I går provade jag ett nytt vin som faktiskt inte var en nyhet då jag även smakat den i box nyss!
Ett riktigt trevligt vin måste jag säga!! Ett kryddigt och mustigt vin, precis som jag vill ha det! Nämligen Casa Vinironia Appassimento Edizione Oro.
Vinet finns i Systemboagets ordinarie sortiment! 80 :- kostar det (bra pris)

Doften är: Utvecklad, kryddig doft med inslag av fat, katrinplommon, salvia, kanel och romrussin.
Smaken är: Utvecklad, kryddig smak med inslag av fat, katrinplommon, salvia, choklad och romrussin.
Och vinet passar till: Serveras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt-, eller viltkött, eller till lagrad hårdost. 

Ett mycket trevligt vin och det blir nog repris i kväll på det. Så ett bra fredagstips för er!

Jag valde därför att göra nötfärsbiffar som jag serverade med en gorgonzolasås och så Fitnessgurus shiratakinudlar, dvs fitnessnudlar! Snyggt förpackade!!

6-8 portioner

Biffarna:

1 kilo nötfärs
2 ägg
4 msk kalvfond
1/2 dl grädde eller vatten eller kokosmjölk
salt, peppar

Blanda allt och forma biffar som steks i smör.

Gorgonzolasås:

300 gram gorgonzola
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 purjolök
1/2 dl vin
1 köttbuljongtärning
salt, peppar
2 paket nudlar

Strimla purjon och stek i smör. Rör ner osten tills den smält och sedan creme fraîche, buljong och vin. Späd sedan med grädde till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och låt puttra en liten stund.
Skölj nudlrna och koka dem med en buljongtärning i vatten i ca 5 minuter. rör sedan ner i såsen.
Jag serevarde med en avokadosallad! (avokado, tomat, salt och peppar.

IMG_1888
Stärkelsefria så klart!

IMG_1890

IMG_1899

IMG_1902

GOTT!!!

Vintipset sker tillsammans med Vinguiden. Omdömet är mitt eget.

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print