Brownies / Brownie Paleo LCHF Glutenfria

av Åse

God morgon bloggisar! Önskar att jag kunde säga att jag är pigg och utvilad men icke! Vår soon-to-be 6 åring vaknade 4-5 ggr i natt och var rädd för spöken och f-n och hans moster. En gång ropade hon upp mig för att sängen var fult bäddad och hon kunde inte sova då. *slita hår*
Nåja. Nu försöker jag piggna till med lite kaffe, och har nyss gjort en chokladkaka! En heeeeeeeelt fantastisk glutenfri, mjölkfri och sockerersättningsfri kaka! Jag väljer att ersätta socker och sockerersättningar med honung där jag kan och i denna kakan var det perfekt!
Vill ni inte använda honung så kan ni säkert ersätta det med en mogen banan eller motsvarande mängd (0,5 dl) erythritol/stevia blandning.
1 kaka (8 bitar)
285 kcal, 24 g fett, 7 g protein, 8 g kolhydrater per bit
2 dl mandelsmör (Kung Markatta)
2 ägg
1/2 dl kokosfett utan smak
1/ 2 dl ekologisk blomterhonung
1/2 dl fin kakao (gärna RAW)
2 tsk ekologisk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 180 gr r.
Smörj en liten form (20 x 20).
Lägg alla ingredienserna  i en matberedare med knivar och kör allt till en slät smet.
Häll upp i form och grädda i ca 20-25 minuter mitt i ugnen. Den ska gärna vara lite kladdig när du tar ut den!




19052015-012A0946

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

83 kommentarer

Emma 28 augusti, 2018 - 13:22

Förstår inte vad som gick fel när jag bakade denna i dag. När jag tog ut kakan ur ugnen var den som chokladpudding. Jag ställde in den i kylen i hopp om att den skulle bli mer fast. Istället smulade den bara isönder totalt. Blev också sträv från mandelsmöret och inte alls krämigt ☹️

Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 13:38

Ajdå! Vet tyvärr inte vad som gick fel! 😢

Svara
Statusrapport – Tjejsnack by Happy 27 mars, 2017 - 13:45

[…] i vår bakklubb på jobbet. Så jag googlade fram ett LCHF-recept som jag hittade här (56kilo) och det gick hem hos […]

Svara
Ida 5 juli, 2016 - 17:09

Kan jag ta bort honungen? Har ingen sådan hemma!

Svara
JelenaNelly 5 juni, 2015 - 08:41

Hade dem i bara 20 min, men det blev ändå inte sådär kladdigt som dina ser ut på bilden…väldigt fast men väldigt gott 🙂 och även att jag inte hade någon smält choklad i utan bara Hershey´s unsweetend cocoa, lär det ju inte vara många kh 🙂 ska testa att ha i dem bara 15 min i ugnen…Tack för receptet!

Svara
Alekzandra 30 augusti, 2014 - 21:44

Hej! Det kanske står någonstans så kan ha missat men hur mycket g banan ca ska man ha i? Om man väljer sötning som sötströ, är det 0,5dl då också? Den verkar supergod.:)

Svara
Åse 31 augusti, 2014 - 14:26

1 liten övermogen söt banan borde räcka. Ja 0,5 dl sötströ bör vara rätt dosering

Svara
Jessica 8 augusti, 2014 - 12:17

Hej! Kan man byta ut kokosfettet mot smör?

Svara
Åse 8 augusti, 2014 - 13:40

Ja

Svara
Tobbe Wilson 18 oktober, 2013 - 06:26

Hej,
Satt bara och slökollade efter recept med mandelsmör och hittade detta.
Gjorde enligt beskrivningen och ca en timme senare häpnade jag och resten av familjen över hur fantastiskt gott detta blev.
Otroligt gott!
Tack för inspirationen!

Svara
Åse 18 oktober, 2013 - 10:15

Vad roligt att ni gillade!! =))

Svara
Åse 12 september, 2013 - 17:56

Hej Åse! Nu är det snart ett år sedan ditt inlägg lades upp, men jag vill dela med mig av hur jag idag gjort 🙂
I stället för att lägga all smet i en form så lade jag smet i småbrödsformar som stod i en minimuffins teflonform. (Köpt på Lagerhaus)
Höjde värmen till 200´ och hade dom inne i 6 minuter.
Det blev perfekta minibrownies som ju går att dekorera med grädde och bär. Tänkte servera detta i stället för att göra tårta.
Farligt goda dock och det är lätt att äta för många när dom är en munsbit stora.
(Jag lade upp en bild på Instagram med #56kilo)

Svara
Åse 13 september, 2013 - 06:03

Härligt!! tack för tips! Ska kika på dem! =)

Svara
Therese 6 september, 2013 - 09:24

Detta var ett alldeles underbart recept! Blev kalasgott med hemgjort mandelsmör 🙂

Svara
Anchi 27 juni, 2013 - 14:07

Mandelsmör, går det att göra själv? Min konsumbutik tar inte hem…har 5 mil till Maxi…

Svara
Åse 27 juni, 2013 - 14:08

Ja det ska gå!

Svara
Dagens lördagsgodis; browniebitar | Den vassaste kniven 18 maj, 2013 - 09:41

[…] hurra! Och alldeles GI-vänlig utan vanligt socker och så. Receptet till botten kommer från Åse fast jag har bytt honung mot agave. Glasyren har jag knåpat ihop alldeles […]

Svara
Sherry 17 maj, 2013 - 11:14

Jag är mycket ledsen om detta är obegripligt! Jag använder en översättare. Är det någon som kan berätta för mig vad orden ”blomterhonung” och ”vaniljpulvar” menar? Översättaren fungerar inte på dessa ord! Detta recept ser så härligt och jag vill innerligt prova.
(I am very sorry if this does not make sense! I am using a translator. Is there anyone that can tell me what the words ”blomterhonung” and ”vaniljpulvar” mean? The translator does not work on these words! This recipe looks so lovely and I dearly want to try it.)

Svara
Åse 17 maj, 2013 - 13:16

Hello! It means honey and vanilla powder! The honey should be an ecological and nonprocessed honey (coldpressed) and the vanillapowder is powdered whole vanilla, so not vanillasugar! 🙂 good luck!

Svara
Sherry 19 maj, 2013 - 04:07

Thanks so much for the answer! 🙂

Svara
Sherry 19 maj, 2013 - 04:12

Hah, I feel a bit silly now, If I had looked at it a bit closer at the rest of the recipe, I would have noticed that Bakpulvar translated to Baking Powder just fine. It wouldn’t have been that great of a step to work out Vaniljpulvar lol. Anyway, thanks again for your help, it’s much appreciated. 🙂

Svara
Camilla 10 april, 2013 - 19:32

Tack snälla du för snabbt svar☺
//Camilla

Svara
Camilla 10 april, 2013 - 19:23

Hej! Nu har jag kollat in detta recept ☺Men jag undrar bara lite…är det blomsterhonung i detta? Och är det som vanlig honung?
// Camilla
Ps älskar din blogg

Svara
Åse 10 april, 2013 - 19:31

Ja jag använder ekologisk, kallrörd blomsterhonung. 🙂

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 25 februari, 2013 - 16:42

Jag ska testa denna i helgen. En burk kung markatta mandelsmör innehåller 180g, tar du exakt en burk eller brukar det gå åt mer?

Svara
Åse 25 februari, 2013 - 16:55

Jag tar 1 burk plus lite till, men kanske räcker med 180 gr ram?

Svara
Sandra 24 februari, 2013 - 13:33

Hej!
Vilka otroligt goda recept du gör, hade nog inte klarat LCHF dieten utan dom! Jag äter inte LCHF för att gå ner i vikt utan för att få ett jämnt blodsocker, är det okej att baka med honung då?

Svara
Åse 25 februari, 2013 - 11:03

Honung är sött och påverkar blodsockret men efetrsom man ändå äter sötsaker och bak ytterst sällan så är honung åtminstone naturligt och ett sötningsmedel som kroppen klarar av i små doser.

Svara
FruBak « frufrida 2 november, 2012 - 06:08

[…] Recept på denna lilla choklad dröm finner du här! […]

Svara
Ulrika 30 oktober, 2012 - 16:51

Hejsan! Har fikagäster ikväll och upptäckte att jag glömt att köpa mandelsmör så jag gjorde browniesarna på hasselnötssmör ist. Mmmm… lite mer kolh. men underbart gott:)

Svara
Åse 30 oktober, 2012 - 16:54

Ja det har jag också gjort!! Eller hälften/hälften :)))

Svara
Anna Haeggman 6 december, 2012 - 13:22

Men hasselnötter har väl mindre kolhydrater än mandel? Jo men det tror jag. Eller har jag fel? Tänkte på kommentaren om att det blir mer kolhydrater om man använder hasselnötssmör istället för mandelsmör.
Mvh Anna

Svara
Ulrika 6 december, 2012 - 16:22

Kung Markattas mandelsmör innehåller 3,5g/100g och hasselnötssmöret 6,9g/100g så det blir lite mer kh med hasselnötssmöret

Svara
Anna Haeggman 6 december, 2012 - 17:45

Oj, ja det var skillnad. Jag som trodde att hasselnötter hade mindre än de flesta nötter, frön osv. Hmm…. Men goa är de. 🙂

Svara
emelie 28 oktober, 2012 - 16:06

Har kakan i ugnen nu men känns som den blir misslyckad.. den rinner inte ut?? har jag använt fel kokosfett kanske? använde kung markattas kokosfett. men den är hård! ska den va det? första gången jag bakar lchf btw… 🙂

Svara
Åse 28 oktober, 2012 - 16:08

Rinner ut? Nej du ska ju smeta ut den i formen innan du sätter in den 🙂 men kung markatta, har de en kokosfett utan smak??

Svara
emelie 29 oktober, 2012 - 00:15

Jaha det förstod jag efter ett tag i ugnen ja..haha!! så trög man kan va! kokosfett utan smak!? stod inget om det på burken. det stod kokpsolja kallpressad virgin eller nåt sånt. vilken koksolja använde du??

Svara
Åse 29 oktober, 2012 - 09:55

hihi ibland tänker man efter och inte före =)
I bakverk och stekning så använde rman främst deodoreiserad kokosfett, dvs utan smak. jag använder alltid LCHFbutikens prisvärda och högkvalitativa kokosfett!

Svara
Ylva 31 maj, 2016 - 12:19

Hej! Har kakan chockladglasyr?

Åse 31 maj, 2016 - 12:21

Hej! Nej =)

jenny 29 oktober, 2012 - 13:59

Jag köpte min kokosfett på Life. Där hade de 3 varianter, endast en av dom var utan smak. Jag tror en av de med smak var från kung markatta. Madelsmöret däremot köpte jag från kung markatta, även det från Life. Dom får in mer och mer för oss LCHF:are där!

Svara
Tina Johansson 25 oktober, 2012 - 17:48

Kakan står i ugnen nu, jag jobbar i helgen, så tänkte ha lite helgmys ikväll =)
Tack för din fina blogg, den sprider både ljus och värme – och godsaker såklart!

Svara
Tina Johansson 26 oktober, 2012 - 12:44

…och den får betyget MVG =) Den gör vi igen, funderar på att grädda i muffinsformar nästa gång! Undrar hur lång tid den behöver i ugnen då?
Trevlig helg!

Svara
Åse 26 oktober, 2012 - 14:48

Låter gott! Tror du ska ha dem inne ungefär lika lång tid faktiskt! =)

Svara
Jennie 24 oktober, 2012 - 21:31

Just bakat denna fantastiskt goda kaka, rekommenderas!! Gräddade dock den liiite för länge (26 min, ej varmluftsugn). Tack för receptet! 🙂

Svara
Åse 25 oktober, 2012 - 08:54

Ja det är ju så olika från ugn till ugn =)) Kul det smakade!!

Svara
Alexandra/Dietandthecity 24 oktober, 2012 - 19:48

Är honung ok när man går på LCHF? I en kopp te med?!?! ÄLSKAR det nämligen…

Svara
Åse 24 oktober, 2012 - 19:54

Hej! Om honung är OK beror helt på VARFÖR du äter LCHF. Honung är den bästa sockerersättaren OM man inte har problem med att överäta eller triggas av lite socker. För en sockerberoende (nu pratar jag inte sockerkänslig utan de som har ett beroende) är det förödande. Men för mig som klarar lite socker och kolhydrater så är det helt Ok.
Viktminskar du så hade jag inte ätit det vare dag dock.

Svara
Anna-Lena 24 oktober, 2012 - 08:51

Mumma, måste testa ; )
Kramis

Svara
Kristina 24 oktober, 2012 - 07:54

Åhhhh den kakan ser ju fantastisk ut. Blir till att göra denna idag tror jag. Min
7 åriga son är inne på sin 11 dag med feber så här gäller det att hitta på lite roligt saker som han orkar med att göra.
Tack tack för en fantastisk fin blogg med fantastiska bilder och inspiration.
Kram

Svara
Åse 24 oktober, 2012 - 09:14

Men oj vad trst! 11 dagar! :(( Krya på honom!!

Svara
Kristina 24 oktober, 2012 - 10:50

Förresten, tittade på dina inspelade matlagningsfilmer. Vad naturlig du är framför kameran. Skrev samma sak på din vän Viktorias blogg. Supernaturliga, som om ni inte gjort annat. Kanske kan bli två tv kockar i framtiden :-).

Svara
Åse 24 oktober, 2012 - 10:53

hihi TACK!! =)) Ja vi två var ju de som tog detta med en klackspark om vi säger så, så det är nog naturligt att det märks i kameran ;))

Svara
Cornelia 23 oktober, 2012 - 22:32

Angående spöken. När mina gossar var mindre och rädda för spöken så förklarade jag att de spöken som var hos oss skyddade oss från skurkar, att det var snälla spöken. Det funkade riktigt bra.

Svara
Åse 24 oktober, 2012 - 09:16

Tack för tips!! =)

Svara
Sofie 23 oktober, 2012 - 19:10

Det torde funka med jordnötssmör också va? 🙂 (Det var förresten jag som frågade om pf för ett tag sedan. Jag började med det igår, ska bli spännande se hur jag mår på det! Tack för svaret ang det!)

Svara
Kristina 23 oktober, 2012 - 16:57

Låter jättegott den skall jag prova i morgon. Kanske dags att läsa Alfons boken om spöken…..”stick du dumma spöke” kommer ihåg det från mina barn. De hade också en period när de inte tyckte om spöken:)

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 19:45

Tack vännen! Bra tips!!!

Svara
Yvonne 23 oktober, 2012 - 14:16

Åh Åse! Jag är google-lat men blir så nyfiken! Påverkar honung signalsubstanserna i hjärnan på något sätt? Vilka och enbart baserat på signalsubstans,
(och inte andra aspekter) hur är det bättre än socker? 🙂

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 14:47

Hej Yvonne! Allt socker påverkar signalsubstanserna! Honung är BÄTTRE än socker näringsmässigt bara. Raffinerat vitt socker påverkar ju starkast men honung är en glukoskälla och påverkar således!

Svara
CarinC 23 oktober, 2012 - 14:14

Å gud vad god den ser ut!!! Det måste jag pröva!

Svara
Sandra 23 oktober, 2012 - 13:22

Hejhej! Kakan ser otroligt god ut! Men skulle du kunna lägga ut en enkel vanlig kladdkake recept? Med vanliga ingridienser men att den fortfarande ska vara nyttig och vara så mycket kalori fri som möjligt? Älskar din blogg!

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 14:01

Vanliga ingredienser? Vad är det? Menar du socker och mjöl? De kan aldrig bli nyttiga tyvärr så en kladdkaka med dem i är aldrig nyttig. Jag räknar inte kalorier eftersom de generellt inte har någon betydelse utan vad energin gör i kroppen.

Svara
Annah 23 oktober, 2012 - 19:41

Jag gjorde denna (http://lifestyleblogs.se/godaste-kladdkakan-lchf/) i helgen och tycker den blev väldigt god och mest lik ”vanlig” kladdkaka.

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 19:49

Ja den har jag provat! Är som min kladdkaka jag har på bloggen fast med mandelmjöl och det har jag också provat. Då är denna godare tycker jag!

Svara
lisa 23 oktober, 2012 - 12:19

Hej underbar blogg. Jag börjat tänka ”nyttigt” men det finns så många fällor,har inte tänkt på senap och ketchup förut men efter att läst din blogg så har jag byt ut det. socker gömmer sig i mycket jag inte tänkt på förut. Har du/ni fler varianter som man ofta använder och inte tänker på att man enkelt kan byta ut?? Jag använder mycket creme fraiche är det onyttigt måntro? jag är vegetarian så lite komplicerat tycker jag lchf är. men jag lär mig mer och mer framför allt av din blogg

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 14:03

Kolla kryddor! Massa socker i våra vanliga kryddor. Creme fraîche är bra i rimlig mängd! Men undvik helst den smaksatta. Lycka till!

Svara
Sanna 23 oktober, 2012 - 12:09

Kakan se super GOD ut, mums. Vad ska jag göra utan din blogg? Jag älskar dina kommentarer och alla bilder. Du sprider VÄRME och inspiration.
Jag har varit förkyld 3 veckor!!! Fick medicin igår så det borde hjälpa nu. Vilken kokosfett är bra att har? Kram /Sanna

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 14:03

Gulledu! Krya på dig!!! Kram!

Svara
Annisen 23 oktober, 2012 - 11:45

Hej vännen!
Var köper du mandelsmör?
Puss & Kram Anna

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 11:58

Ica Maxi! Puss!!

Svara
Lotta 23 oktober, 2012 - 11:37

Hej!! Finns det nått man kan sätta istället för mandelsmör?? Jag antar att det är mandel i å vi tål inga som helst nötter…….kakan ser jättegod ut, extra topp att den är nyttig 🙂 Hoppas era nattmonster å spöken håller sig borta hädanefter…..ha det 🙂

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 12:02

Njääää inget jag kommer på, liksom det som gör kakan :/ trist att vara allergisk!!

Svara
Maria 23 oktober, 2012 - 11:31

Ser underbar ut!!! Jag har lite svårt för Stevia/sukrin-smaken och försöker också istället använda mig av honung ibland. Kokossocker förstod jag kanske inte var så mycket bättre än vanligt socker ..
Receptet är sparat!!
Mandelsmör gjorde jag eget häromdagen !! Blev godare än Markattas t o m ..
ps.. Inte kul med natträdda barn, ibland är de ju så övertygade att man själv nästan blir rädd..
=)

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 12:06

Åh måste prova! Är ju så enkelt så klart att göra själv!! :))
Nä kokossocker är inget bra tyvärr..

Svara
mia 23 oktober, 2012 - 10:59

Vet du nån snabb metod att förlora några kilo på 2 veckor? en engångsgrej bara. jag vet att det inte är bra men jag är desperat vill ner inom 2 veckor.

Svara
Fru Jessica 23 oktober, 2012 - 10:48

Åh, va god den såg ut! Får nog testas någon dag!

Svara
Ann-Sofie 23 oktober, 2012 - 10:43

Den ser ju helt gudomligt god ut, krämig i mitten precis sim en chokladkaka ska vara..:)

Svara
Sonja 23 oktober, 2012 - 10:26

Den här ser ju heelt gudomlig ut, receptet sparar jag pronto!! 🙂
Jag föredrar också honung framför konstgjorda sötningsmedel!

Svara
ÅsaS 23 oktober, 2012 - 10:24

Låter som en härlig morgon men tuff natt! Själv har jag rivstartat med att röja undan i köket, köra rally med dammsugaren och svept fram som en tornado i övrigt. Sitter nu och pustar med en stor kopp svart kaffe, då jag har ’kaffe-panna’ pga för lite kaffe igår… Snacka om beroende… Bläddrar lite i Expressens LCHF-bilaga för att finna mer middagstips. Inget fel på 56 kilo’s recept, men recept kan man ju inte få för många av…
Kram och ha en fin dag!
ÅsaS

Svara
Åse 23 oktober, 2012 - 14:05

Hahas klart du får kolla andra recept ;)) Hoppas du fått bukt med din kaffe-panna! (aldrig hört!!) KRAM

Svara
CamillaP 23 oktober, 2012 - 10:17

Zzzzzzzzzzzzzz underbara Joanna kom vid 4 imorse och låg och tjattrade med mig….4.30 undrade hon när det var morgon så vi kunde gå upp för hon var jättehungrig….kl 5 gav jag upp….haha UNDERBART….not Kl 6 SOMNAR hon om i soffen!!! TJOHO liksom nääää nu ska du vara vaken ju, fick knappt liv i henne…hon skrek SLUTA SKAKA MIG SÅ DÄR! HAHA
Så idag hinkar jag kaffe som bara den! Lycka till med din dag! <3
Kakan ser mumsig ut! Måste provas!
KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.