Ostkaka LCHF

av Åse

Heeeeeej på er!
Jag blir tokig! Jag har i flera dagar varit på väg att göra ett gott LCHF bakrecept och varit i väg för att handla saffran minst 4 ggr och kommit hem UTAN saffran varenda gång! vad är det som gör att man glömmer det där &%#? saffrankuvertet varenda gång!?
Jag ska ge mig iväg strax och inte köpa NÅGOT ANNAT än Saffran, så kommer jag kanske ihåg det!
Tills dess får ni nöja er med ostkaka! Haha!
Jag har gjort minst tre ostkakor den här veckan, för min 19-åring slukar en hel var och varannan dag! Haha! Märks grabben tränar hårt! 😉
Syrran har även önskat den till julafton! YUM!
012a6071
012a1837 
Så här gör jag min ostkaka, den blir himmelskt god!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostkaka LCHF


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1/2 dl Ica sötströ
  • 300 g keso
  • 2 dl smetana (eller creme fraiche)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mandelspån
  • 1 tsk eko vaniljessens
  • 1 krm bittermandelessens eller 2 hackade bittermandlar
  • ev lite mandelspån till garnering

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa ägg och sötning fluffigt.
  3. Sila keson från överflödig vätska.
  4. Vispa ihop alla ingredienser och häll upp i springform ca 20-22 cm.
  5. Grädda i ca 35-40 minuter, täck eventuellt med folie efter halva tiden. Ostkakan är klar när kakan är ljusbrun och känns fast och inte rör sig för mycket.
  6. Godast är kakan när den fått stå i kylskåpet någon dag! Servera den lite ljummen med varma hallon och grädde.

Nutrition

  • Serving Size: 8

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

23 kommentarer

Ana Maria Christensen 1 december, 2022 - 18:14

Kan man byta keso mot squash? Tacksam för ett svar. Ana Maria

Svara
Åse 2 december, 2022 - 07:53

Nej detta är en ostkaka 🙂

Svara
Hemgjord ostkaka - dessi.se 20 november, 2020 - 14:44

[…] Det var länge sedan jag gjorde en egen ostkaka. Måste ha varit för minst sex-sju år sedan. Den här varianten är nog den godaste jag gjort. Den innehåller keso, crème fraische, ägg, vispgrädde, mandelspån, bittermandelextrakt, sötning och äkta vaniljpulver.Receptet hittade jag inne hos Åse som har bloggen 56kilo.se. Klicka här! […]

Svara
Nilla 4 april, 2020 - 18:03

Otroligt god. Detta måste göras om. Jag åt den med tinade hallon och det var helt underbart. Nu försökte jag sätta upp 5 stjärnor men det markeras inte!?

Svara
Åse 4 april, 2020 - 18:04

Hej Nilla!
Det är lite dumt, du måste klicka liiite utanför sista stjärnan 🙏🏻

Så roligt att du gillar 🌸

Svara
Bell 1 april, 2019 - 11:00

Ska det vara mandelmjöl i?

Svara
Åse 1 april, 2019 - 11:50

Nej du har ingredienserna i receptkortet.

Svara
MosterM 6 december, 2018 - 14:39

Åse, ostkakan så jäkla grymt god. Jobbade hemifrån och blev så sugen på ostkaka, verkligen ett kanon recept . Tack

Svara
Erika 16 mars, 2018 - 09:34

Supergod! Däremot tycker jag att den blev jättevattnig efter tillagning – när jag lossade springformen rann det ut massa vatten från keson. Lät keson ligga i sil innan men den kom inte så mycket vatten då. Hur får jag ut vattnet i förväg? Jag lät den iaf rinna av och den blev jättegod efter ett tag i kylen, men bäst är ju om man slipper stå och luta kakan över vasken 🙂

Svara
Åse 16 mars, 2018 - 09:58

Vad märkligt, aldrig varit med om! Använder du Arla Keso fullfet?

Svara
Ulla 28 oktober, 2017 - 12:24

Ett fantastiskt recept som jag glömt bort! Tack för en inspirerande blogg.

Svara
Åse 28 oktober, 2017 - 13:34

Kul att höra!! =)

Svara
Sanna 15 september, 2017 - 12:29

Så underbart god😋

Svara
Johanna 15 december, 2016 - 20:30

Så fantastiskt god! Hade tappat orken helt att äta rätt, börjat äta mackor och tänka på godis hela tiden och bestämde att för att hitta rätt igen måste jag börja med några riktigt trevliga LCHFrecept för att påminna mig att det inte är synd om mig som äter såhär. Och så smakar jag denna underbara ostkaka! Så god! Stort stort tack för detta fina recept! Och tidigare idag lagade jag dina oopsies med frön och fysillium i, de var också kanon. Nu är jag inspirerad igen. Tack!

Svara
Katty 4 december, 2016 - 19:06

Mycket mycket god 👌 jag undrar också om man kan frysa det som blir över? 😮

Svara
Åse 5 december, 2016 - 09:06

Kul att det smakade! Jag har aldrig fryst den, men den klarar sig någon vecka i kylskåpet annars!

Svara
Anette 2 december, 2016 - 13:28

Ser mycket Gud ut. Undrar om man kan frysa den?

Svara
Anette 2 december, 2016 - 13:17

Ser mycket god ut. Undrar kan man frysa den?

Svara
Jenjo 2 december, 2016 - 10:26

Ibland är jag korkad och brukar försöka låta bli att visa det. Men nu måste jag ändå få fråga, är ostkaka en efterrätt, eller kan man äta den som lunch eller annat? Man kan ju göra hur man vill så klart, men finns det någon grundtanke?
Ser hur som helst fantastiskt gott ut!

Svara
Åse 2 december, 2016 - 10:27

Haha! japps det är en efterrätt =)

Svara
Nicklas Wiklander 2 december, 2016 - 10:15

Fint med Snöfall över bilden!

Svara
Sandra 2 december, 2016 - 09:44

Vilket härligt recept!:) tror du man kan byta ut grädden mot t.ex. kokosmjölk och Smetana mot något annat? Tack för härlig inspiration;)

Svara
Åse 2 december, 2016 - 10:28

Smetana kan du byta ut mot creme fraiche eller mascarpone, kokosmjölk tror jag inte blir så gott i just den här rätten.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!