LCHF Julrecept

av Åse

Ni hittar numera alla julrecept i kategorin Julrecept, klicka HÄR
God eftermiddag!
Här kommer en lista på mina samlade Julrecept. Kanske något passar nu i december!
Har jag missat något i listan som ni vet finns här så lägg en kommentar =)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

Katinka Bille 12 december, 2016 - 15:41

Hej Åse, minns du mig? Jag saknar lussekatterna i listan här ovanför. De finns ju på bild, och receptet finns också på annan plats här på din webbsida. Jag har hittat tillbaka till din sida eftersom jag ägnar mg åt periodfasta sedan tre år utan att gå ner i vikt. Behöver kombinera med lchf och vet att du har jättebra recept. Kram Katinka

Svara
Åse 12 december, 2016 - 15:49

Hej! Det är ett gammal inlägg du kommenterat på 🙂 Du hittar alla mina julrecept i julreceptkategorin: http://56kilo.se/kategori/recept/julrecept/
Må gott!

Svara
Frida 3 december, 2013 - 08:37

Är jag jättetråkigt nu som efterfrågar lite lchf julmat istället:?) gottor är inte riktigt min grej…
Kramar

Svara
Åse 3 december, 2013 - 08:45

Haha näää men LCHF julmat är ju inga konstigheter att få till? köttbullar, skinka, janssons på rättika =) Det är liksom vanlig mat och jag är ju sådan att jag inte äter julmat förrän på julafton så därför blir det inte av att jag gör det förrän då =)
Men jag kanske ska ta och se till att få ut ngot recept här i allafall!? =))

Svara
Frida 3 december, 2013 - 08:52

Tack snälla för svar iaf, jag tänkte mer om du satt inne på DET receptet om du förstår 🙂
Kram och grattis igen till dina härliga framgångar, du är SÅ grym och en sann inspirationskälla till att det verkligen går med ett jäklanamma. fånga dagen <3

Svara
Åse 1 december, 2013 - 18:40

I dag gjorde jag din rättikagratäng (inklusive vitlöken), men blandade i osten i stället för att strö den ovanpå. Lade hälften i en form, fördelade sedan ansjovisfiléer från två burkar Grebbestad ansjovis, och så resten av rättikaröran över. Strödde mandelmjöl över och gräddade som det står i receptet.
Det blev en supergod Janssons Frestelse!
Dock ska jag testa att förvälla rättikan och krama ur vätskan innan den kokas i grädden. då det blev lite väl mycket vätska i frestelsen. Dessutom kanske prova att reda av med konjaksrot.
Maken får med andra ord förbereda sig på ett antal Janssons innan jul 🙂
(Vitlöken i gav ingen vitlökssmak, men jag ville ha med den för att kanske dämpa det skarpa från rättikan. Och så inte så mycket salt eftersom ansjovis ju är salt)

Svara
Ulrika 1 december, 2013 - 14:39

Åhh, underbara recept! Vet du, eller någon annan här, om man kan ersätta t.ex. Stevia och andra sötningsmedel med honung. Jag tycker inte om smaken på sötningsmedel men ofta behöver kakor/bullar lite sötning i alla fall. Hur doserar man honung, det är ju ganska sött. Tack för en bra och inspirerande blogg.

Svara
Åse 1 december, 2013 - 15:13

Hej! Jag bakar själv med honung eller råsocker. Honung är sötare än socker så jag vågar påstå att du smakar av själv, prova med lite mindre mängd än vad som står i socker/sötning. Lycka till!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.