Min falska havregrynsgröt

av Åse

Äter ni semlor idag!? Jag hoppar över i dag, men barnen tjatar här så jag får väl baka några! haha =) Mitt recept hittar ni här!

Jag älskar havregrynsgröt!
Egentligen älskar jag havregrynsgröt på grund av bananen och kanelen 😉
När jag äter havregrynsgröt så blandar jag ner en banan i den varma gröten och sedan så massa kanel på det och mjölk. Den varma bananen tillsammans med kanelen, mmmmmmmmmm!
Nu äter jag ju ytterst sällan spannmål så därför så är jag så glad att jag hittat en ersättare för det att njuta av ibland! Jag blev inspirerad av Nina som lade ut på instagram hur hon åt keso med banan och kanel. YUM!
Bra med protein, fett och även om kolhydratnivån höjs pg.a bananen så är det hur vi påverkas av kolhydraterna som är det viktiga, inte exakta mängden.
Jag håller mig mätt och nöjd på detta.
IMG_7811
IMG_7814
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Min falska havregrynsgröt


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 1

Ingredienser

  • 100 gram keso
  • 1 liten banan
  • 23 tsk mandelsmör

Instruktioner

  1. Värm bananen och blanda sedan med keso, kanel och mandelsmör.
  2. Ät och njut!

Noteringar

  • 1 portion: 223 kcal, 15 gram protein, 18 gram kolhydrater, 10 gram fett
  • Prep Time: 1

Nutrition

  • Serving Size: 1

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Caroline 20 maj, 2015 - 23:34

Tänkte på det… kan man inte använda fibrex på nåt sätt… blöta upp det och/eller blanda ut så man får havregrynsskänslan? Jag är inte så förtjust i keso nämligen… 🙂
Bara en tanke 🙂
Kram!

Svara
Ellen Lindholm 19 februari, 2015 - 18:01

var ifrån kommer den fina skålen?

Svara
Jeanette 4 mars, 2014 - 19:27

Hej!
Har köpt Ica sötströ, är det ”bra” ersättning vid sötning i ex dina recept? Är ju 100g kolhydrater men 0 g sockerarter. Tycker det är svårt med sötning.
Hälsningar Jeanette

Svara
Mia 4 mars, 2014 - 16:52

Uppvärmd banan, keso, mandelsmör och massa kanel är en riktig favvo hos mig!! Mmmm! Den söta bananen, salt keso och krämigt mandelsmör! Bra sammansättning också och jag klarar frukt mkt bättre tillsammans med ngt proteinrikt!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!