Pizza med olika toppingar

av Åse

6 PTS per person för degen om man delar bakplåtspizzan i 4 delar!
Lägg till för topping!

Deg (24,5 pts):
25 g jäst
21/2 dl vatten
1 msk olja
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl

Alt 1
9,5 pts per person inkl deg:

200 g rökt skinka
150 g 13% riven ost
(alt 90 g 13% ost + 50 g 17% ädelost)
Tomater
Dolmio pastasås (eller annan tomatsås)
1 lök
pizzakrydda
champinjoner på burk eller färska

Alt 2
11 pts per person inkl deg:

200 g rökt skinka
150 g 13% riven ost
(alt 90 g 13% ost + 50 g 17% ädelost)
Tomater
Dolmio pastasås (eller annan tomatsås)
1 lök
pizzakrydda
kronärtshjärtan
50 gram svarta oliver (Eldorado använde jag – kan diffa en del på pointsen)
1 påse Viktväktarnas bearnaisesås (blandad enligt påsen)

Alt 3 – Favorit!
9,5 pts per person inkl deg:

100 g Scans lufttorkade skinka 3% fett
Två påsar Galbani Mozzarella light
15 g pesto
Dolmio pastasås (eller annan tomatsås)
1 lök
2 hackade vitlöksklyftor
pizzakrydda + lite svartpeppar
kronärtshjärtan
1 burk champinjoner
Ruccola (läggs på efter pizzan är gräddad)

Smula jästen i en bunke eller matberedare, värm vattnet till 37°C (fingervarmt) och rör ut vattnet med jästen. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa i 30 minuter och kavla sedan ut den och lägg på plåt. Tryc,k ut den så den täcker plåten.

Lägg sedan på fyllningen! Tomatsåsen först sedan resten. Avsluta med osten.
225°C i 20 minuter
IMG_1611

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

16 kommentarer

Caroline 12 maj, 2007 - 10:31

Inne å spanar på recept för i kväll! Ska kolla på melodifestivalen med kompisar & pizzan låter & ser SÅ god ut!!! Lutar kraftigt åt den…. Tack för din inspiration!!

Svara
Freeeedag! | 5 6 k i l o . s e 27 april, 2007 - 11:46

[…] Åh underbara fredag! Idag blir det den stående helgmaten dvs min hembakade pizza! […]

Svara
margitha 22 februari, 2007 - 22:37

mums jag gillar din pizza…ska testa med något annat på jag med..

kramzzi

Svara
gladis 22 februari, 2007 - 09:33

Vilken fin sida och många bra tips man får här inne.
Roligt att se att det är fler som viktväktar! Själv så är jag guldmedlem sedan ett år tillbaka men vill ändå försöka att gå ner några kilo till.
Jag har också en viktblogg, kom gärna in och läs och kommentera, bara roligt. Om det är ok så länkar jag gärna hit.
Kram 🙂

Svara
Aika 21 februari, 2007 - 13:17

Åh, vad gott det ser ut! Skäms att lägga ut sådana smaskiga bilder, när kussen sitter och är hungrig som en varg!!

Svara
Malin J 20 februari, 2007 - 18:13

Den ser ju så god ut, jösses, man blir ju hungrig!!!!

Svara
Mysmasken 20 februari, 2007 - 18:03

Åhh, vilken bra sida, hit återvänder jag gärna 🙂
Viktväktar själv, och det är alltid inspirerande att läsa om andra!

Tips om du viktväktar är poang.org där man kan räkna ut points på sådant som inte finns med i pointsboken 🙂

Svara
Annika 20 februari, 2007 - 17:49

VV:s bänäsås är TOPPEN! Mummma… ;-P

Svara
Cissi 20 februari, 2007 - 12:19

Måste jag prova ”mums”

🙂

Svara
vickan 20 februari, 2007 - 09:59

åh är den beasåsen god??? har köpt den men inte vågat testa den än.. rädd att den ska smaka klister med parfym eller nåt :S

Svara
Moddat pizzarecept | V i k t i g . o r g 20 februari, 2007 - 08:54

[…] mitt pizzarecept igår och det blev riktigt riktigt smarrigt! Iofs 1,5 pts dyrare men ändå ett riktigt bra alternativ […]

Svara
margitha 21 januari, 2007 - 01:08

mums Tack Åse för att du la ut ditt recept. Ska testa den..

Svara
Therese 20 januari, 2007 - 23:30

Jag måste instämma med övriga, hur god som helst såg den ut att vara =)

Svara
Carmelia 20 januari, 2007 - 22:45

Hej
Hittade hit via en annan blogg
Den pizzan ser verkligen god ut, skall testa den:)

Svara
Louice 20 januari, 2007 - 21:49

Mums! Den måste jag göra! Perfekt att ha färdigt o bara plocka fram ur frysen.
Tack för det receptet!

Svara
Heléne 20 januari, 2007 - 20:14

Åååå tack så mycke! Då ska jag prova på den snart!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.