Lowcarbonara LCHF

av Åse

Finns det något godare än en smakrik carbonara? Jodå, klart det finns men Spaghetti carbonara med mycket svartpeppar är absolut en av mina favoriter! Men jag äter inte pasta längre, det är i princip det enda jag faktiskt aldrig äter längre.
I går blev det därför low carb versionen! Och ojoj inte illa det heller!!
4 portioner
1/2 vitkålshuvud
2 paket bacon
3 äggulor
1 gul lök
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 finhackade vitlöksklyftor
3 dl riven parmesanost lite till servering
nymalen svartpeppar
Strimla vitkålen med kniv, skär tunna remsor.
Koka 5 minuter i lättsaltat vatten.
Klipp baconet i småbitar och finhacka löken och stek i smör eller i kokosfett. Skala vitlöken och riv ner den. Stek några minuter tills allt fått fin färg. Vispa ihop äggen, grädden med salt och den rivna parmesanosten och rör ihop allt! Smaka av med svartpeppar och salt och vid servering dra några varv med pepparkvarnen och strö parmesan över!
PS! Det är inte fel att steka lite färska champinjoner och steka med baconet! MUMS!!!

Form från Ib Laursen

Hade ett baconpaket för lite så det ska bli mer bacon än så här!
 
 
 
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

17 kommentarer

Ida 23 januari, 2015 - 14:36

Åh så gott det låter! Jag som älskar carbonara. Tror du det går att frysa in i matlåda?

Svara
Jon 10 september, 2014 - 13:42

Bra uppskrift, meget smakfull!
Hvitkål fungerer super suom spagetti substitut 🙂
Vil helt sikkert lavet det igen!

Svara
Åse 10 september, 2014 - 22:14

Kul ni gillade!

Svara
Bebs 16 mars, 2013 - 18:12

Fantastiskt gott med vitkål. Jag stekte vitkålen istället tillsammans med bacon och vitlök. Tog grädde och ett helt ägg istället. Mums, mycket godare än med spagetti!

Svara
Bloggtips: 56kilo | GirlyciousDiet 17 september, 2012 - 00:26

[…] Finns massor av goda(tror jag, inte hunnit testa nå än, men ska föröka hinna testa pizzan & Lowcarbonaran denna vecka)  & enkla LCHF-recept. Bloggen är jätte fin & enkel att klicka omkring på. […]

Svara
Hanna 13 september, 2012 - 21:19

Man blir verkligen aldrig besviken när man provar dina recept. Tack!

Svara
Åse 14 september, 2012 - 08:33

Vad kul att höra!!!

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 13 september, 2012 - 20:14

Mums, det är gott. Vi steker vitkålen istället för att koka den, tycker det är godare.

Svara
Marielle 13 september, 2012 - 14:45

Supergott, gjorde igår till lunch och har ätit det typ till varje mål sedan dess och nu är det slut… Känns dock som jag triggas lite av det, kan det vara grädden i kombination med äggula och all ost?

Svara
Åse 13 september, 2012 - 14:51

Tror det är minnet av Spaghetti! Det är därför en del inte kan äta LCHF bröd tex eller andra rätter som är LCHF:ade

Svara
Cassandra 12 september, 2012 - 15:00

ohh detta måste jag prova! 🙂

Svara
Helena 12 september, 2012 - 10:35

Åh vad mumsigt dtta låter! Älskade också spaghetti carbonara. Tack för tipset och att du så snällt delar med dig av dina underbara recept. Alla jag gjort har varit toppen. SKa nu även prova pizzan någon dag. 🙂

Svara
Nadja 12 september, 2012 - 08:39

Åh MUMS!! Det där måste jag testa!! Ser supergott ut 🙂

Svara
Maud 12 september, 2012 - 07:09

Ähhh vad gott det ser ut, detta får bli dagens middag. Suger tacksamt i mig av dina recept…,
Ha en fin dag / kramar från ett soligt västerbotten

Svara
Kicki 11 september, 2012 - 22:40

Tack för ännu ett smarrigt och inspirerande recept. Gjorde dina parmesanplättar till middag ikväll….dog och kom till himmelen så goda var dom :)))) Nästa gång ska ja göra dom mindre och servera med löjrom och en klick creme fraîche som förrätt. Har längtat efter potatisrårakor men plättarna var ett strå vassare :)) Kramis!!

Svara
Åse 12 september, 2012 - 09:15

Vist är de kanon!!!! =)))

Svara
Jenjo 11 september, 2012 - 20:46

Oj oj oj! Detta SKA jag äta inom snar framtid!!! Tack för tipset!!! Kramis! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.