Hej på er! Hur mår ni idag?
Här har dagen försvunnit i ett nafs! Det städas och fixas och plockas här hemma och det är dags att börja fundera på middagen!

Här kommer två av mina recept från nya numret av Mat & Hälsa! Dessa gillar jag lite extra!
Gratinerade champinjoner är sååå gott som plock och dessa är riktigt smarriga! Ni hittar receptet här.

IMG_2425

 

Laxfrittata

4 portioner
8 ekologiska ägg
1 dl mjölk eller grädde
1 litet broccolihuvud
1 litet blomkålshuvud
200 gram kallrökt lax (varmrökt går också bra!)
1,5 dl riven västerbottensost
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Skölj grönsakerna och skär ner i mindre bitar och lägg i smord form. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Skär i portionsbitar vid servering.
SMARRIGT!

IMG_1378

IMG_2424-2

 

Jag fick några frågor på Instagram var mitt Ipad fodral kommer från och det kommer från DAY, älskar det! Så snyggt och stilrent!
Jag är en riktig applenörd så vill ha snygga fodral etc till mina bebisar ;)

IMG_1909

IMG_1910

I morgon börjar två veckor av otroligt massa skoj! Hektiskt kommer det bli men jag älskar att leva fartfyllt ju!! Ni kommer ju givetvis få följa med på allt som händer! ♥

Ha en skön kväll så hörs vi imorgon!

PS! Här kommer en liten nyttig info för de som ifrågasätter att jag använder 1 msk honung till ett recept på 15-20 portioner granola…
2 rutor Marabou Premium 70% motsvarar 2,5 sockerbit
2,5 sockerbit motsvarar ca 9 gram honung = 1 tesked honung
Vilket innebär att det är betydligt mindre socker i tex min granola (via honungen) än om man äter 2 rutor mörk choklad som ju är acceptabelt för de flesta.
Tack Ingela på LCHFbutiken för infot! Jag vägrar sila mygg men svälja kameler!

  • Facebook
  • Twitter
  • RSS
  • Print