Parmesan och tomatfyllda kycklingfiléer

av Åse

Hej på er raringar!
I dag har solen kommit till Skåne och den verkar stanna heeeeeeela veckan!! Härligt! Ska strax gå ut och lägga mig på terassen.
Som sagt, det är fortfarande semestermode här – enklast vinner typ!
Tenderar till att bli enkel hälsosam snabbmat här under sommaren.
I går fyllde jag lite kycklingfiléer och serverade med kålrotspommes. Enkelt, sköter sig själv men så in i bombens gott! Perfekta till grillen också så klart!
Riktig komfortmat med drivor av ost 😉 Gott ibland även då jag numera faktiskt sällan äter varken ost eller annan mejeri.
Först fjärilsskär jag filéerna. Var försiktiga så kniven inte går igenom!

012A2591
Sen saltade och pepprade jag.
På med ca 1/2 dl tomatsås (pizzasås, tex MUTTI) , finhackad vitlök, skivade svarta oliver, strimlade soltorkade tomater, basilikablad, riven mozzarella, riven parmesan.

012A2593
Vik ihop, salta och peppra!

012A2594
Lägg i folieark och sätt in i ugnen i ca 15 minuter på 180 gr rader.

012A2600
Öppna upp och toppa med lite ost och låt sedan grilla på ca 225 grader i 10 minuter till!
Toppa med lite hackad basilika – KLART!

012A2602

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

Anna 30 juni, 2015 - 16:55

Hej Åse,
Vilken typ av tomatsås använder du till de fyllda kycklingfiléerna? De ser väldigt goda ut.
Tacksam för tips!
/ Anna

Svara
Åse 30 juni, 2015 - 16:57

Kung markattas!

Svara
Anna 30 juni, 2015 - 17:00

Tack snälla för snabbt svar!

Svara
mallan 30 juni, 2015 - 15:46

Tack för receptet!
Hoppas solen o värmen är här för att stanna nu.
Kram!

Svara
tine 30 juni, 2015 - 15:31

Så gott detta så ut, måste prövas.
Tack för al inspiration.

Svara
Aurora 30 juni, 2015 - 14:20

Hej! Hittade din blogg bara häromdagen och blev väldigt inspirerad! Har testat LCHF någongång förut men nog gått på det där att man kan äta hur mycket som helst så länge man skippar kolhydraterna 😉 för det fungerade inte på mig. Är nu inne på dag två och det känns till och med kul att laga mat, vilket jag egentligen tycker är ett nödvändigt ont… Ska bli mycket intressant att se om det fungerar nu när jag hittat en inspirationskälla så tack för det 🙂

Svara
Sara 30 juni, 2015 - 11:47

Hei Åse.
Jeg har virkelig lyst til å prøve meg på 16:8 dietten.
Men kan du fortelle litt mer om denne ? Er det slik at jeg skal spise lavkarbo hele uken? Skal fasten være fra mandag til søndag? Hva kan man spise?
Skal man først kutte ut frokost, så spise lunsj kl 12:00 å så middag kl 17:00,så en liten kveldmat igjen kl 19:00, å så faste ifra 20:00 -12:00 dagen etterpå?
Eller skal man kun spise 2 måltider til dagen?
Jeg har prøv å finne ut litt mer informasjon, men klarer ikke å spore opp noe.
Jeg er sånn at jeg må ha det inn med teskje for å få noe til, Hehe.
Håper du kan hjelpe meg…
Ha en fin dag!

Svara
Åse 30 juni, 2015 - 11:48

hej! jag har skrivit om 16:8 på flera ställen i bloggen, kika i kategorin Peiodisk Fasta. Jg har även skrivit om det i mina två senaste böcker. Lycka till! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.