Örtagårdskyckling och Dogajolo Rosso

av Åse

I fredags var det dags att prova ett nytt vin från Vinguiden. Det var ett rött vin från Toscana, Italien. Riktigt snygg flaska tycker jag!
Dogajolo Rosso hette detta smarriga vin!
Beskrivningen verkade lovande: Detta är ett innovativt vin som kombinerar kraften och djupet hos ett ungt vin med elegans och balans från ett mognare, fatlagrat vin.
Färg: Djup mörk röd färg med stråk av lila
Doft: Generös, stor kryddig doft med ton av körsbär, kaffe och vanilj
Smak: Stor, komplex modern och elegant kryddig frukt med tydlig mörk körsbärston, stråk av kaffe och en fin vaniljavrundning.
Servering: Har inga bittertoner och är lätt att matcha till det mesta ex rätter av ljust kött, grillat, charkuterier, pasta, pizza och italienska hårdostar.
Druvor: 70% Sangiovese och 30% Cabernet Sauvignon
Mycket gott! Härlig doft och det är nog ett väldigt användbart vin! När vi hämtade ut vinet på systembolaget så ifrågasatte kassörskan priset, om det stämde (99:-) för enligt henne var det ett mycket gott och bra vin! Bådade ju gott och vi blev inte besvikna! Mycket trevligt och det blir ett ”checkmark” för ett vin som vi kommer prova igen!


Vinet beställer du enkelt på Vinguiden.com och hämtas sedan ut på ditt lokala systembolag, enkelt!

Vintipset sker tillsammans med Vinguiden.com, men alla omdömen är givetvis subjektiva!
Till vinet serverade jag en kycklingrätt med buljongkokt och parmesankryddad vitkål. jättegott!!
4 portioner:
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
1 gul lök
200 g färska champinjoner
3 dl grädde
150 g creme bonjour örtagårdskyckling
1 vitlöksklyfta
örtsalt, eologiskt utan glutamat
peppar
lite torkade örtkryddor som dragon och  basilika
Finhacka lök och vitlök. Skiva champinjoner, klipp bacon i mindre bitar. Stek allt tillsammans tills det fått fin färg. Putsa kycklingfiléen och skär i mindre bitar och stek sedan så den får lite färg. Blanda ihop kyckling med lök och baconröran i en gryta och häll i grädde och färskost, smaka av med örtsalt och örga kryddor. Låt sedan puttra i 5-6 minuter.
Servera med strimlad vitkål som fått koka några minuter i glutamatfri buljong, krydda med riven parmesan när den ligger på tallriken.

Hela familjen sörplade i sig all sås så det var knappt något kvar till mig när det var min tur! (tar ju alltid en stund innan jag fotat klart *S*)
Inte världens bästa bild, rätten är mycket godare än den ser ut! 

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Marie 9 februari, 2013 - 19:18

Gjorde kycklingen idag med rostade grönsaker och blomkålsris. Riktigt gott!!

Svara
Sofia 28 november, 2012 - 00:21

Härligt tips! Flaskan var verkligen vacker, tilltalar mig mycket både i utseende och beskrivning.
Har precis hittat din blogg och jag kommer tillbaka. 🙂
Sofia – kostvetaren.se

Svara
Åse 29 november, 2012 - 10:19

Du är välkommen! 🙂

Svara
Elin - Photos by Arvegil 26 november, 2012 - 23:53

Haha, vinet är säkert supergott, men jag får ont i magen av rött vin jag så jag får stå över. Men det lät gott på beskrivningen, och jag kunde riktigt höra Bengt Frithiofsson framför mig beskriva vinet med just de orden 😉
tack för en underbart inspirerande blogg!

Svara
Åse 27 november, 2012 - 00:07

Haha ja det är jag och Bengan!! hihi

Svara
maja 26 november, 2012 - 22:39

Låter riktigt gott, blev sugen att testa på stört faktiskt! Fast nu är klockan typ 22,38 så det får väl vänta:-) Vin är alltid kul att få nya tips, är dock gravid så det får väl också vänta lite…:-)

Svara
Petra - Jag & mitt liv med barn, LCHF och träning 26 november, 2012 - 21:02

Det både ser gott ut och låter jättegott! Jag älskar kyckling så detta ska jag absolut prova!

Svara
Sara på Vardag.nu 26 november, 2012 - 19:40

Kycklingen låter jättegod, enkelt o krämigt 🙂 Språkpolis som jag är måste jag ändå fråga om du inte menar att vintipsen är subjektiva?

Svara
Åse 26 november, 2012 - 19:47

Jooooo självklart!! ändrat =))

Svara
Johanna 26 november, 2012 - 18:00

Hej Åse,
Stort tack för en fin blogg. Jag kör LCHF sedan sju veckor tillbaka. Dessvärre går det riktigt dåligt (har inte gått ner ett gram) trots att jag har varit ganska strikt mot mig själv (har googlat en massa på ”bovar” och försökt att undvika dessa så långt som möjligt). Ibland har jag tappat sugen och gett upp lite, och kanske unnat mig några bitar mörk choklad eller liknande men i övrigt inte ”fuskat”. Ironiskt nog verkar det som att då jag har unnat mig något (lite mörk choklad, lite bär etc.) så har jag faktiskt gått ned lite, som jag dock har gått upp igen när jag har kört striktare. Märkligt och lite surt (jag börjar misstänka att min kropp faktiskt gillar kolhydrater) men jag kör på ett tag till så får vi se.
Nu till min fråga, jag ser att du talar dig varm för kokosfett, bl.a. Kung Markattas. Jag köpte en sådan häromdagen men fy, vad äckligt den luktade och smakade. Jag älskar kokos men bilukten/bismaken var inte alls kokos utan något annat fränt/obestämbart. Har jag fått en dålig produkt tro, blir förvirrad när alla skriver att den är så god och har en så god kokossmak. Ska i och för sig köpa en utan lukt och smak också, men tyckte detta var lite skumt.
Ha det fin!

Svara
Lisbet Olofsson 26 november, 2012 - 14:32

Fantastiska recept. Vad glad jag blir som hittade dig.
Om du vill kan du hoppa in till mig och registrera dig för Hälsoblad i åtta veckor.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.