Plättar / Småplättar

av Åse

Jag gjorde nyss en laddning plättar så att barnen har när de kommer hem från förskola/skola.
Jag dubblade receptet men halverade Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)en och jag tycker att detta är ett riktigt toppenrecept på plättar!
Om ni liksom jag helst vill undvika vanligt bröd till barnen så kan detta fungera som ett perfekt ”mack” substitut. Förvara i kylskåpet, bred lite bregott på två plättar, en ostskiva emellan så har ni en ”dubbelmacka” =)

25 stycken

6 ägg
1 dl creme fraiche
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
salt

Blanda allt med stavmixer och låt svälla i 5 minuter. Stek i ekologiskt kokosfett.

 

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

37 kommentarer

Camillapa 1 juni, 2017 - 11:44

Åh, vad härligt. Plättar utan kokos eller mandelmjöl. Kanske detta kan falla min ena son i smaken!
Finns det något liknande för pizza botten?

Svara
Åse 2 juni, 2017 - 05:28

Har massor av pizzarecept i kategorin, kolla där om ngt passar 🙂

Svara
Camillapa 2 juni, 2017 - 14:02

Tack snälla Åse, Det ska jag göra! Mandel och kokosmjöl har inte gått hem. Och i ostbröden är det så mycket ost att det käns som om jag skulle bli ruinerad, haha! ;D

Svara
Åsa 9 februari, 2017 - 18:46

Men guuud så goda! Jag har inget plättjärn så stekte i vanlig panna men små rundlar, inte en stor.
Stort TACK för receptet. Kommer definitivt göras igen 😀 Tidigare recept som jag testat har inte alls varit bra. Men detta var topp! Hade i en nypa vaniljpulver också.
PS. Älskar din fläskpannkaka också 🙂

Svara
ÅsaS 3 mars, 2013 - 18:53

Jag har utvecklat det här receptet lite mer, för att göra tunna pannkakor… Tillsätter grädde tills det blir lagom rinnig konsistens. Pannkakorna blir tunna och fina och smakar jättegott! Mina ungars favoritpannkakor numera!

Svara
Åse 3 mars, 2013 - 19:03

Kul! Tack!

Svara
Erica 27 januari, 2013 - 10:23

Supergott! Mina barn ’accepterade’ dom direkt men tyckte de var lite för fluffiga och tjocka först, men sen de smakat så åt de upp och ville ha mer! Gott betyg 🙂

Svara
Åse 27 januari, 2013 - 12:43

Härligt!!! :))

Svara
AIM 25 juli, 2012 - 08:47

Testade plättarna idag, men hade inte Creme Fraiche utan fick bli Turkisk yoghurt istället och lite vaniljpulver i.. Väldigt smidigt recept och lätta att vända! Tack så mycket!

Svara
Hamburgare utan kolhydrater! | SofiaLifv 1 juni, 2012 - 11:46

[…] på lchf-plättar hittar ni här! Jag använder dock lättkvarg istället för creme fraiche. This entry was posted in […]

Svara
Anna 23 april, 2012 - 00:55

Hej Åse!

Jag letar desperat efter receptet på kesoplättarna men går vilse bland alla dina fantastiska recept! Kan du eller någon annan hjälpa mig genom att länka till receptet?

Stort tack på förhand!

Anna

Svara
Åse 23 april, 2012 - 09:41

http://56kilo.se/kesoplattar/
Uppe i ovanmenyn finns ”Receptlista” där är alla recepten listade, även sökfunktionen längst upp till höger är bra =) Annars kan jag berätta mitt bästa tips som även jag använder 😉 Googla det du letar efteroch avsluta med 56kilo så tex kesoplättar 56kilo

=)

Svara
Anna-Maria 2 mars, 2012 - 16:23

Vilken bra blogg med massa bra tips!Hit kommer jag att återvända ofta!

Svara
Petra 29 februari, 2012 - 19:03

Hej! Har aldrig kommenterat här tidigare men läser bloggen då och då trots att jag inte äter LCHF. Men jag låter mig inspiraras och idag provade jag detta recept på plättarna. De blev uppskattade av hela familjen plus min bror som var på besök. Främst vår 2-åring älskade dem och han är tunn som en sticka och tycker inte om vanliga plättar men behöver få i sig mer energi! Blir så glad när han börjar gilla en ny rätt, blir ju perfekt mellis också. Så det jag vill säga är egentligen bara TACK. Funderar på att prova LCHF när jag slutat amma (inte för viktminskning men för art bli av med det stora sötsuget. ) vänliga hälsningar Petra

Svara
”Plättmackor” 29 februari, 2012 - 09:03

[…] han har fått en termos med ”oboy” (gammeldagsmjölk, kakao och sukrin+) och ett gäng plättmackor med sig. Han verkligen älskar dessa mackor!! 😉 Han frågade innan han gick, om han fick bjuda […]

Svara
Linruz 28 februari, 2012 - 19:24

Ska definitivt testas på barnen.
Kanske till frulle i helgen. 🙂
kram du fina

Svara
Åse 29 februari, 2012 - 09:04

Hoppas det smakar!! =)) KRAM!!

Svara
Viktoria 28 februari, 2012 - 16:36

Hej, Hur många äter man per person? Hur många portiner är satsen beräknad på, jag tänkte nämligen göra våfflor och då lär det ju bli färre eftersom de är större. Vilken recet är bäst, detta eller det med fiberhusk och kokosfett, grädde och ägg?

Svara
Åse 29 februari, 2012 - 09:07

Hej, man äter så många som man behöver för att känna sig lagom nöjd. Det beror på om det är en man, en kvinna eller ett barn som äter och hur aktiv man är.
Detta receptet passar bra till våfflor:http://56kilo.se/lchf-pannkakor/

Svara
Alice 28 februari, 2012 - 11:28

Går det att göra pannkakor på detta recept? Skrev faktiskt igår i min blogg om att jag ville göra LCHF-crepes! 🙂

Kolla gärna in i min blogg Hälsoresan 2012 förresten! Där skriver jag om min väg mot bättre hälsa 🙂
http://www.halsoresantvatusentolv.blogg.se

Svara
Åse 29 februari, 2012 - 09:07

Då passar detta receptet: http://56kilo.se/lchf-pannkakor/

Svara
Annelie 27 februari, 2012 - 22:17

Oj så gott detta var. Första gången på drygt ett år som jag åt pannkakor 🙂 Tänker också prova att göra små plättar och ha hackad lök och rom på som en liten förrätt. Tack för din inspirerande blogg!

Svara
Susanne - Lätta och Goda recept 27 februari, 2012 - 20:51

Vad bra, tack för ett gott recept 🙂
Creme fraiche är alltid gott. Brukar ha grädde i mina tillsammans med fiberhusk.

Ha gott!

Svara
Lady Dahmer | Postpatriarkal Feministfitta 27 februari, 2012 - 18:52

mina ungar älskar konstigt nog oopsies! Men plättarna är också en favorit.

Svara
Åse 27 februari, 2012 - 19:28

Kanske ska prova oopsies till kidsen, gör dem aldrig eftersom jag inte tycker om dem! Men bevisligen gillar de inte de LCHF bröd JAG tycker om 😉

Svara
Philip Strömberg 27 februari, 2012 - 17:44

Lagade dessa idag!
De blev jättegoda men jag hade nog spisen lite för varm i början så de blev väldigt bruna 😀

Men gott som tusan och precis som ”vanliga” mjölplättar 🙂

Svara
Fröken Nilsson 27 februari, 2012 - 17:27

plätthjärnet åker fram!
perfekt efter en tur i badhuset 🙂

Svara
ÅsaS 27 februari, 2012 - 17:10

Gjorde dessa plättar igår och hjälp vad ungarna åt!!

Men nånting konstigt var det ju med dem…
???
Jo, det räckte att äta 4 st för att bli proppmätt!
😉
Mamma, gör de här igen – snart!

Tack Åse!
Kram ÅsaS (med nöjda barn)

Svara
Marie Johansson 27 februari, 2012 - 16:53

Det där fettet som du hänvisar till, går det bara att köpa på nätet eller finns det någon variant som är neutral som finns även i livsmedelsaffärer eller hälsokostaffärer?

Tack för en superbra sida. Följer den hela tiden för det dyker upp så mycket smarrigt.
Har tyvärr inte gått ner utan står still med LCHF men jag inbillar mig att det snart vänder…..

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 27 februari, 2012 - 16:38

Åh, jag vill ha en plättlägg (heter det så?). Har jag tur minns min man att jag önskade en i julklapp och köper en till min födelsedag. 🙂

Svara
Fiffi 27 februari, 2012 - 16:21

Så härligt gott det ser ut. Jag har provat en hel del av dina recept sen jag började med LCHF, gott har det varit. Men blir galen..Jag har inte gått ner ett gram, fattar inte.

Svara
Ceciliah 27 februari, 2012 - 15:49

Kanske borde testa… Hm… lite brödkryddor i så kanske det skulle funka som brödsub?

Svara
Åse 27 februari, 2012 - 15:50

Hmmm låter inte gott med brödkryddor i??

Svara
Ceciliah 27 februari, 2012 - 16:02

Om man ska äta dem som bröd med bregott och ost?! Det borde ju bli lite som filmjölksbröd som man grillar över öppen eld eller i stekpannan. Jag ska i varje fall testa 🙂

Svara
Åse 27 februari, 2012 - 16:03

hihi ja testa och återkom!! =))

Svara
Jenny 27 februari, 2012 - 15:16

Det är även gott att köra ”dubbelmackan” i micron nån minut! Mums!

Svara
Åse 27 februari, 2012 - 15:18

Ja det förstås! Nom nom! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.