Ännu ett cirkulerande LCHF recept som jag provat med betyg Mycket Väl Godkänt!
Jag delade brödet i 8 bröd á 5 PP
Ingredienser:
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38×24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd.
Jag använde brödet som harmurgarebröd igår – kanoners!
I dag ska jag prova att baka det igen fast ersätta 1/2 dl sesamfrön mot krossade linfrön – återkommer om det blev bättre eller sämre! **
** Jag tyckte det blev godare genom att byta ut hälften av sesamfröna mot krossade linfrön! 4PP blev det då.
annonslänkar
17 kommentarer
[…] Igår slängde jag ihop en batch på det nya favoritbrödet: sesambröd. Jag och min karl hade det som hamburgarebröd i helgen och även det var väldigt, väldigt gott! Detta kommer jag göra ofta då det inte bara är jäkligt gott, det är superenkelt att göra också! Ju mindre ingredienser, desto bättre. 😉 Receptet finns överallt på internet, som t.ex här. […]
Kan man ta kruskakli istället för linfrön? Gillar inte linfrön, har en så dominerande smak:(
Jag tog Psylliumfrön.. ca 0,75 dl och resten sesamfrön.. det blev jätte bra=)
kan man ta i kruskakli istället för linfrön? Gillar inte linfrö 🙁
[…] men hittade inga direkt. Så hittade jag ett recept på LCHF bloggen som jag insåg var samma som Sesambrödet fast osten var utbytt mot philadelphiaost och grädde […]
[…] har tidigare testat att baka det Sesambröd som Åse har på 56kilo.se. Helt okej, men jag är inte sådär överförtjust i just sesamfrön tyvärr. Så jag har letat […]
[…] ägg och ost. Rejält med Bregott på och några skivor god ost. Mums! Recept hittar ni hos fina Åse på 56kilo.se. Om ni inte tittat in hos henne tidigare så är det verkligen dags! Där kryllar det av härligt […]
Gjorde detta idag, bytte sesamfrön till ca 2dl mandelmjöl som jag malde själv, hade i lite linfrön å lite salt. Åt med smör och ost, Jättegott.Det var som bröd, äntligen. Kram
Mums!!
SNÄCKAN!!! Va gott det ser ut. DET skam jag prova, lagom med antal ingredienser för mig 😛 O jag SKA göra pizzan en dag med;-) Pyss pyss!!!
Haha ja prova du dem :)) puuuss
Men vad spännande, kanske detta är räddningen för mig som bara måste ha bröd..? Gjorde pizzan du rekomenderade idag, helt underbart! Godare än köpepizza ju! lovely
Kul!! Visst är den god!! KRAM!!
Det där ska jag testa!
Har recept på ett Mandelbröd som man gör i micron på 2 minuter. Bästa brödersättningen jag gjort iallafall. Finns under kategorin Matbröd inne hos mej.
Värt att prova!
Ja det har jag gjort några ggr, receptet finns här också: http://56kilo.se/2009/06/02/mandelbrod/
Perfekt, som vanligt, då jag planerat att göra hemmagjord hamburgare på fredag kväll. Låter spännande att göra det till hårtbröd med, MÅSTE testa.
Kram AL