Carbonara och Nöt & Fröbröd Glutenfritt / Paleo / LCHF

av Åse

Hej vänner!
Hoppas ni mår bra!
Här är det full rulle med matfotografering, det är därför det är lite skralt med recept just nu, vi äter resterna till middag och jag kan ju inte lägga ut recepten här =)
För någon dag sedan åt vi i allafall Bönpasta med Carbonara! Sååå gott!
Just bönspaghettin tyckte jag minst om, jag gillar tagliatellen av Mungbönor bäst!
Dock är ju det viktigaste vad man har PÅ, i detta fallet carbonara – Yuuuuuuum!
Man kan givetvis ha Zucchini (sk Zoodles) eller t.ex. Riven vitkål istället! Precis lika gott!
26042015-012A9404
Här är mitt favoritrecept på just Carbonara!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Carbonara


Ingredienser

  • 2 paket bacon
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 äggulor
  • 12 dl riven parmesan
  • 1/2 dl vispgrädde
  • salt, svartpeppar
  • bladpersilja till servering

Instruktioner

  1. Klipp baconet i mindre bitar och lägg i panna. Efter ett tag blanda ner finhackad lök och vitlök.
  2. Blanda ihop på medelstark värme, löken ska inte få så mycket färg.
  3. Vispa ihop ägg, riven parmesan och vispgrädde. Salta och peppra.
  4. Koka pastan alt riv zucchinin och blanda sedan ner i baconfräset, rör ner ägg och ostsmeten.
  5. Jag hade även i lite broccoli, också gott!
  6. Servera gärna med lite bladpersilja och nymalen svartpeppar!

Nutrition

  • Serving Size: 4

Min tonåring har haft problem med sin mage i många år så nu är det riktigt strikt med laktos & glutenfri kost så jag har precis tagit ut ett nöt & fröbröd ur ugnen.
Jag anpassade Fredrikas Nöt & Fröbröd med det jag hade hemma.
Ett ljusare och supergott bröd blev det! Vill man ha ett mjukare bröd kan man köra hela nötblandningen i mixer.
012A9500-1
012A9502-1
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nöt & Fröbröd PALEO – LCHF – LOW CARB


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl kokosolja utan smak
  • 100 g skalade sesamfrön
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g gula hela eller krossade linfrön
  • 100 g rostade skalade hasselnötter
  • 100 g cashewnötter
  • 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Blanda ägg, olja och salt noggrant, rör ner nötter, fröer och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium).
  3. Lägg ett knycklat bakplåtspapper i en form och häll i blandningen och sätt mitt i ugnen ca 60 minuter.

Nutrition

  • Serving Size: 30

Min minsting har tappat sin första tand i dag! Sååååå stolt hon var! haha!
Permanenta tanden är redan på väg upp där bakom 🙂
Det var en skuttande sexåring som for iväg till skolan ♥
012A9498-1
Ha en fin förmiddag vänner!
?

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Johanna 2 maj, 2015 - 15:23

Tack för en bra blogg?
Bor I england och undrar var man kan köpa bönepasta och vilket märke du anvânder..
Tusen tack och ha en bra helg.
Xx

Svara
Lena 29 april, 2015 - 11:04

Hej, Åse jag ska börja med strikt lchf då ska jag hålla mig till 10g/dag .Hur räknar jag ut det . Kan du ge mig ett exempel. Allti d trevligt att läsa det du skriver . Lena

Svara
Åse 29 april, 2015 - 15:57

Du ska inte behöva räkna det om du håller dig till de LCHF godkända livsmedlena som kött, fågel, fisk, ägg, skaldjur, smör, kokosolja, grönsaker ovan jord (främst mörkgröna grönsaker och kål) Ät 3 ggr per dag, 1 portion så blir det bra =)

Svara
Åsa-Mi 29 april, 2015 - 09:40

Brödet såg jättegott ut! Det ska testas 🙂 har sedan 2 mån tillbaka ätit LCHF-kost och saknar ibland ett mjukt bröd. Brukar baka fröknäcke annars. Tack för en inspirerande blogg.

Svara
Victoria 29 april, 2015 - 08:54

Måste nog testa lite olika sorters ”pasta”… bönpasta låter spännande 🙂 Och brödet såg ju hur smarrigt ut som helst 😉 //Victoria

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 29 april, 2015 - 08:06

Vad sugen jag blev på carbonara nu! Har ett paket bönpasta i skafferiet, dock inte spagetti, men det ska nog gå bra ändå…

Svara
Robert 28 april, 2015 - 16:09

Ser smarrigt ut! Köper man bönpastan i vanliga affärer? Märke?

Svara
Helena B 28 april, 2015 - 10:34

Hej hej!
Carbonara med bönpasta här också idag, mums! Jag känner faktiskt ingen skillnad på bönpasta och pasta. Men som jag skrev på Insta, det är ju ändå såsen man är ute efter 🙂
Jag har testat zoodles, men kommer framöver köra på bönpasta då jag tycker det blir godast. Zuccinismaken tar över för mycket.
Kan inte tacka dig nog för all inspiration!
Kram Helena

Svara
Vanessa 28 april, 2015 - 10:13

Åh, vilken snygg bild på carbonaran. Ljuvliga färger! Den grå färgen på fatet är oxå otroligt fin. Ska testa att göra rätten fast med zucchini istället. Tillhör de som får passa mig för produkter som alltför mycket påminner om originalet ;D
That’s life!
Ha en bra tisdag!
V

Svara
Åse 28 april, 2015 - 10:50

Ja hjärnan fungerar ju så ibland! =) Toppen att man kommit så långt så man är medveten om det! Må gott i dag!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.