Lax Skagen med spenatmos

av Åse

God eftermiddag!
Måndag och ny vecka!
Här blev det en smarrig lax till lunch, en av mina favoritlaxer! Prova den här!
En snabb rätt som enkelt kan göra till flera.

Numera så gör jag alltid mitt blomkålsmos utan något i och jag stöter den istället för att vispa den.
Jag ser även till att blomkålen ångas ur ordentligt! FAVORIT!
Me smörstekt bladspenat i blir den ännu nyttigare och mustigare i smaken.

Laxen blir saftig och smakrik med den här fyllningen – Smarrigt!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax Skagen med spenatmos


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2

Ingredienser

  • 2 portionsbitar laxfilé (Skär bitar ur en mittbit – med skinn)
  • Fyllning:
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 knippe dill, spara till garnering
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • salt, svartpeppar
  • rivet skal av 0.5 citron
  • lite cayennepeppar
  • Spenatmos:
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 65 g bladspenat
  • smör att steka i
  • Persillade eller örtsalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230 gr (stor ugn som jag: 250 gr)
  2. Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Ca 12 minuter. Låt rinna av i durkslag och sedan låt ånga av på låg värme i kastrullen.
  3. Spraya en ugnsform med olja.
  4. Skär ett långt och djupt snitt längs laxfiléerna, var försiktig så inte du skär igenom filéerna (ner till skinnet)
  5. Grovhacka räkorna, hacka dillen och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med cayennepeppar.
  6. Fyll laxfiléerna med röran.
  7. Sätt in mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
  8. Fräs spenaten i smör. Stöt blomkålen med en potatistöt. Blanda med den avångade blomkålen.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Miranda Kedbäck - Maid in the kitchen 7 mars, 2017 - 09:11

Det är SÅ gott att göra sådär med moset, en riktig favorit här!

Svara
Melina 6 mars, 2017 - 18:40

Men guuuuuuf vad gott! Dina recept är bäst 😍😍😍

Svara
Åse 6 mars, 2017 - 18:50

Tack söta! 😍💕

Svara
Trollslända 6 mars, 2017 - 14:27

Hej!!1 Läser mycket på dina sidor om lchf ,då jag börjat med det för tre veckor sen ,men vikten rör sig inte neråt o det vill jag 5kilo borthade jag tänkt mig ,men blir ledsen då det inte funkar Kan du hjälpa mig!!

Svara
Britta Person 6 mars, 2017 - 13:31

Hej, om man inte tål mejerier i detta recept, vad kan man byta ut dem mot?

Svara
Åse 6 mars, 2017 - 13:34

Inget 😉 Du bara tar bort creme fraichen. Osten ser ju till att den blir en gratäng så tar du bort det blir inte resultatet likadant.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.