Nöt/mörk chokladbräck

av Åse

Ett enkelt och gott sätt att göra ett lite nyttigare godis är att göra nöt/chokladbräck! Det är mäktigt och personligen räcker 1-3 bitar för mig.
Jag gjorde detta i går för att bjuda på gäster på lördag istället för dessert så kan man ha detta tillsammans med en Irish Coffee 😉

300 g 70% mörk choklad
Ca 250 g blandade nötter

Hacka de större nötterna i mindre bitar.
Smält chokladen i vattenbad.
Blanda ner nötterna i chokladen och häll sedan upp i bakplåtsklädd liten form.
Låt stelna i kylskåp och skär sedan i önskade stora/små bitar, förvara kallt!

001_1

PS! TACK för alla söta kommentarer angående <———- (pekar på profilbilden) goa ni ä!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

24 kommentarer

anli71 1 november, 2009 - 23:56

Vad gott, det ska jag testa nästa helg! Är väldigt förtjust i riktigt mörk choklad just nu, det är så gott till kaffet. Men precis som du säger så är det ju rätt mäktigt så man blir nöjd ganska snabbt. Är det Petrushkadockan du har från Cult Design? Den är sååå fin, vill också ha en sån! Vad fint att servera godiset i den!
Ha det bra, mvh Annette

Svara
Åse 2 november, 2009 - 11:31

Japps, jag är inbiten Cultare ;))

Svara
Emma 29 oktober, 2009 - 09:23

Å va gott, måste jag testa.

Va snygg du är på nya bilden:)

Kram Emma H

Svara
meka 28 oktober, 2009 - 22:00

Åh, jag älskar choklad!! Detta ska jag göra till helgen!! Ps super fin profil bild du har, du ser såååå fräsch ut. 🙂 *kram*

Svara
Nottie till Hottie 28 oktober, 2009 - 21:37

Glömde ju nästan.. otroligt vacker bild på dig!!

Svara
Nottie till Hottie 28 oktober, 2009 - 21:36

mmmm smask detta ska jag bjuda på nu till halloween när halva släkten äter enligt Gi…
Jag kan nog osså smaka lite

Svara
Anna1980 28 oktober, 2009 - 20:06

Åh så gott det såg ut!Ska testa till helgen 🙂
Fin ny presbild föressten 🙂

Svara
webba 28 oktober, 2009 - 17:19

Mums! Så fin du är på din ”profilbild” som det så tjusigt heter 🙂 Tack för trevlig läsning!

Svara
Åse 28 oktober, 2009 - 17:42

<3 <3 Tack!

Svara
madelajne 28 oktober, 2009 - 17:17

Hej Åse!

Första gången jag kommenterar – du har en jättetrevlig och bra blogg, tack för trevlig läsning (och fina bilder)!

Och det där ser jättegott ut, det ska jag verkligen prova 🙂

/Madeleine

Svara
Åse 28 oktober, 2009 - 17:43

Hej Madeleine! Vad roligt att höra av dig =) Roligt att du tycker om min blogg!

Svara
friss 76 28 oktober, 2009 - 16:34

Hejs svejs!!1
Tack för tipset det måste jag prova!!
Ha en skön kväll!!!!

Svara
Maja 28 oktober, 2009 - 16:02

Tack för tipset! Låter både gott och lätt.

Svara
frunpaon 28 oktober, 2009 - 15:26

Åh det låter ju jättegott och ser fantastiskt lockande ut! Synd bara att man är allergisk mot nötter och mandel… Typiskt!

Svara
jennyh 28 oktober, 2009 - 15:15

såg himla gott ut!!!

Svara
Malin J 28 oktober, 2009 - 15:14

Åhhhh så gott, jag blir så frestad när jag siter här på jobb.

Svara
Agneta 28 oktober, 2009 - 14:12

Hej Åse. Nu är det så svårt att läsa igen, allting ligger i vä-kanten. Är det min dator? Det är så för mig både på jobb och hemma. /Agneta

Svara
Åse 28 oktober, 2009 - 15:19

Nu är det fixat!

Svara
Agneta 28 oktober, 2009 - 15:20

Tack snälla. Nu funkar det igen.

Svara
eva 28 oktober, 2009 - 14:07

Härligt! Vilket bra tips, det tar vi till helgen,mums.
Har du nåt tips på mjukt bröd som är någorlunda ”vettigt” att äta? Ibland blir jag jättesugen på en macka.
eva

Svara
Sockergrynet 28 oktober, 2009 - 14:04

Ser gott ut, förstår att det räcker med någon/några bitar. 🙂

Svara
Ullis 28 oktober, 2009 - 13:56

Mums, får bli min variant på ”Rocky Road” i jul. Håller med dig o alla de andra i sockerdisk. Unnar jag mig lite blir det lätt för mycket o man mår definitivt inte bra av det. Känner mig bakfull på socker dagen efter. Har än så länge haft ganska lätt att hitta tillbaka efter en ”synd”. Tror att det kan bero på att jag tränar en hel del o det ena ger liksom det andra, det påminner mig på något vis. Fortsätt med dina mattips, de inspirerar massor. Själv ska jag nu sno ihop baconpannkaka med keso a´la Airam, till kvällen blir det köttfärssås o lite grönt. Däremellan ska bakas bullar till dotterns 5-års kalas, aj aj blir att hålla sig ifrån. Tack för att du är du, kram.

Svara
SaraG 28 oktober, 2009 - 13:55

Gottigottgott!! Mörk choklad är ju sååå gott!! Har gjort likande innan men med blandat ljus och mörk choklad men får nog testa din variant ikväll.

Svara
isabeli 28 oktober, 2009 - 13:35

MMMMMM…. Sånt där är jag väldigt svag för! Men men, inget godis för mig just nu! I helgen ska jag dock unna mig ett av dina recept som är en stor favorit här hemma. Du vet laxen med saffran/tomat och ugnsrostade grönsaker till. Det är helt sjukt gott tycker jag.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.