastu på gång.. Blir nog bra vad det lider, men just nu är det bara betong och damm, damm och åter damm…
Ha det gott, och fortsätt njut av pyjamaslivet!
/ÅsaS

Svara
Jenny 25 juli, 2017 - 13:50

Åh så gött! Måste testa rödlök, funkar säkert bra till det mesta😊 vi i norr har fått soool, som jag har längtat! Frossa i sol, njuta av ett gott vin 🍷 ute på kvällarna… Tack för alla tips, kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.