Pizzabullar LCHF, Glutenfria, Low Carb

av Åse

Jag fick ett mail idag från en gullig läsare som undrade om jag inte hade ett recept på pizzabullar och pizzabullar är något som jag faktiskt ofta gör till kidsen men jag har inte lagt ut något recept på det!
Detta är grym utflyktsmat eller som ett mellanmål till både vuxna och barn! Eller varför inte göra mindre varianter till ostbrickan eller buffébordet! Variera fyllningen! Smaskens!
GOOOOOOOOOOOOOOOODA!
Grunden är denna pizzabottnen, min egen favoritbotten (jag har ju några olika här!)
012A8163
012A8164
012A8165
012A8166
012A8167
012A8168
012A8170
012A8171
012A8178
012A8182
012A8186
Näringsvärden per bulle:
55 kcal, 4 g protein, 0,6 g kolhydrater och 4 g fett
Beroende på vilka ostsorter man använder, jag använde 21% riven mozzarella på påse + 33% västerbottensost

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizzabullar LCHF. Gutenfria, Low Carb


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

Pizzabotten

4 ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)

Topping 1

1 dl tomatsås (jag gillar muttis, eller gör egen)
100 g rökt skinka
150 g riven mozzarella (påse)

Topping 2

150 gram fetaost
3 tsk torkad oregano
1 kruka basilika eller 1 näve bladspenat
1 dl tomatsås
150 g riven mozzarella

Topping 3

1 dl tomatsås
8 soltorkade tomater, strimlade
80 g pesto
125 g färsk mozzarella, riven
färsk basilika, hackad


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspapper, (för tunn deg: lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort platsen)
  5. Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!)
  6. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  7. Lägg på tomatsås och övriga toppings beroende på vilken du väljer och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakpålåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg.

Nutrition

  • Serving Size: 17

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

39 kommentarer

Sandrina 18 oktober, 2021 - 21:48

Här blev det Mutti pizzasås, pepperoni, mozzarella och lite pizzakrydda. Supergott! Tack för superbra recept!

Hade panik över smeten en stund. Men det blev ju jättebra

Svara
Åse 19 oktober, 2021 - 07:30

Vad härligt att det smakade och blev bra! 🥰

Svara
Sandrina 18 oktober, 2021 - 18:43

Hej! Testar just nu. Hur kommer det sig att man inte smälter ost och färskost i detta recept?

Svara
Åse 18 oktober, 2021 - 20:20

Hej! Detta är inget fathead recept =)

Svara
Ewa 2 maj, 2020 - 14:01

Det receptet jag anv mest av alla dina😀 mmmmm 😋
Verkligen supergoda ❤️

Svara
Åse 2 maj, 2020 - 15:34

Vad rolitgt att höra Ewa! 😍

Svara
Lotta Ljunggren Thomasson 10 maj, 2019 - 22:08

Hej!
Tänkte testa till mitt jobb-afterwork för kollegorna nästa vecka. Går dom att frysa in och värma i ugnen?

Svara
Lisa 1 juli, 2018 - 13:32

Dessa pizzabullar är toppen. Det har blivit en favorit hos hela familjen 😋

Svara
1:a februari! - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 1 februari, 2018 - 13:26

[…] gymmet och fått i mig en kycklingsallad från gymmets cafeteria och nu ska jag smälla i mig en pizzabulle! […]

Svara
Att gråta sig helt slut! - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 22 juni, 2017 - 18:33

[…] har nyss gjort en plåt pizabullar till midsommarpicknicken <3 Såååå smarriga! Perfekta till picknick, drinktillbehör (gör […]

Svara
Pizzabullar till utflykten? - Jeanikee 23 april, 2017 - 20:46

[…] jag utgick från hämtade jag hos 56 kilo. Superenkelt och supergott. Vi fyllde dem med tomatpuré, skinka, riven ost och oregano.  […]

Svara
John Gustavsson 13 september, 2016 - 01:36

Hej, snabb fråga – hur fick du fram det till 55 kcal per bulle? bara 5 dl + 150 gram mozzarella är ju lika med 400 gram mozzarella vilket är över 1000 kcal. Och sedan ägg, filadelfiaost etc på det… Man skulle väl göra 17 bullar?

Svara
Åse 13 september, 2016 - 07:13

Hej! Du räknar på mozzarella i påse va? Inte kulmozzarella.
Jag dubbelkollade uträkningen i Lifesum och den stämmer.

Svara
Maria 2 februari, 2020 - 17:01

Är fyllningarna baserade på en sats pizzadeg? Jag tänker prova fyllning 1 och 2 och undrar alltså om jag då ska dubbla degen?

Svara
Åse 2 februari, 2020 - 19:11

Yes! Till 1 sats.

Svara
Anna 6 september, 2016 - 13:04

FANTASTISK botten – tänk att man kan äta nåt som faktiskt känns och smakar som en riktig pizza! Min enda tweakning var att jag använde 3 ägg istället för 4. Gjorde den som vanlig, ”platt” pizza och toppade dem förgräddade bottnen med tomatsås, riven mozzarella, tunna baconskivor och rosmarin. Baconen och rosmarinen ovanpå osten. Löjligt gott och utan att man blir gasig och kolhydratsvullen. Dessutom blev jag mätt på en fjärdedels långpanna – när jag gör pizza med degbotten kan jag lätt trycka i min en hel plåt. Tack!

Svara
Liselott 25 augusti, 2016 - 14:21

Hej! Älskar dina recept och använder de mycket!
En liten fråga… Äter man pizzabullarna kalla sedan eller ska man värma dem igen? Lite pinsamt att fråga men frågar man inte får man inget veta ??? Kram

Svara
Åse 25 augusti, 2016 - 15:11

Man värmer dem i ugn eller micro :))

Svara
Liselott 25 augusti, 2016 - 15:27

Hihi! Tack snälla! ?

Svara
Therez 22 juli, 2016 - 17:40

Hej!
Blev så glad när jag hitta detta receptet! Ser SÅ gott ut!
Men min ”deg” blev väldigt lös, hoppas de fixar till sig i ugnen.
Följde receptet, undra vad jag gjort för fel?

Svara
Åse 23 juli, 2016 - 11:40

Hej! Vad märkligt! Degen ska inte vara lös utan smetig, hur blev det sedan?

Svara
Therez 23 juli, 2016 - 11:46

Ja väldigt märkligt, men de blev toppen ändå.
Såå goda!
Även fast jag fick bre ut smeten istället för att kavla. 🙂

Svara
Malin 14 juli, 2016 - 09:07

Mumsigt! Det var allt för länge sen jag gjorde pizzabullar nu.

Svara
Sara 13 juli, 2016 - 20:31

Supergoda! Har gjort de två ggr redan, och alla i familjen uppskattade de verkligen!

Svara
Linda 13 juli, 2016 - 20:26

Hej!
Perfekt, ska till Liseberg då blir detta matsäcksmaten! De ska förvaras i kylen antar jag om man inte fryser in dem? Älskar dina recept, sprider till alla jag känner!
Kram

Svara
Marielle 13 juli, 2016 - 10:50

Antar att de 5 dö med riven ost också ska ner i smeten innan man kavlar ut den…?

Svara
Ann-Christine 12 juli, 2016 - 19:53

Älskar dina recept och din app, tack för all inspiration ❤️

Svara
Åse 13 juli, 2016 - 09:56

Tack, vad glad jag blir! ❤️

Svara
Mickis 12 juli, 2016 - 18:26

Var tvungen att prova direkt. Superenkelt, snabbt och kanongott! Tackar för receptet.

Svara
Åse 13 juli, 2016 - 10:06

Vad roligt att höra!! Mina barn gillar dem! Måste göra en ny laddning! =)

Svara
Jenjo 12 juli, 2016 - 07:43

Jag brukar göra något liknande och det är ju så gott och enkelt. Ett bra tips där. 🙂

Svara
Kattis 11 juli, 2016 - 23:20

Kära du!
Vill bara berätta om att för mig som mamma till ett barn med svårbehandlad epilepsi betyder dina recept jättemycket! Min dotter går pga EP på ketogen kost (reglerad av det suveräna ketoteamet på Astrid Lindgrens sjukhus). Nu när vi fått modifiera kosten något behöver vi numera bara räkna kolhydrater ( tot 20 gr per dag, uppdelat i 4-5 måltider). Dina recept hjälper mig att bli inspirerad och gör min hjälte till flicka (9 år) så glad.
Tusen tack från Kattis och Stella

Svara
Åse 13 juli, 2016 - 10:12

Tack snälla Kattis! Det värmer mitt hjärta! Ge Stella en stor varm kram från mig och hoppas att ni kommer fortsätta leva ett lite enkklare liv med mina recept ❤️

Svara
Sofie 11 juli, 2016 - 22:18

Går det att frysa in?

Svara
Åse 11 juli, 2016 - 22:26

Absolut!

Svara
Johanna 11 juli, 2016 - 21:05

Om man utesluter mandelmjöl vad kan man ersätta det med?
Tack för en toppenblogg.

Svara
Åse 11 juli, 2016 - 21:06

Du kan prova utesluta bara! Alt ersätta med kruskakli

Svara
Lotte 11 juli, 2016 - 19:19

Åh TACK!! Detta kom precis rätt i tiden tills jag tänker baka egna i helgen, tänkte googla recept i veckan, nu slapp jag 🙂

Svara
Jenny 11 juli, 2016 - 17:55

Mums… deska måste testas 🙂 kram och tack för recept

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.