Laxbiffar med basilika och sweet chili

av Åse

Namnam! Här kommer ett gott alternativ till nötfärsbiffarna! Alla barnen åt med gooooood aptit!!

8 personer

8 laxfiléer (ca 1100 g)
4 ägg
1 näve färk basilika
2-4 msk sweet chili sauce
salt, svartpeppar

Mixa allt i matberedare (kniv) till färs. Stek i smör, ca 1-2 minuter på varje sida (medelstark till stark värme).
Servera med valfritt tillbehör!
Jag gjorde en sås på Tomat & basilika creme fraiche + vispgrädde!


Lycklig kisekatt kvällssolar


Kompisar i vått och torrt

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

37 kommentarer

Laxfärsbiff | En viktblogg som blev en vardagsblogg 23 januari, 2013 - 12:56

[…] och timjan efter smak (ursprungsreceptet säger basilika men jag hade ingen hemma och timjan funkade […]

Svara
Laxbiffar med pepparrotscreme och tomatsallad « 5 6 k i l o . s e 11 juli, 2011 - 09:01

[…] med pepparrotscreme och tomatsallad Detta blev riktigt gott!! Gjorde laxbiffar enligt standardreceptet fast med viss […]

Svara
Jessica 20 juni, 2011 - 13:08

Jag har gjort dina laxfärsbiffar ett par ggr nu och det är lika smarrigt varje gång. En tanke som slog mig nu dock är om det funkar att frysa in dom efter att man tillagat, har du provat att göra det? 🙂

Svara
Åse 20 juni, 2011 - 13:28

Ja det ska allt säkert gå hur bra som helst! =)

Svara
Marie Frost 27 juli, 2011 - 14:53

Det gör det, jag har provat! 🙂

Svara
Linda Myrtenkvist 17 juni, 2011 - 12:39

Hej Åse!
Vad använder du för Chili Sauce till? Finns så många olika fast med mycket socker i=(
Tack för en toppenbra sida!!

Svara
Åse 17 juni, 2011 - 12:44

Hej! Jag anv mrs chengs, tycker man att det är för mkt socker i så kan man utesluta det och välja ngn annan krydda 🙂

Svara
Lena 17 juni, 2011 - 10:11

Hej Åse! Jag är här inne lite då och då och kikar på recept. Laxfärsbiffarna var helt underbara! Tack för tipset:-)

Lena

Svara
Åse 17 juni, 2011 - 10:33

Hej! Vad kul att höra =)

Svara
Veckans matplanering « 16 juni, 2011 - 11:13

[…] Ädelostfylld kycklingfiléTisdag: FiskgratängOnsdag: Pannbiff i het gräddsåsTorsdag: Laxfärsbiffar med basilika och sweet chili  Matplanering ← Att vara strukturerad är inte alltid att vara strukturerad. […]

Svara
Camilla Hammarlind 15 juni, 2011 - 18:52

Kvällsmaten blev lyckad. Jätte goda laxbiffar. Böt ut basilikan mot citronpeppar i stället. Blev så gott.

Svara
Åse 16 juni, 2011 - 10:21

Ja det kan jag tro att det också blev toppengott!

Svara
Marie Frost 12 juni, 2011 - 16:43

Testade detta recept idag, det var både smidigt att göra och gott att äta! Till och med barnen tyckte det var gott! 🙂

Svara
Mamma Mia 11 juni, 2011 - 21:29

Hallojsan
Laxbiffarna gjorde jag i dag till mig när resten åt hamburgare.
Enkelt och snabbt och gott.
Kramis Mamma Mia

Svara
Ingela 11 juni, 2011 - 13:01

Åh vilken inspiration du är Åse! De här skall vi genast testa! ( många av dia recpet är ju favvorsar här hemma inte minst hos barnen, ajvarkycklignen t ex åt vi alldeles häromdagen!)

Jag tänkte nu ta ett sista ryck med de sista envisa kilona och kommer titta in här ofta fö rinspiration. Klarar ju inte LCHF rakt av ( äter inte kött och gillar potatis och bönor.) men tänkte en variant med en reduktion främst av snabba kolhydrater, men fortfarande de långsamma kolhydraterna.

Svara
Ingela 12 juni, 2011 - 12:09

De var jättegoda, alla åt med god aptit här hemma!

Svara
Adara Magazine - din bloggtidning på nätet! 11 juni, 2011 - 00:34

Åh vad gott det såg ut!! =) Måste testas!!

Svara
Caroline 10 juni, 2011 - 15:46

Detta både såg intressant ut och lät intressant… det måste jag testa nångång! 🙂

Svara
Emam H 10 juni, 2011 - 01:45

Det måste testas. Har ju två tjejer hemma som älskar lax:)

Kram

Svara
lillasyrran 9 juni, 2011 - 18:07

Mmmmm måste jag testa nästa vecka, ser super smarrugt ut!
Tack för idag, alltid lika mysigt!

Puss

Svara
Laxfärsbiff | En resedagbok på väg mot ett hälsosammare liv! 9 juni, 2011 - 14:15

[…] både från henne själv samt hennes läsare & idag testade jag ett av recepten hon lagt upp. Laxfärsbiffar som bara var SÅ mumsiga! […]

Svara
Sara 9 juni, 2011 - 10:38

Det såg verklligen gott ut. Måste testas. Älskar Lax! 🙂

Svara
maja 9 juni, 2011 - 08:00

Men vilket busenkelt recept! Ser supersmarrigt ut!

Svara
Malin J 9 juni, 2011 - 06:50

Vilka små söta lurviga familjemedlemmar, mysigt att de är så goda polare tycker jag. Laxbiffarna skall minsann provas här hemma. Kram på dig.

Svara
jennyh 9 juni, 2011 - 00:07

Såg mumma ut, det ska provas.

Svara
Jenny 8 juni, 2011 - 23:03

Åååå så glad jag blev när jag ramlade in hos dig av en slump.
Började mitt nya Lchf liv för lite över en vecka sedan och blev så glad när jag fann lite roliga recept hos dig. Tycker det är svårt att hitta goda alternativ till de goda kolhydraterna och sockret jag jag fullkomligt har vräkt i mig förut.
Dig kommer jag absolut att besöka igen. Dig och bloggen fick mig ännu mera triggad till att lyckas med mitt mål (som är att förhoppningsvis gå ner ca 14kg)

Tack för inspirationen /Jenny

Svara
Åse 8 juni, 2011 - 23:05

Varmt lycka till!! Klart du kommer fixa det!! Välkommen åter =)

Svara
Jessica 8 juni, 2011 - 22:55

Så gott det ser ut – detta ska jag minsann göra till lunch åt mig o den 4,5 åriga dottern i morgon. Vi har bägge fått dille på dillkokt lax så lite variation är aldrig fel =)

Svara
Åse 8 juni, 2011 - 23:03

Gör det, var jättegott!!! Och kan ju varieras =)

Svara
Jessica 9 juni, 2011 - 11:19

Är det okej om jag lånar en av dina bilder till min egen blogg? Hänvisar och länkar självklart till din =)

Svara
Åse 9 juni, 2011 - 11:21

Det är ok eftersom du frågar snällt :))

Svara
Jessica 9 juni, 2011 - 13:28

Tack =)

Har nu lagat och ätit biffarna och det var så gott! Dom lär vi göra fler gånger i detta hem =)

jenny 8 juni, 2011 - 21:26

Så himla gott det ser ut! Barnen älskar allt med lax men det är lätt att det blir ”samma gamla vanliga” så detta kommer jag definitivt provlaga!
Så härligt ni verkar ha haft det i Stockholm förresten…. kom på att jag inte alls kommenterat det…
Just det! Vet du när ditt reportage kommer publiceras i HJ?
kram 🙂

Svara
Therese 8 juni, 2011 - 21:13

Mmm det såg fantastiskt gott ut!
PS Vilka söta vänner 🙂

Svara
Dagarna 8 juni, 2011 - 21:10

Mmm så gott!
Brukar göra laxbiffar ibland, men denna kryddning har vi inte provat.

Svara
Chrissan - Sockerblomman 8 juni, 2011 - 21:08

ohh jag som älskar lax i alla former. Detta är helt nytt för mig och måste provas. Tack för all inspiration.

Svara
Annie 8 juni, 2011 - 21:00

Oj vad enkelt och gott de lät, skall provas 😀

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.