Pannacotta med halloncoulis

av Åse

I går gjorde jag en supersmarrig sockerfri pannacotta med halloncoulis, blandade bär och lite riven vit choklad (kan man ju utesluta om man vill dra ner på kolhydraterna ytterligare.)
Vill man använda socker går det givetvis bra att ersätta sockerersättningen med socker! (fast då blir det mer energi och fler kolhydrater givetvis)

Vi tre systrar slog på stort och delade satsen på tre glas, men det blev en rejäl portion så delat på fyra är snarare en mer rimlig portion.

4 portioner á 9 PP (14 PP om man använder vispgrädde som vi hade)

5 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 vaniljstång
0,5 dl sockerersättningsströ, jag använde amerikanska Splenda.
3 gelatinblad
250 g frusna hallon
Hallon och blåbär, gärna färska.
Riven vit coklad

Lägg gelatinbladen i lite vatten i ca 5 minuter. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och koka upp frön + stång med grädden på svag värme, låt koka ca 2 minuter. Dra åt sidan och lägg i de urkramade gelatinbladen och sockerersättningen. Låt svalna i kallt vattenbad. Häll sedan upp i portionsglas och ställ kallt i 2-3 timmar.
Halloncoulisen: Tina hallonen och mixa dem med stavmixer. Sila bort fröna och smaksätt med Sukrin florsocker alt annan sockerersättning.
När pannacottan ska serveras så portionera upp hallonsåsen ovanpå + garnera med färska bär och riven vit choklad.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

22 kommentarer

Succé på nyår. Räkröra & löjrom, parmalindad oxfilé, vaniljpannacotta. – Lenas receptbok 4 januari, 2017 - 02:38

[…] PANNACOTTA MED HALLONCOULIS Börja med pannacottan. Den behöver stå 3-4 timmar i kylskåpet före servering. Receptet kommer från en av mina favorit bloggar (56kilo.se) pannacotta med halloncoulis. […]

Svara
Dark Angel 7 januari, 2011 - 18:09

Hej Åse!!
De där såg ju jätte gott ut xxx !Såg du använt Splenda,vart har du köpt de??

Tack oxå för din otroliga sida och dina inspererande recept!

MVH Anette

Svara
Åse 8 januari, 2011 - 09:23

Det har jag köpt online någonstans, kommer tyvärr ej ihåg vart =))

Svara
Mariah 19 oktober, 2010 - 13:17

Tror jag är den enda som aldrig provat göra pannacotta…vet inte om jag ätit det heller…
Men det ser så snyggt ut i höga glas så jag kanske ska börja göra det så jag får en ursäkt för att inhandla lite snygga stora glas 😉

Svara
mallan 18 oktober, 2010 - 11:13

Mums!

Svara
Ida-www.lippstick.se 17 oktober, 2010 - 12:56

Mmm det såg väldigt gott ut!
Pannacotta är verkligen en av mina stora favoriter!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
Åse 17 oktober, 2010 - 12:57

Håller med, pannacotta är goooott och ka varieras i mängder!! KRAM!

Svara
Jessica 16 oktober, 2010 - 14:22

Mums vilken härlig bild!
trevlig helg!
KRAM

Svara
Jen 16 oktober, 2010 - 09:43

Ser supersmarrigt ut! Trevlig helg fina Åse! Kram

Svara
Teres 15 oktober, 2010 - 20:58

Hej Åse.

Men vad gott det ser ut 🙂 mums detta måste jag pröva.

Ha en mysig fredag kväll
Teres

Svara
SaraG 15 oktober, 2010 - 20:06

Hej Åse! Hoppas allt är bra!
Jag kan tyvärr inte logga in på din sida längre, vill gärna fortsätta att läsa dina goda recept.

Hälsningar Sara

Svara
SaraG 15 oktober, 2010 - 20:15

Nu kom jag in på din sida igen! Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram

Svara
Anita 15 oktober, 2010 - 19:42

Var kan man köpa Splenda? Jag har inte sett det i affären. Ha en bra helg! 🙂

Svara
Anita 16 oktober, 2010 - 12:03

Tack för svaret och länken. Ha en trevlig helg.

Svara
puma 15 oktober, 2010 - 17:49

Åh det där såg ju smarrigt ut! Blir till att testa nu i helgen, tack för ännu ett spännande recept!!=)

Svara
Madde 15 oktober, 2010 - 16:37

Mums så gott med pannacotta
Måste se om jag har allt hemma för att kunna göra lite 🙂

Svara
Anna-Karin 15 oktober, 2010 - 16:23

Näääj! Nu får du sluta med allt mumsigt, jag kan ju inte låta bli att testa recepten! ;)) Det är ju så gott allting! Detta låter som en riktigt smarrig dessert. Ha det gott och trevlig helg. Kramizz

Svara
Åse 15 oktober, 2010 - 18:01

Sorry! Haha ;)) Trevlig helg!

Svara
Ettan 15 oktober, 2010 - 14:42

så smarrigt det såg ut.Ska absolut testas!

Svara
Margitha 15 oktober, 2010 - 14:08

mums säger jag bara 🙂

Svara
Gummsan83 15 oktober, 2010 - 13:56

Vackert Åse =) måste provas .. dock inte ikväll när jag och mannen åker iväg på en härlig ensam natt för att fira bröllopsdag =)

tänk att få äta en hel frukost óch sova en hel natt *lovely*
Trevlig helg

Kram ÅSA

Svara
jobi55 15 oktober, 2010 - 13:42

Å vad gott det såg ut…måste testas vid tillfälle

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.