Plättar på hög med choklad- och jordnötssås

av Åse
Inlägget innhåller adlinks till BodyStore

De godaste av alla pannkakor, plättar och våfflor här på bloggen är mina kvargplättar tycker jag!
Jag använder BSN Vaniljprotein och Lindahls sockerfria vaniljkvarg. Går plättarna att göra utan proteinpulver? Allt säkert men då blir varken smak eller konsistens riktigt samma. Men prova vetja!

Jag fick hem en laddning från BodyStore med mitt favorit kokosmjöl, ekologiskt bakpulver och en nyhet som jag var tvungen att beställa hem nämligen pulveriserat jordnötssmör med chokladsmak (även utan choklad HÄR)
Det är tillverkat av 100% naturliga råvaror och är helt fritt från artificiella smaktillsatser. Pulvret har fettreducerats via en process där inga kemikalier har använts.
Så varför pulver??
Jo man blandar enkelt med vatten så får man den konsistens man vill ha! Krämigt eller såsigt! Jag använde Jordnötspulvret med choklad på mina!
Fettreducerat? Är det verkligen så bra? I det här fallet kan jag nog tycka det då jordnötter annars är rikt på fettsyran Omega 6 vilket vi ju har ett överskott av i västvärlden.
Jordnötspulvret innehåller ytterst lite socker (1-3 g per portion beroende på om det är chokladjordnötssåsen eller den andra)
Vill man använda sitt vanliga jordnötssmör så går nog det också bra, det kanske går att få lösare konsistens?
Detta blev såååå gott – jag gillar att jordnötssmöret inte blev sådär strävt som det annars är och även om jag kan tycka att det här mer är en dessert än frukost så passade det perfekt som frukost.
Jag räknade ut makro för att visa er att man kan äta så här gott och mättande på en sådan här makrofördelning =)
1 portion på 12 plättar innehöll endast 353 kcal, 38 g protein, 12 kolhydrater och 12 g fett – men då räknade jag inte in kokosoljan som jag stekte i.
En proteinrik måltid som jag nog kommer att njuta av efter gymmet emellanåt!
Jag strödde lite kakaonibs över och skivade några jordgubbar på. MUMS!
Vad är hemligheten med att steka dessa plättar?
Jo, låt det stå några minuter. Häll sedan ut ca 0,5 dl smet sakta i en stekpanna (rek ej gjutjärn utan keramik) med lite kokosolja på medelstark värme. Låt stå i några minuter innan de vänds försiktigt!





Nu har jag precis fått använda mina muskler lite, hehe – DHL var här nyss med nya matbordet och jag hjälpte honom att bära in då det var så otympligt!
Weeeeeeeee! 
KRAM!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Anna-Karin 26 augusti, 2017 - 08:50

God morgon! Gör du såsen med pulver och vatten till lagom konsistens? Kall? Ska prova idag, såg såååå gott ut!

Svara
Åse 26 augusti, 2017 - 11:26

Yes! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!