Marias fantastiska frallor

av Åse

Maria på Maria Mind Body har länge inspirerat mig med sina fantastiska recept men även hennes kunskaper och åsikter om en anpassad ketogen hälsokost.
Hon har ett recept hon kallar Healthified Sub som jag har gjort många gånger sedan hon lade ut receptet.
Det är ett bra recept som passar till både hamburgare och till baguetter, korvbröd, matbröd etc.
Du kan smaksätta brödet med örter, soltorkade tomater, fetaost, brödkryddor – ja det är bara fantasin som sätter stopp!
Här kommer det översatta receptet!
18122014-012A4346 18122014-012A4351 18122014-012A4364
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Marias fantastiska frallor


  • Författare: Maria Emmerch

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk havssalt med jod
  • 3 äggvitor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 1/2 dl kokande vatten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  3. Vispa äggvitan hård, vispa sedan ner vinäger, sedan vatten och rör ner de torra ingredienserna.
  4. Lägg ett bakpapper på plåt och forma sex bullar med blöta händer. Överarbeta inte degen utan forma snabbt bullar. Strö sesamfrön ovanpå.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.

Nutrition

  • Serving Size: 6

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

25 kommentarer

Mari Salomonsson 2 april, 2022 - 18:05

Inte duktig på att baka men dessa var både lätta att baka och blev helt perfekta frukostbullar 🙂 jättegoda. Tack för receptet 🙂

Svara
Anita Högström 1 juli, 2021 - 21:09

Tål inte mandelmjöl.Vad kan jag ta i stället?

Svara
Monika Nissén 6 maj, 2020 - 20:21

De bästa glutenfria frallor jag har ätit!
Vad tror du om att byta äggvitorna mot kikärtsspad?
Mvh Monika

Svara
Åse 7 maj, 2020 - 14:58

Vad bra!

Tyvär har jag ingen erfarenhet alls av kikärtsspad så kan inte sia om det – prova och se =)

Svara
Sara 25 februari, 2019 - 20:14

Hej!

Testade att baka dessa, vitvinsvinäger istället dock för jag sett liknande recept. Allt såg bra ut efter 30 min. Efter 50 så vart de lite deformerade, fin form på utsidan men mjuka och väldigt ”tomma” upptill och lite degiga och ”tunga” i botten. Som om toppen blivit en bubbla som drar iväg lite sumsvårt förklarat. Lite sega när man tuggade trots luftig i sida. Jag är ny på detta med LCHF så är säkert något jag inte tänkt på, tänkte om du har något tips?

Tack för inspirerande blogg!

Svara
Åse 26 februari, 2019 - 12:18

Hej!

De kan vara svåra att få till, jag tycker dessa blir bättre: http://www.56kilo.se/falska-surdegsfrallor-lchf/

Svara
Svjetlana Buco 4 juni, 2017 - 23:02

Hej!
Hur mycket kolyhidrater är det per fralla?
Tacksam för svar.

Svara
Åse 5 juni, 2017 - 15:03

Hej! Det vet jag inte tyvärr, du kan lägga in själv på tex kostbevakningen.se

Svara
Maria 25 mars, 2017 - 20:21

Så otroligt goda =)

Svara
Tina Marie 25 februari, 2016 - 21:52

Hei! Utrolig god oppskrift! Jeg lurer på hvordan du oppbevarer de? Har du de i plastpose eller ligger de bare på kjøkkenet?

Svara
Annika 19 september, 2015 - 20:25

Det är helt riktigt. Dessa frallor är verkligen helt fantastiska!!!
? kommer att göra dessa många fler gånger!

Svara
Linda 25 mars, 2015 - 19:37

Hej! Jag har bakat brödet ikväll, mums vad gott det var! Hur många kalorier är det i ett bröd?

Svara
Åse 25 mars, 2015 - 19:43

Det vet jag inte 🙂 absolut inte mycket!

Svara
Madde 18 mars, 2015 - 15:35

Helt underbart goda bröd! 😀

Svara
Jessica 9 februari, 2015 - 14:05

Hejsan,
Kan man ersätta mandelmjölet med något annat? Jag och min sambo började med LCHF igår och jag är tyvärr allergisk mot nötter och mandel (och sesam). Vill gärna hitta något fantastiskt bröd som även jag tål!

Svara
emilie 7 februari, 2015 - 16:33

Går de bra att göra dom utan äppelcidervinäger? 🙂

Svara
Sparflickan 14 januari, 2015 - 11:12

Det där var faktiskt bland det godaste brödet jag ätit senaste åren.
Har redan bakat det 4 gånger sen du publicerade det i december. 😀

Svara
Linnéa 12 januari, 2015 - 18:52

Både jag och min pojkvän har börjat äta lchf. Gjorde dessa bullar igår och åt till frukost idag! Jättegoda! Men en liten fundering… Hur är dem att frysa? Går det? Blir de goda?

Svara
Åse 12 januari, 2015 - 19:41

Det går bra! 🙂

Svara
Veronica 11 januari, 2015 - 11:14

Äntligen har jag hittat ett bröd som inte blev ”svampigt”…Första gången hade jag vörtkrydda i….blev sådär..denna gång hade jag riven stark ost i…oj vad goda dom blev. Helt klart mitt favoritbröd…Tack snälla för detta recept.

Svara
Anna Skoog 22 december, 2014 - 22:28

Det absolut godaste LCHF bröd jag någonsin har gjort!!!

Svara
Cissi 21 december, 2014 - 08:45

Tack för receptet. Gjorde dessa igår med vörtkryddor. T.o.m sonen tyckte de var kanon…..och det är ett riktigt gott betyg. Julvörten är räddad. 🙂

Svara
Tarja J Lundin 20 december, 2014 - 11:52

Gjorde dessa frallor till frukost idag dom var jätte goda.

Svara
Marja-Liisa Huuhtanen 19 december, 2014 - 16:08

Är det möjligt att dessa frallor är lika goda som din formfranska? I så fall ska jag baka även dessa. men skriv inte för mycket goda recept hela tiden. jag hinner inte med. Jultomten åkte från finska Lappland kl 5 imorse för att komma till mig. Vädret är för hemskt så han har inte kommit fram än. Men på andra sidan har jag hunnit göra lite gott för tomten. Dina pepparkakstryfflar är helt suveränt gott.

Svara
Åse 20 december, 2014 - 13:45

Haha sorry Marja-Liisa =)) Ha en fin lördag!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!