Blåbärsmuffins

av Åse

Kom fram till ett bättre recept på blåbärsmuffins så detta uppdateras och ersätter det andra som jag postade för några dagar sedan!
Detta är ett bra allround muffinsrecept och bären kan ersättas med andra smaksättare.

12 muffins á 6 PP (2,2 kolh per muffins)

4 ägg
4,75 dl mandelmjöl
1,10 dl smält smör
1,10 dl vispgrädde
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker, jag använder Canderel, men Sukrin kan användas.
1 kryddmått Dr Oetkers vaniljextrakt
En rundad tsk bakpulver
1 msk citronjuice (koncentrerad)
2,5 dl stora frusna blåbär

Ugn 180 gr .
Vispa ”socker” och ägg pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem (vispa ej!) Vänd till slut ner blåbären och portionera upp i muffinsformar.
Grädda i ca 25 min.


26112010-IMG_7844

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

53 kommentarer

Hallonmuffins – lchf | asal.spotlife.se @ Spotlife 3 april, 2013 - 01:21

[…] fick någon djup nattsömn. Pappa önskade sig något gott bakverk så jag bakade jättegoda lchf hallonmuffins. Sedan provade jag att göra en falsk potatisgratäng gjord på rättika. Det var gott men jag […]

Svara
Blåbärsmuffins LCHF | Ett liv utan socker med LCHF och styrketräning @ Spotlife 16 augusti, 2012 - 19:22

[…] godkända av både Martin, min syster och en icke-LCHF vän! Receptet kommer ursprungligen från 56kilo.se men jag gjorde några […]

Svara
Ina 26 juni, 2012 - 20:45

Hej, jag undrar hur du ställer dig till bakerix?
Mvh Ina

Svara
Åse 26 juni, 2012 - 22:05

Hej! bakerix är OK, inga konstigheter i det.

Svara
Chatrine 29 maj, 2012 - 18:22

Jag hade inte mandelmjöl hemma, däremot mandlar. Så jag skållade och malde dem och använde istället. Gick ypperligt!
En fundering, är det inte ok att använda bakpulver när man kör lchf?

Svara
Åse 30 maj, 2012 - 08:32

Japp! Visst är det det!

Svara
Maria 17 maj, 2012 - 14:21

Hej hej! Vilken bra sida=D Jag har varit vegetarian så länge nu så jag kör på i gamla spår och byter ut tex mjölk och grädde mot soja sådant och tex smör mot mjölkfritt margarin. Jag är just nu själv mest inne på att äta så bra som möjligt för min mage å kropp men har kollegor som kör LCHF å nu ska jag baka till en fest vi ska ha, är det då ok att köra på som vanligt eller bör jag använda tex riktig grädde osv? Vill ju inte paja deras diet… ♥

Svara
Åse 17 maj, 2012 - 16:30

Hej! Vad gulligt av dig!! Äter man LCHF äter man helst inte margarin, utan riktigt smör – på LCHF undviker vi soja också men det är inte alla som äter LCHF som är noga med det utan är mer koncentrerad på kolhydratmängden och då fungerar dina alternativ! =)

Svara
Sofia 25 januari, 2012 - 19:08

Hej, receptet lät så gott så kunde inte låta bli att testa även att jag tyckte att 4,75 dl kokosmjöl lät mkt. Det var mkt, mina ”muffins” blev rullningsbara innan jag ens hann röra ihop allt. Smeten blev en deg o resultatet blev tyvärr inte som dina fina bilder. Stämmer det verkligen med 4,75 dl mjöl eller är det jag som är konstig?

Svara
Åse 25 januari, 2012 - 19:53

NEJ! 4,75 dl MANDELMJÖL! Med kokosmjöl måste det blivit cement??? :))

Svara
Sofia 25 januari, 2012 - 19:58

Såklart, jag var så inriktad på att baka m kokosmjöl att det var det enda jag läste, herregud vad dum jag känner mig. Det blev ju cement, oätbara. Jag måste testa igen med mandelmjöl. Vad tror du om kokosmjöl, hur mycket skulle man behöva? Inte så bra på lchf- bakning, misslyckas nästan jämt. 🙂

Svara
Åse 26 januari, 2012 - 09:37

Haha! Kan tro det! 😉 När det gäller kokosmjöl måste man använda mkt mindre och det är inte alltid lätt att omvandla så där på rak arm.

Svara
Anki 28 maj, 2011 - 21:29

Kan man göra dessa utan sötningsmedel – någon som provat?? Vill inte trigga igång mitt sockersug genom att använda sådant. Har nu efter cirka 8 veckor utan socker kommit så långt att jag inte tycker om när det smakar sött.

Svara
Åse 29 maj, 2011 - 13:06

Hej, för konsistensens skulle vet jag faktiskt inte hur det blir, du får prova och se =)

Svara
Linda A 31 mars, 2011 - 21:15

Gjorde dessa idag, men bytte ut hälften av mandelmjölet mot pofiber eftersom jag jagar points… Blev jättebra! Tack för bra recept!

Svara
Liz 10 februari, 2011 - 00:23

Vilken motion man får när man ska ”jaga” alla ”konstiga” livsmedel, men nu är iaf mandelmjölet inhandlat online!! 🙂

Ska bli spännande att testa dessa 🙂

Hoppas bara maken tål de då han är nötallergiker :O ..dock funkar vissa nötter när de är uppvärmda såå hoppas det går 🙂

Svara
Cecilia 18 december, 2010 - 20:24

Hejhej
Superbra grundrecept.
Gjorde Chokladmuffins med ditt recept som bas idag. Använde 1 dl Agavsirap som sötning och 1 dl kakao som jag rörde ner i det smälta smöret som smaksättning. (Hoppade då över citronen och blåbären.)
De blev supergoda! Tack för tipset.

Svara
Åse 18 december, 2010 - 21:12

Åh kul! Har agavesirap men har aldrig provat!

Svara
Claudia 9 december, 2010 - 08:54

Varför använder du dig inte av philadelphia i detta receptet som i saffransmuffinsen? blir det dåligt?

Svara
Åse 9 december, 2010 - 10:50

Detta är ett annat recept bara, man kan ju tex baka bröd på en mängd olika sätt med olika ingredienser, samma gäller i detta receptet.

Svara
t79 27 november, 2010 - 14:47

Alltid uppskattat med recept 😀

Svara
Emelie 27 november, 2010 - 10:55

Jag är antagligen väldigt trög hehe. Ska ge mig på saffransmuffinsen om ett tag och har Hermesetas som ersättning för sockret men vad innebär ”Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker”. Hur mycket sötningsmedel ska man ta? Om du kan hjälpa mig med detta så skriv gärna hur mkt i deciliter 😀 haha.

Bästa bloggen på länge btw , älskar den!!

Svara
Åse 27 november, 2010 - 10:57

Hej! Jag har inte hermesetas så jag vet inte proportionerna, men det står på paketet hur mkt socker tex 1 dl hermesetas motsvarar. Du ska ha motsvarande 0,75 g socker.
Tack för komplimangen! 🙂

Svara
Emelie 27 november, 2010 - 11:16

Tack : ) Jag var för snabb på att fråga & läste för dåligt på burken. Nu ska det bakas!

Svara
labbe52 27 november, 2010 - 08:57

Va duktig du är, många goda recept att prov…
tack snälla för att du delar med dig!!!!
irene

Svara
Therese 26 november, 2010 - 20:31

Hej!
Brukar läsa sin blogg men inte kommentera, kör också LCHF och jag ääälskar att baka så jag blir så himla glad nu när du lagt ut en massa roliga recept som jag inte bara får baka utan även smaka av!! 🙂 Toppen verkligen! Och vad smidigt med mandelmjöl, jag köpte det igår på Lidl efter att jag sett att du skrivit om det här, trodde det bara fanns på lchf-butiker på nätet, går ju fortare (och blir bättre) än att göra eget…

Förresten, macarons görs på mandelmjöl, ägg och socker&florsocker. Men borde ju funka med sockerersättning också. De är dock redan från början lite trixiga att få till!

Kram Therese

Svara
fine 26 november, 2010 - 13:42

Hej!
Första gången jag är här inne och surfar omkring, vilken underbar blogg!
Är också ellecehåeffare (LCHF:are) Och älskar nya recept, här finns ju massor av spännande saker som man måste testa, och vilka fina bilder. Väldigt snyggt sammansatt, inkl font och allt. Genomtänkt!

Tumme upp! 🙂

Glad första advents-helg
Fine

Svara
Åse 26 november, 2010 - 13:49

Välkommen hit! Tack för dina rara ord! Trevlig första advent! 🙂

Svara
fine 26 november, 2010 - 14:01

åh, nu har jag läst mig till att du bor i Hbg. Va kul! Är själv från Skåne, mina föräldrar bor i Mölle, ska dit och fira jul – längtar!

Svara
Åse 26 november, 2010 - 14:40

Kul!! Jag kommer ursprungligen från Viken, inte sååå långt från Mölle :))

Svara
Therese 26 november, 2010 - 12:10

Hej! Var köper du sukrin?
Tack för goda recept och super fina bilder 🙂
Hälsningar Therese

Svara
Åse 26 november, 2010 - 12:13

Hej!

jag använder inte sukrin längre (tycker inte om smaken) men det kan man köpa på vårt lokala Maxi, men tror de är ganska ensamma om att sälja det. Annars finns det i många webbshoppar.

Svara
Jenny ✫ 26 november, 2010 - 14:50

Vilka härliga muffinsrecept! Här ska det handlas hem och bakas lite nu inför advent och jul! Tack så mycket 🙂

Nu när jag ändå är här och skriver så tänkte jag höra vilket sötningsmedel du kan rekommendera? Vissa smakar ju förfärligt!

Trevlig adventshelg! 🙂

Svara
Åse 26 november, 2010 - 14:59

Jag tycker Canderel smakar bra! Sukrin är ju kanske bättre eftersom det inte är konstgjort men jag tycker inte om smaken.

Svara
Jenny ✫ 26 november, 2010 - 15:05

Tack för det snabba svaret! Här ska det bakas!! 🙂

maja 20 november, 2010 - 20:49

En fråga bara…hur blir konsistensen med mandelmjöl? Har aldrig bakat med det. Och var hittar du sockerersättning? Tack för inspirerande tips som alltid, kram!

Svara
Åse 21 november, 2010 - 14:45

Det blir bra! Saftigt. Sockerersättning finns i nästan alla livsmedelsaffärer (canderel, Hermesetas, Sukrin etc)

Svara
jenny 20 november, 2010 - 14:34

Ja dom såg riktigt goda ut!!
Jag har beställt mandelmjöl samt dreamfields pasta och shiratakinudlar! Anlände igår så nystart på måndag!! 🙂

Svara
Anita 18 november, 2010 - 19:42

Muffisarna ser jättegoda ut.

Svara
Sara med Tyra & Noah 18 november, 2010 - 14:05

Åh mandelmjöl ska jag också beställa! Kul att kunna baka nåt fikabröd trots att man kör LC 🙂

Här har första veckan förresten gått toppenbra hittills! Älskar känslan av att vara mätt och osugen hela tiden! Ser dessutom finfint ut på vågen än så länge, så det är bara att hoppas att det håller i sig!!

Svara
Åse 18 november, 2010 - 14:07

Åh så kul att höra!! Visst är det härligt!!
Prova muffinsarna! Supergoda! Saftigare än brödmuffins

Svara
Sussi35 18 november, 2010 - 13:12

Ser jättegott ut, älskar muffins med bär !
Har precis köpt silikonmuffinsformar (långt ord !!)
dom var fantastiskt bra.
/ Sussi

Svara
Åse 18 november, 2010 - 13:13

Var köpte du dina!? Satt o höll på att klicka hem tidigare idag!

Svara
Camilla 18 november, 2010 - 12:02

MUMS…måste genast skärpa till mig igen känner jag! Förresten vet du om att de har malet mandelmjöl på Lidl?? Jag köpte där sist! Bara ett tips!
Kramiz

Svara
Åse 18 november, 2010 - 12:03

japps i know =) fast när jag skulle ha var det slut :/ KRAM!

Svara
Eva 18 november, 2010 - 09:23

Åh vad roligt att du bjuder på en massa smarriga LCHF recept!!
Uppskattas mycket 🙂

Ha det fint!
Kram

Svara
Emma H 17 november, 2010 - 22:37

Ser jättegoda ut!!
Va roligt att du lägger ut massa recept, speciellt LCHF-recept. Det gillas:)

Kram Emma

Svara
Ellinor 17 november, 2010 - 21:20

Hej tjejen,

Ååååå gud vad goda dom såg ut!! Kommer definitivt baka dessa när jag kör igåg med low carb om två tre veckor 😉

Kramilikrammmiiiizzzzzz

Svara
Åse 17 november, 2010 - 21:41

Nu hittade jag till din nya blogg! Kul att du ska börja LC:a gumman!! KRAMIS

Svara
Victoria (bloggfamiljen/matplatsen) 17 november, 2010 - 18:58

Ser nästan ut som macarons 🙂 och appropå det så innehåller väl de mest mandelmjöl så dem kanske man kan baka på nåt lchf-vis?

kramis

Svara
Åse 17 november, 2010 - 19:58

Haha Jaaa eller hur gör dem!? Tänkte på det också! 😉 vet inte vad macarons innehåller tyvärr ska kolla!

Svara
Ida A 17 november, 2010 - 18:07

Sitter på jobbet sedan kl.08.00 – börjar bli lite trött :)Tänkte försöka hitta lite recept till nästa vecka och det är klart att man ALLTID hittar goda recept på din sida – TUSEN TACK för att du orkar hålla oss uppdaterad och ger så mkt inpiration. Stor kram till dig. //Ida A

Svara
Åse 17 november, 2010 - 20:20

Stor kram till dig vännen!!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.