broccolipaj med nötfärsbiffar

av Åse

Jag gjorde en variant på Vickans ost & skinkpaj utan skal som blev dundergod.
Till pajen hade jag nötfärsbiffar med basilika och västerbottensost.

Paj:

4 dl vispgrädde
5 ägg
Broccolibuketter
200 g västerbottensost
1 paket bacon
Lite rökt skinka

Stek strimlad bacon, skär ner skinka. Lägg baconskinkan i botten på en form, strö osten och broccolibuketterna över och vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar och häll över.
In i 225 gr. förvärmd ugn i ca 25-30 minuter.

Biffarna:
500 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
Färsk basilika
Salt och peppar

Vi hade lite gorgonzolasås i kylen så den serverade vi till – ost är gott!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

16 kommentarer

Britt 14 april, 2010 - 07:41

Ser fantastiskt gott ut! Det gör all din mat förresten. Du är verkligen en inspirationskälla. Jag har svårt att sluta äta choklad, en vana sen påsk. Har du nåt tips?

Hälsningar
Britt

Svara
Åse 14 april, 2010 - 07:56

Nej tyvärr, bara viljestyrka eller hitta tillfälligt substitut som är mer OK 🙂

Svara
Rebecka 13 april, 2010 - 11:06

Ser underbart ut men inte så VV vänlig tyvärr 🙁

Svara
Åse 13 april, 2010 - 11:12

Nej men det är ju lätt att byta ut mot smalare produkter och göra den VV vänlig.

Svara
Jenjo 12 april, 2010 - 12:36

En av de första gångerna Mikael (sambon) bjöd mig på middag gjorde han just denna enkla gorgonzolasås. Jag blev såld direkt. Så god…!
Den övriga maten såg oxå otroligt god ut… Ibland önskar man att du inte var så duktig på att fota mat, för man blir ju så hungrig när man ser det underbara på era tallrikar. Vad det än är! 🙂
KRAMIS

Svara
camilla 12 april, 2010 - 10:08

Åh du gör alltid så goda recept 🙂
I helgen gjorde vi din krämiga pasta med kyckling ♥♥♥ Den blev en riktig hit här hemma,mannen sa till mig att INTE slänga bort det receptet 😉 Haha även barna blev förtjusta i detta.
Så ett stort TACK till din sida med alla dessa goda recept!
Kram Camilla

Svara
Åse 12 april, 2010 - 10:22

Vad kul! Satt just och kikade på det receptet när jag funderade på vad vi ska bjuda våra gäster på som kommer om några veckor =))

Svara
L-ann 12 april, 2010 - 07:57

Det verkar intressant med LC som du kör, jag har lästa att du tidigare skrivit att det inte är LCHF, men vad är skillnaden? Jag skulle gärna vilja veta mera, skulle du kunna berätta lite om LC eller har du nån bra länk där man kan läsa om det på nätet? Maten du gör ser onekligen smaskig ut!!:)

Svara
Åse 12 april, 2010 - 08:22

LCHF bygger på att största delen fett, man äter 70% fett, så äter inte jag när jag äter lågkolhydratkost. Jag drar ner så mkt som möjligt på kolhydrater, äter fullfeta produkter av mejeri etc men fokuserar inte på fettbiten.

Därför väljer jag att kalla min metod för enbart LOW CARB (LC) och inte LOW CARB HIGH FAT (LCHF) =)

Svara
Skogsgumman 12 april, 2010 - 07:03

Åhh, jag brukar åxå göra en variant på denna, den är bara så kanongod, och broccoli,,, *njammi*

Vi har haft en kanonpåsk, varit norröver – Gällivare och bara myst.

Svara
Viktvaktaren 11 april, 2010 - 20:13

Låter mumsigt!!!! 🙂

Svara
Dessi 11 april, 2010 - 18:28

Det ser jättegott ut! 🙂 Här hemma har vi just nu din broccolipaj i ugnen som vi ska äta ikväll.

Svara
jessica 11 april, 2010 - 14:10

hej

herregud va gott det lät jag har bara en fråga : gorgonzola såsen gör du den själv???? tack för en underbar sida med massa underbara recept!!! kram jessica

Svara
Åse 11 april, 2010 - 14:59

Ja absolut! Bara blanda ca 150 g gorgonzola med ca 2 dl creme fraiche, salt och peppar.

Svara
jessica 14 april, 2010 - 17:59

gör du såsen kall eller kokar du den???

Svara
Åse 14 april, 2010 - 18:22

Kokar upp den snabbt!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.