Pizza #2

av Åse

Go middag fina läsare!! Hur har ni det så här två dagar innan midsommar? Här hemma är det full rulle minst sagt! Fem barn på sommarlov, en hund och en nyopererad katt så jag är glad om jag får sitta ner fem minuter en stund med en kopp kaffe! Men man ska känna att man lever eller hur?! Jag ska snart sätta igång en plåt med LCHF godsaker att ta med hem till min väninna Annika, där ska jag få snusa på nykläckt bebis! Längtar!
Vet ni vad jag redan hunnit med? Jo en plåt med pizza, IGEN. Vi hade nämligen pizza till middag i går som ni säkert förstod av förra inlägget. Degen blev NÄSTAN jättebra men kunde inte släppa att den nog hade blivit ännu bättre med några justeringar, så jag gjorde om, gjorde bättre i morse =) Nu är jag nöjd!
Jag har tidigare gjort detta receptet som smakmässigt är helt uuuuunderbart men dock är ju degen ganska mjuk, jag ville ha lite mer tuggmotstånd.

I går gjorde jag receptet fast bytte ut hälften av mandelmjölet mot bakepro, degen blev liiite för torr fast perfekt i konsistensen så i dag provade jag med att bara ha mandelmjöl + riven ost i och det blev en fullträff!

Receptet kommer ursprungligen från Airams matblogg

En plåt
5 dl mandelmjöl
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter, smeta ut degen på bakklädd plåt, grädda i 225 grader i ca 10 minuter, lägg sedan på önskade ingredienser och baka färdigt i ugn tills osten smält och toppingen har fått fin färg!

Jag hade på mina pizzor:
Tomatsås
Riven ost
GÖL vitlökssalami
Röd och grön paprika
Jalapenos
Cocktailtomater
Skivad mozzarella
Pizzakrydda


Med ost och enbart mandelmjöl, halverat recept ger två runda pizzor

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

25 kommentarer

Jessica 9 december, 2013 - 08:03

Kan man byta ut mandelmjöl mot kokosmjöl?

Svara
Nilla 15 februari, 2013 - 18:42

Grymt recept! Tänker att om man gör en halv sats, kavlar ut tunt mellan bakplåtspapper, så kan det bli goda kex till ost! Eventuellt kan man tillsätta lite olivolja för att få det frasigare?

Svara
Åse 16 februari, 2013 - 13:55

Då hade jag hellre bakat fröknäckena 😉

Svara
LCHF-pizza | Ett liv utan socker med LCHF och styrketräning @ Spotlife 20 augusti, 2012 - 20:30

[…] I söndags provade jag att göra en LCHF-pizza och den blev riktigt lyckad! Tänkte även bjuda på receptet här på bloggen! Receptet kommer ursprungligen från http://56kilo.se/ det receptet hittar ni HÄR. […]

Svara
LCHF pizza -greek style | bara vara mille 7 februari, 2012 - 14:36

[…] hämtade receptet på Pizzabotten från bloggen 56 kilo. En plåt […]

Svara
Teres 30 januari, 2012 - 17:14

Jag gjorde denna pizza för några veckor sedan helt underbar 🙂 men jag undrar hur många den är beräknad till? Den blev så stor 🙂

Kram Teres

Svara
Åse 30 januari, 2012 - 17:16

Det är ju till en plåt så jag tippar på 4-6 personer! KRAM

Svara
Lillis 11 december, 2016 - 17:16

Bytte du så du bara hade mandelmlöl och ost?

Svara
vegoLCHF 16 december, 2011 - 14:50

Funkar super!
Glömmer dock ofta att förgrädda utan plattar ut degen (Tips: Platta ut med hjälp av en extra ruta bakplåtspapper) och vräker på tomatsås och ost och övrigt direkt.
Om ni gör samma misstag, ge inte upp. Resultatet blir rätt bra ändå. 😉

Svara
Anna på Grönkulla 10 september, 2011 - 21:53

Tusen tack för receptet! Det blev toppengott!

Svara
Åse 12 september, 2011 - 10:15

Härligt!! =)

Svara
Ella 15 juli, 2011 - 09:48

Hej Åse!

Stort tack för din fantastiska blogg med underbara recept! Din moussaka är den godaste jag någonsin ätit. Idag ska jag testa laxgratängen med blomkålsmos.

Jag har idag länkat till din blogg på kostdoktorn.se, hoppas att det är ok? Jag skulle vilja att fler lågkolhydratare upptäcker dina fantastiska recept!

Jag har en fråga till dig: räknar du kalorier öht numera? Eller äter du tills du blir mätt och äter mindre automatiskt då du håller kh-intaget lågt? Jag har viktväktat i åratal och tycker inte att VV funkar lika bra längre. Det är dock svårt att få plats med något större fettintag med VV, och det nya PP-programmet kanske är lite generösare än tidigare program men det är ändå svårt att kunna äta större fettmängder. En enda matsked olivolja är ju 4 PP..Jag har funderat på att köra VV ProPoints-program och ta bort alla kolhydrater utom grönsaker, bär och lite frukt (0-poängare), äta Duoval protein till varje måltid (5 PPx3 = 15 PP) och sedan fett för resten. Vad är din erfarenhet?

Svara
Åse 15 juli, 2011 - 10:05

Hej Ella visst är det OK! Vad omtänksamt av dig!
Nej jag räknar inbte kalorier längre, finns inget behov för det. Att äta LC/LCHF är lite svårt med VV, du kommer få i dig för lite energi i form av fett efetrsom du stryper kolhydraterna.
Tar du bort alla kolhydrater förutom bär, grönsaker, lite nötter etc och äter dig ohungrig på protein och fett till största del så behöver du inte räkna. Med en lågkolhydratkost så spelar dessutom inte kalorierna så stor roll som med lågkalorikost eftersom LC/LCHF är en hormonell kost.
Läs gärna detta inlägget: http://56kilo.se/2011/07/detta-med-portionskoll/

KRAM!

Lycka till!

Svara
outofsweden-blogger 27 juni, 2011 - 14:27

Lagade din pizza häromdagen. Har bloggat om det och självklart länkat tillbaka till dig. Tack för bra recept och snygga bilder.

Svara
Åse 28 juni, 2011 - 12:59

Roligt att det smakade! =)

Svara
Tessan 23 juni, 2011 - 23:21

Provade den här idag och den var verkligen superb!!! Tack för att du delar med dig av så himla många bra recept. Allt är supergott och det är en fröjd att laga mat efter dem:))

Svara
Åse 23 juni, 2011 - 23:29

Åh vad kul!!! Härligt att det smakade!!!

Svara
Klara 22 juni, 2011 - 13:13

Det ser verkligen gott ut! Måste provas.

Svara
Åsa 22 juni, 2011 - 13:11

Såå gott det ser ut 🙂 Här är det riktigt bra . har precis utb mig till Zumba instruktör och i morgon äntligen ger vi oss i väg på den efterlängtade resan : )

Ha en riktigt bra midsommar Åse och glöm inte kransen i håret den gör hela grejen 😉

Kram

Svara
Agneta 22 juni, 2011 - 12:06

Oj, oj vad det ser läckert ut, får vi testa vid tillfälle. Ha en skön midsommarhelg, här blir det bl a picknick i gröngräset när midsommarstången kläs, så vi hoppas att solen finns hos oss. Kram

Svara
Bella 22 juni, 2011 - 11:54

Mmmmumma!! Ska testas snart!! Vad tyckte resten av familjen??

Svara
Åse 22 juni, 2011 - 12:01

De tyckte det var mums! =))

Svara
Bella 22 juni, 2011 - 12:30

Mao ännu större anl till o testa!! Tackar!!!! Tur vi har dig som har viljan o orken att testa dig fram till alla dessa godsaker!! Ha en forts underbar dag!!

Svara
Anna-Lena 22 juni, 2011 - 11:53

Du är en klippa, tack för tipset.

Kramis

Svara
Vardagstugg 22 juni, 2011 - 11:26

mums vad gott det ser ut! =)

Annelie

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.