LCHF pasta med sweet chili och kallrökt lax

av Åse

Det finns verkligen ingenting som man missar när man lägger om kosten till mindre kolhydrater.
I kväll blev det ”pasta” med krämig sås och kallrök lax, Falkeskogs med smak av eneträ och körsbärsträ.
Gooooooooooooooooott!!
2-3 portioner (typ 1 kvinna + 1 man)
100-150 gram kallrökt lax
1 sats LCHF pasta *
1 finhackad gul lök
50 gram philadelphiaost sweet chili
1/2 dl grädde
1 msk tamari soja
salt, peppar
2 stora nävar färsk babyspenat
* LCHF pasta
4 ägg
125 g philadelphiaost
1/2 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Kan med fördel läggas över på två plåtar så blir degen ännu tunnare! (Tack Hanna för tips!) Man kan även bara fördela så tunt man kan med en slickepott.
Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan tunna strimlor av degen! Jag rullar ihop och klipper tunna remosor med sax.
Den är sedan klar att användas! Du kan även frysa eller förvara i kylskåp i några dagar och sedan bara värma. 
Beskrivning: Förbered pastan. Jag gör den på dagen eller dagen innan och serverar i plastpåse i kylskåpet.
Finhacka löken och stek den mjuk i smör. Rör ner philadelphiaost och grädde och kryddning och låt småputtra ett tag. Rör ner babyspenat och låt bli varmt.
Strimla kallrökta laxen. Värm pastan i micron eller på spisen. Lägg upp pasta på tallrik, sedan lax sedan såsen.
Servera! =)
IMG_0815
IMG_0818
Jag valde att servera ett Pinot Gris (alsace) till detta! Hubert Beck. Pinot Gris är ett kraftigt vitt vin och jag älskar ju vin med mycket smak. Så GOTT! Detta köper vi fler gånger!
 
IMG_0816
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

18 kommentarer

Anna 25 september, 2014 - 19:21

Jag är jätte nyfiken på pastan, hur många personer räcker receptet ovan till och kan man spara pastan ett par dagar?

Svara
”Pasta” och köttfärssås LCHF | 21 januari, 2014 - 18:23

[…] jag tittade på i affären innehöll hur mycket kolhydrater som helst valde jag att testa att göra Åses ”pasta”istället. Den är gjord av endast 3 ingrediensen – ägg, fiberhusk och […]

Svara
maja 10 februari, 2013 - 10:34

mums!

Svara
Kristine 9 februari, 2013 - 17:19

Philadelphia med sweet chili?
Finnes den i Norge? Jeg har ikke sett den.

Svara
Åse 9 februari, 2013 - 17:37

Inte en aning! Känner inte till sortimentet i Norge tyvärr

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 9 februari, 2013 - 15:44

Mums, der ser jättegott ut! Blev riktigt sugen på lax nu minst sagt.

Svara
Agneta 9 februari, 2013 - 13:32

Detta vin drack vi förra helgen till sushi och denna helgen till skaldjur. Såååå gott.

Svara
Åse 9 februari, 2013 - 17:00

I dag kör vi på Bestheim, passar också asiatiskt! Blir thaikyckling här idag =))

Svara
Elisabeth JonssonSjöberg 9 februari, 2013 - 11:12

Ännu ett recept som måste provköras! Här hos fam Jonsson-Sjöberg så består matsedeln av ca 80% ”Åse recept”, antingen ifrån din underbara bok eller ifrån bloggen. Bara smaskens, love it!! =)) Minus 17 kg nu!!
12-åriga sonen sa häromdagen: ”Mamma all mat är ju jättegod men om du säger Åse en gång till så dör jag!”

Svara
Anette G 9 februari, 2013 - 12:55

Haha! Vilken skön kommentar från sonen!

Svara
Åse 9 februari, 2013 - 17:00

hahahahaha!!!! ;))) sory 😉 GRAAAAATTIS till minskade kilona!!! wohoooo!

Svara
Therese 9 februari, 2013 - 00:24

Har ätit LCHF sedan juli-12 och gått ner 4 kilo. Jag äter denna kost för att må bra och äta hälsosamt. Känner att jag behöver inte gå ner mer men går sakta neråt. Hur gör du för att stanna på din trivselvikt? Hur äter dina barn? Skulle vilja att mina åt mer lchf till frukost och mellanmål. Lunch och middagarna funkar bra. Har köpt din fantastiska bok och provat 2 goda recept.

Svara
Åse 9 februari, 2013 - 08:12

Hej! Då ökar du upp kolhydraterna, de du tåler och mår bra av.
Lycka till!

Svara
Malin Henriksson 8 februari, 2013 - 23:04

Ser fasligt gott ut 🙂 detta får jag göra på söndag el på måndag tror jag!!! Vinet måste oxå testas. Har beställt ett vin nu som jag väntar på att de aka få hem. Kommer inte ihåg just nu vad det hette men verkade gott. Det är rött iaf o gick på 239,- för en dunk. :)))

Svara
Milla 8 februari, 2013 - 22:48

Åh, vad gott det ser ut. Måste jag prova. Har nu ätit lchf kost sen 3:e januari och saknar egentligen inget, förutom kanske frukt. Mår så fantastiskt bra och kilorna försvinner med drygt 1 kilo i veckan. Tack för all inspiration du ger! 🙂 kram

Svara
Åse 9 februari, 2013 - 08:13

Grattis!!

Svara
Victoria (MATPLATSEN) 8 februari, 2013 - 22:14

Hahahahahhahahahahahahahaha serverar du pastan i plastpåse i kylen?!! Hhihihihi 🙂
pusss

Svara
Åse 9 februari, 2013 - 09:23

Ehhh jaaaaa haha, du är lättroad 😉 Puss!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.