Pastagratäng med kyckling och tomatsås.

av Åse

6 port á 4 pts för sås (lägg till för pasta)

1 pkt bacon
2 stora kycklingfiléer ca 450 g
2 pkt Kelda italiensk tomtasås med creme fraiche
1 stor purjo
färska champinjoner
60 g riven 13% ost
valfri mängd pasta (4 pts) eller fullkornspasta (3 pts)

Skär baconet i skivor och stek upp, låt fettet rinna av på lite hushållspapper. Skär upp purjo, champinjoner och kycklingen och stek i stekpanna med lite oljespray. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan i lite salt eller buljong.
Lägg den färdigkokta pastan (gärna al dente!) i en form och fördela kycklingröran jämt över. Strö baconet över och häll sedan såsen över. Strö till slut osten över och gratinera i nedre delen av ignen, ca 10-15 min i 250 grader.

Jag har även gjorde denna rätt med 10% köttfärs istället. 600 g till 6 personer. Då blir såsen 5 pts + pasta (tex valfri mängd 3 pts) men då skippar man baconet.

IMG_1611IMG_1611

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Annika 7 januari, 2007 - 21:48

Måste prova!

Svara
Nettan 7 januari, 2007 - 20:47

Det ser väldigt gott ut, blir nog till att testa under veckan som kommer!

Kram

Svara
Åsa N 7 januari, 2007 - 12:50

Receptet utskrivet. Tack!

Svara
Sara 7 januari, 2007 - 11:25

Ser jätte gott ut det där! Och enkelt…. sånt gillar vi 😀

Svara
Pjodden 7 januari, 2007 - 00:37

Guuud så smarrig den ser ut att vara!! Fast magen är mätt så rinner snålvattnet till 😉
natti

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!