Oxfilé Sous Vide med grönpepparssås och polkabetor

av Åse

Hej på er! Äntligen helg!
Jag är såååå påverkad av mörkret och vädret just nu! Är inte ni?
Jag kom hem med så mycket energi och sen var det som att gå in i en vägg!
Jag har inte tränat heller eftersom jag haft så ont i ländryggen och varit spänd i sätesmuskulaturen. Men bästa grannen är massageterapeut så hon masserade mig i förrgår och så har jag fått ryggövningar av Gunnar Söderström (naprapat) och just nu fokuserar jag mycket på bålstabilitet, har kickat ut kontorsstolen och sitter på pilatesbol.
Nästa vecka kör jag igång med Body Balance på tisdagar och i januari börjar min Pilateskurs hos Mats på Stabil Styrka – nu banne mig ska det bli fason på mig!
Nästa vecka sätter jag igång med periodisk fasta som vanligt, sedan Dubai har det inte varit ngn ordning med det och jag märker solklart att jag blir både mer hungrig och mer sugen med att äta frukost tidigt.
DSC07369
Gårdagens goda kesoplättar med saffran och hjortron blandat med kvarg.
Förra helgen åt vi gott! Så här kommer receptet! Kanske till helgen?
Jag gör min oxfilé sousvide men ni kan ju tillreda oxfilén som ni brukar!
Jag serverade oxfilén med polkabetor i ugn, till det en smarrig grönpepparsås, stekta champinjoner och sparris. Åh så gott det var!!
Polkabetorna borstade jag bara och skar av ändarna på, klyftade och hällde på lite olivolja och timjan sedan fick de gå i ugn tills de var klara! Salta dem sedan.
28112015-012A7876
28112015-012A7885
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grönpepparsås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 msk konjak
  • 2 msk grönpeppar
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • lite kinesisk soja
  • salt och peppar
  • blanka av såsen med en klick smör

Instruktioner

  1. Fräs finhackad schalottenlök i smör, mortla grönpepparen grovt.
  2. Häll i grädde och övriga ingredienser och låt småputtra i ca 10 minuter tils såsen tjocknat ordenligt. Smaka av med salt och peppar.

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Emelie 9 december, 2015 - 16:23

Var köper du Burrata? Krävs tillgång till ostbutik eller räcker det med välsorterade matbutiker? Jag har inte sett något annat än vanlig mozzarella i vår lilla stad!

Svara
Åse 9 december, 2015 - 17:53

Finns på Ica Maxi t.ex =) Zeta har.

Svara
Tina 9 december, 2015 - 10:00

Hej!
Hur många bitar kött, fågel eller fisk klarar Sousvide av att tillaga på en och samma gång?
Har förstått att den är helt fantastisk :))
Trevlig Dag!

Svara
Åse 9 december, 2015 - 10:27

Oh svårt att säga! Beror på hur stor kastrull du har :))

Svara
Sara 6 december, 2015 - 08:39

Hej!
Kolla in Sans & Balans i Viken annars, deras pass har väldigt mycket fokus på core, stabilitet, balans och att göra övningarna RÄTT. Väldigt bra för oss med kassa kroppar. (Mats brukar gästa där ibland) Carin som har det, är otroligt duktig på hela kroppen.
Krya på dig!!

Svara
Sara 6 december, 2015 - 09:38

http://www.sansochbalans.se/ är deras sida förresten.

Svara
Åse 6 december, 2015 - 18:03

Tack! Viken känns dock lite för långt att ligga och köra till för träning när jag har så bra alternativ nära =)

Svara
Camilla 5 december, 2015 - 16:11

Åh, body balance är fantastiskt! Jag kombinerar den med styrketräning och dans (bodyjam), ibland bodycombat. periodisk fasta ”is da shit”! Utan den skulle jag inte kunna svulla glass på lördagar. ?

Svara
Camilla p-a 5 december, 2015 - 12:22

Mums ser gott ut! Så olika vi är, jag blir tvärtom med periodisk fasta på morgonen, vill bara äta massor när det är dags, men äter jag frukost, så är det lugnt! 🙂

Svara
Karin 5 december, 2015 - 12:08

Usch.. Krya på dig snabbt!
Såsen verkar fantastisk! Berätta gärna vad du tyckte om body balance! Är nyfiken.
Kram kram

Svara
Maud 5 december, 2015 - 11:54

Vilken GOOOD middag, får absolut prova ??
Har åxå en del problem med ländryggen, går på regelbunden träning och kör även PT två ggr i veckan, sjukt kul….
Vilka övningar fick du sv naprapaten, är det något du skulle kunna dela med dig av?! ☺️
Ha en fortsatt fin helg

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.